Etichete

, , , , ,

Cei mai mulţi orădeni l-au votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale pe Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin-Liberale, care a obţinut 40,15%. Le mulţumesc tuturor celor care au mers să voteze, indiferent de opţiunea lor. În acelaşi timp, îi invit pe toţi orădenii să se prezinte la vot în turul 2. Îi chem şi pe cei care nu s-au prezentat la vot să vină pe data de 16 noiembrie şi să-l susţină pe candidatul ACL la funcţia de preşedinte al României.

În calitate de primar, Klaus Iohannis a dus Sibiul în Europa cu câţiva ani înaintea României. În Sibiu, datorită investiţiilor străine şi a numărului mare de locuri de muncă, nivelul salariilor e mult mai mare decât în alte părţi din ţară. El a negociat şi ca Sibiul să fie capitală culturală europeană înainte ca România să fie în UE. Iohannis este un om care a făcut ceva pentru Sibiu. Avem o speranţă întemeiată că lucrurile pe care le-a făcut la Sibiu le poate face şi la Bucureşti, pentru România, ca preşedinte al ei.

Victor Ponta a avut timp de cel puţin doi ani o majoritate de două treimi, care i-a garantat susţinere parlamentară ca să facă tot ce a dorit să dezvolte România. Însă, în afara reîntregirii salariilor tăiate bugetarilor, nu a făcut nimic. Nu veţi găsi în guvernarea Ponta proiecte curajoase duse până la capăt, care să aducă dezvoltare: nici proiecte mari de infrastructură, nici investiţii străine şi nici locuri de muncă noi. Dacă în calitate de premier nu a făcut mai nimic, nu are cum să facă mai mult din funcţia de preşedinte.

Avem certitudinea că Ponta nu poate performa – şi speranţa că Iohannis o va face. Unul a vorbit foarte mult şi nu are ce arăta, iar celălalt a vorbit puţin şi a făcut foarte mult. Avem de ales între două tehnici de guvernare: tehnica decenţei şi a normalităţii, aplicată de Iohannis sau tehnica minciunii şi a manipulării pe care o aplică Victor Ponta. Însă minciunile împrăştiate de PSD, inclusiv prin poştă, nu au niciun fundament. S-a spus că Iohannis vrea să taie pensiile – lucru complet fals! Nici preşedintele, nici altcineva nu poate tăia pensiile: a vrut s-o facă Băsescu în 2010 şi Curtea Constituţională nu l-a lăsat, stabilind o dată pentru totdeauna că pensiile nu pot fi tăiate. În afară de promisiuni mincinoase şi manipularea pensionarilor, Ponta şi Dragnea nu au făcut nimic pentru Oradea. Fiţi sigur că nu vor face nici de acum înainte. Orădenii care nu doresc să fie conduşi de Ponta trebuie să fie conştienţi că Iohannis este soluţia şi pentru Oradea.

Fac apel la toţi orădenii care au încredere în mine să-l voteze pe Klaus Iohannis. Este şi un vot indirect pentru municipiul Oradea. Dacă Klaus Iohannis va câştiga alegerile, vom avea un nou guvern, format în jurul Partidului Naţional Liberal, cu miniştri din regiunea noastră care vor susţine proiectele oraşului nostru.

Viziunea pe care o propune Klaus Iohannis este o viziune sănătoasă: România lucrului bine făcut. Acum avem de ales între normalitate şi populism. Eu cred în România normală. Votaţi seriozitatea, decenţa şi dezvoltarea, nu minciuna şi manipularea!

Votaţi Klaus Iohannis!

 

Ilie Bolojan