Mesaje

ÎN ATENŢIA CELOR CARE DORESC SĂ FACĂ SUGESTII SAU SESIZĂRI:

Vă rog să folosiţi aplicaţia PETIŢII ONLINE de pe site-ul Primăriei – vă asigur că veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

În cazul în care totuşi doriţi să vă adresaţi direct mie, vă rog să ţineţi cont că timpul meu e limitat. Primesc comentariile postate de Dvs. pe blog direct pe e-mailul meu personal, le citesc şi, când situaţi o impune, încerc să răspund la solicitări, în limita timpului disponibil. Vă mulţumesc pentru înţelegere!

281 de comentarii la „Mesaje”

 1. Gherman Ovidiu a spus:

  Stimate domnule Primar,
  Numele meu este Ovidiu Gherman si as vrea sa va felicit pentru ceea ce ați realizat pentru orașul nostru.
  Cu toate acestea, in calitate de proprietar al unui imobil de locuit aflat pe strada Vasile Alecsandri din Oradea, vreau sa va sesizez cu privire la modul deplorabil in care se găsește strada de care am amintit. Mai precis, in urma lucrărilor de mascare subterana a rețelelor de cabluri care s-au efectuat la sfârșitul lunii mai, a ramas pe carosabil si trotuare un covor de pietriș care da o imagine dezolanta tuturor celor care strabat aceasta strada spre minunata Piata Unirii. Pe langa toate acestea, pe trotuare sunt depozitate in continuare mormane de pietriș si nisip pe langa care pietonii trebuie sa faca slalom.
  Totodata apreciez inițiativa Autoritatilor Locale de reabilitare atat stradala cat si a fațadelor clădirilor, dar am un mare of in suflet deoarece cladirea monument istoric de la numărul 10 nu este inclusa in planurile Dumneavoastră ( sau cel putin noi nu am fost informați) deși toti locatarii subscriem la o eventuala initiativa de reabilitare in baza proiectului propus de Dumneavoastră.
  Precizez faptul ca despre toate aceste aspecte am informat Autoritatile Politiei Locale Oradea si Directia Patrimoniului din cadrul Instituției Dumneavoastră spunandu-mi-se ca strada se afla in reabilitare. Iertata sa-mi fie exprimarea, dar daca folosesc toaleta, e normal sa trag apa desi urmeaza sa o mai folosesc. Mi se pare obligație de bun simț in primul rand si legala totodată ca odata terminata o parte a lucrărilor sa se faca si curatenie.
  In încheiere, doresc sa va sesizez si cu privire la zgomotul si mizeria din noptile in special din week-end-uri cand clientii cluburilor si barurilor aflate in zona, in număr foarte mare, isi satisfac nevoile fiziologice pe strada, sau in curtile locatarilor. Acestia , pe langa gălăgia data de decibelii la maxim a muzicii ce rasuna din aceste cluburi, provoaca si un vacarm de nesuportat pana la orele dimineții.
  In speranta ca doleantele noastre vor fi luate in considerare,
  Va mulțumim anticipat si sa asiguram in continuare, domnule primar , de tot respectul pentru munca pe care o depuneti in folosul comunității.
  Cu stima,
  Ovidiu Gherman

 2. Petru Bahna a spus:

  parcari contra cost OK ! dar de ce obligativitatea de a parca minim 1/2 ora cand ai nevoie de 5 sau 10 minute restul e caritate ? apoi cu fisele …toata lumea lauda primarul dar la capitolul asta primarul inchide ochii ca are interes

 3. Buna seara

  Pe strada Lacul Rosu exista un birt care cuprinde si o sala de jocuri. Galagia si stresul provocat de aceasta locatie depaseste orice limita. Pe langa galagia aproape in fiecare seara (doar este non stop 24/24) in jurul locatiei clientii consacrati ai acestui local legal autorizat isi lasa „amprenta” peste tot, chiar si sub geamul locuintelor (urina, fecale, voma – NU EXAGEREZ – am facut poze)… si ziua daca stai acasa e deranjant, dar noaptea este insuportabil. Cum sa fi apt dimineata la servici cand nu te poti odihni? Eu mi-am pierdut serviciul pt ca nu am mai avut randament si am fost dat afara. Cine imi plateste cheltuielile? Am facut sesizari si la politia locala si prin 112 dar nu are efect (ma intreaba domnul operator politist „da cum e deschis la ora asta?” – fiind dupa miezul noptii…). Cine raspunde pentru aceste chestiuni? Cine autorizeaza functionarea acestor focare negative? Spre exemplu pentru montarea tamplariei de tip termopan si amenajari interioare am asteptat mai mult de 6 luni pentru autorizatie de la primarie (sa nu mai vb de drumuri, avize, cheltuieli) ca sa fac totul legal…

  Cum e posibil ca aceste locale sunt deschise 24/24 si creeaza mai mult decat disconfort, diminuand radical calitatea vietii?

 4. Domnule primar,
  Va felicit pentru ce ati facut in acest oras si ce frumos s-a schimbat,
  Vreau sa va comunic ca pe strada pe care locuiesc- Ciheiului nu este apa calda din 4.10, dar nu apare nici un comunicat de la Termoficare,
  Ce este de facut?????

 5. Va salut cu stimă, domnule Primar!
  Nu ştiu în ce fel să mai abordez problema parcului din zona Gutenberg pe care vi l-am solicitat pe atâtea căi…Imi vine greu să cred că un primar care a reuşit să realizeze proiecte atât de mari nu reuşeşte să îndeplinească o promisiune atât de măruntă (prin comparație) ca amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii. E vorba doar de bunăvoință…Poate dacă ați privi într-o zi joaca în praf, pe stradă, a acestor copii v-ați îndupleca…
  Sau cuvântul dat înaintea unui mare grup de oameni…?
  Oricum ar fi, vă rog din nou, în numele locuitorilor acestui cartier, să vă îndreptați atenția şi asupra acestei solicitări…
  Cu stimă,
  Junc Ioana

 6. Ghiurau Adrian a spus:

  Domnule Bolojan, va scriu in speranta ca o sa cititi acest mesaj, sunt un cetatean al orasului care va admira munca depusa pana acum, sunt un mare sustinator si am facut oarecum campanie electorala desi nu ma pasioneaza politica! Sa stiti ca nu vreau sa ma flatez dar consider ca trebuie sa va spun asta la inceput! As 2 probleme de interes public! Am discutat cu mai multe persoane treaba asta si sa stiti ca sunt multi care impart aceasi parere cu mine! Prima problema sunt tantarii!! In viata mea nu am vazut atatia tantari ca si anul asta! Nu stiu unde e problema, dar ar trebui cautata o solutie! Lucrez in politie la un serviciu ce apartine de Bucuresti, si tot tinpul cand plec in capitala constat ca nu sunt tantari deloc! Va rog sa fi-ti atent la aspectul asta! Acolo dorm cu geamul larg deschis si nu vad un tantar, aici pot sa am sita, e dezastru pe scurt, cel putin in cartierul Oncea! Am fost in concediu in Viena si tot asa nu am vazut tantari, cum am venit acasa aceeasi problema! A doua problema ar fii locurile de parcare din centru, am inteles ideea am abonament la parcarea supra-etajata, e ok 65 de lei pe luna! Dar as prefera sa dau 70 si sa pot parca in parcul Traian, nu distanta e problema, ce faptul ca serviciul de multe ori imi impune sa plec de 5 ori pe teren cu masina personala, nu e usor! Ar trebui pentru politie sa se poata face abonament doar in parcul traian! Legat de locurile de parcare, in Oncea ati asfaltat! E extraordinar, dar faceti un tur seara pe strazi, nu sunt locuri de parcare, eu parchez la un colt distanta de strada mea, ar trebui venit cu idei, niste semne unde sa parcheze lumea, nu fiecare de capul lui, sau cine doreste sa renunte la spatiul verde ca oricum putini il intretin, si unde se impune facut locuri de parcare! Daca imi cititi acest mesaj va multumesc din suflet, aveti toata stima mea! P.s. Am fost plecat din tara 5 ani dar dorul de Oradea m a facut sa revin sa ma stabilesc aici! Iubesc orasul asta si ma bucur ca avem un primar capabil ca Dumneavoastra! Astept un raspuns, idiferent de solutiile gasite! Va multumesc!

 7. dan cepreaga a spus:

  Buna seara,

  Aveti respectul meu pentru ce a-ti facut pentru Oradea.
  Sunt sigur ca orasul mai are inca multe probleme iar una dintre ele este sistemul pluvial si menajer deficitar pe unele zone.
  Locuiesc pe strada Olimpiadei unde la fiecare ploaie starda se umple de apa murdara care intra in curtile oamenilor de ani de zile. Cred ca ar fi timpul sa faceti ceva si pentru noi. Este posibil?
  Imi cer scuze ca va deranjez aici dar pe site-ul Primariei la petitii nu cred ca are rost sa mai incerc. Acum cativa ani am scris o petitie si dupa numarul de zile aferent raspunsului (exact in ultima zi) am primit raspuns ca solicitarea mea a fost transmisa la Compania de Apa. Amuzant sa-ti trebuiasca o luna pentru un asemenea raspuns edificator.
  Va multumesc pentru timpul acordat si va doresc noapte buna.
  Eu o sa merg sa-mi pun hainele la uscat si sa imi pregatesc uneltele de desfundat canale pentru urmatoarea ploaie. Si in seara aceasta cei de la Compania de Apa au venit la interventie …dupa ce ploaia s-a terminat si apele erau in retragere (si dupa ce am sunat la 112).
  Cu stima si respect.

 8. Maria a spus:

  Buna ziua ! Vreau sa va felicit din toata inima pentru tot ceea ce ati realizat pana acum ! Sunt mandra ca locuiesc in acest oras (Oradea). Va doresc multa sanatate, mult succes pe mai departe si multe mandate de primar !

 9. Stimate Domnule Primar,

  In primul rand, as dori sa-mi manifest respectul si apreciarea pentru efortul personal si profesional pe care il depuneti, in vederea imbunatatirii vietii cetatenilor orasului si a imaginii acestuia.

  Am citit, cu indignare si frustrare, in mass media, despre jocurile politice murdare ale unora, care, pentru interese personale si capital politic, sacrifica fara scrupule binele cetateanului. Ma refer aici la inglobarea Sanmartinului in Oradea, care sunt convins ca ar fi fost benefica pentru dezvoltarea orasului, imbunatatirii vietii cetatenilor si cresterii potentialului turistic al zonei. Extrapoland doar o parte din proiectele prezente ale orasului la potentialului din Baile Felix, as putea sa prevad o dezvoltare semnificativa a zonei

  Singura intentie a acestei note este de a va cere sa nu va lasati descurajat de manipulari politice, sa faceti in continuare ce este in interesul orasului si cetatenilor lui. Pentru ca doar asa, un cliseu ieftin si fara substanta ca „mandria de a fi roman”, poate deveni o forma cu fond, chiar daca doar la nivel micro .. prin mandria de a fi oradean, intr-un oras, asa cum l-am vazut ca se dezvolta in ultimii ani, sub administrarea Dvs.

  Va doresc multa sanatate, putere si motivatie in continuarea muncii incepute !

  Cu respect,

  RP

 10. Bogdan Copos a spus:

  Buna ziua domnule primar.
  Am fost nascut si crescut in Oradea insa de multi ani locuiesc in strainatate.
  Iubesc acest oras si prin acest mesaj doresc sa va multumesc si sa va felicit pentru tot efortul facut in decursul mandatului dumneavoastra in a-i schimba imaginea si perceptia. Mai e un pic de lucru cu mentalitatea unora insa aveti toata stima, respectul si aprecierea mea.

  Doesc sa va intreb ce puteti face pe plan local pentru a stimula dezvoltarea orasului spre domeniul IT si telecomunicatii (ex: research & developement) , asta pentru ca oarecum acest domeniu e legat de munca mea si as fi interesat in a ma implica / investi in aceasta directie?
  Cu stima,
  Bogdan C

 11. Sub conducerea dvs. s-au realizat lucruri extraordinare in Oradea.
  Un singur lucru imi mai doresc. Rezolvarea poluarii cu fum si cenusa de la CET Oradea.
  Avem sosele, poduri si spatii verzi, dar aerul poluat si cenusa otravesc apa, plantele, animalele si oamenii. Am rude si cunostinte in Germania care m-au vizitat de sarbatori si mi-au cerut sa parasesc imediat orasul, cand au vazut fumul care iesea pe cos si cenusa care se depunea zilnic pe masina si pe zapada. Aceiasi cenusa ajunge si in plamanii nostri, si aduce cu ea boala si moartea noastra prematura. VA ROG LUATI MASURI DE URGENTA PENTRU REZOLVAREA ACESTEI PROBLEME, IN INTERESUL NOSTRU AL TUTUROR. Altfel, fara aer curat si sanatate, tot ce realizam nu are nici o valoare. Va rog din suflet nu ma obligati sa parasesc acest oras frumos, din cauza aerului poluat. Va multumesc anticipat.
  Cu pretuire si prietenie, Dr. Micliuc Florin

 12. Tirlea Laura a spus:

  Buna ziua d ule Bolojan…sunt locatar in Oradea si doresc sa stiu si in numele vecinilor cain lipsa unui sef de scara si in lipsa unui presedinte de asociate incapabil sa ne asculte dorintele sau problemele; ce putem face pentru a obtine si noi niste banci oferite de primarie in jurul scarii sau unde se permite aproape de casa scarii. De asemenea dorim sa stim daca este obligatoriu sa avem un sef de scara sau presedintele are si titlu de adminstrator care ar trebui sa se ocupe de problemele din casa scarii.La cine trebuie sa ne adresam ?Multumesc anticipat pentru raspuns.

 13. Domnule Primar , Stima si respect pentru ceea ce faceti in acest oras. Sa va tina Dumnezeu o mie de ani fara reparatii .

 14. Anamaria Francu a spus:

  Domnule Primar, va lansez provocarea de a strabate pietonala (str. Republicii) insotit de o doamna care poarta pantofi cu toc cui. Veti vedea ca la finalul acestei incercari, cel putin pantofii doamnei, daca nu chiar doamna vor fi suferinzi. Va lansez aceasta provocare in speranta ca urmatoarea lucrare de acest gen, suportata din bani publici, va fi efectuata la un alt nivel calitativ si estetic. Cu respect Anamaria Francu

 15. D-le Bolojan,

  Cred ca nu sunteti intr-o stare foarte buna dupa aceasta zi de 10.05.2015. Doresc sa va trasmit aprecierea mea pentru ce dvs. si echipa dvs. a resusit sa faca in Oradea in acesti ani. Imi doresc sa continuati munca de crestere a Oradiei.
  Sper sa ne trezim si sa intelegem rolul pe care il avem in acest oras in calitate de locuitor si pe care il putem manifesta in momente ca cel din 10.05.2015 si nu numai. Si un NU categoric la acest referendum era mai putin demoralizator decat o prezenta de numai 15%. Nu stiu unde s-a pierdut spiritul participativ in problemele comunitatii ( in acesti 25 de ani din 1989?). Aceiasi nepasare o vad si in cadrul sedintelor de scara si adunarilor anuale ale asociatilor de proprietari in care prezenta este foarte mica. Si o mana de oameni continua sa-si faca treaba in anonimat si suspiciune.
  Va doresc sanatate, putere de munca, inspiratie, rabdare iar Oradea sa ajunga un oras in care multi sa-si doreasca sa se fi nascut, sa vina sa traiasca. Iar daca contemporanii nu va vor rasplati efortul, istoria sa va aduca recunostinta pe care o meritati.

  Doamne ajuta.

  Cu respect,

  Radu

 16. Domnule primar al Oradiei, imi sunteti atat de drag fiindca a-ti facut foarte multe pentru municipiul Oradea, sunt crescut si nascut in Oradea, mi-am facut studiile(facultatea de drept) in Oradea, inclusiv masteratul in drept, de vreo 2 ani m-am mutat cu maica-mea in satul Apateu, comuna Nojorid, un sat foarte aproape de Oradea la 14 km, un sat foarte frumos, m-am mutat deoarece bunicii au murit, este foarte bine ca drumul s-a asfaltat de vreo 3 ani, iar eu fac naveta in fiecare zi in Oradea la munca, daca sunteti amabil si imi puteti sa imi dati un raspuns la intrebarea mea, adica daca puteti sa ma informati in legatura cu introducerea apei, respectiv a canalizarii in acest sat care se afla la o aruncatura de bat de Oradea, iar o alta intrebare poate si o sugestie de a mea, dar care s-ar putea realiza adica sa se faca o zona de agrement, deoarece lacul Sauaieu se afla intre padurea Apateu si Sauaieu, iar foarte multi turisti vin aici cu masini si biciclete, dar nu este drum accesibil pentru masini, motociclete…trebuie investiti ceva bani…acest lucru l-ati putea face numai vizitand satul Apateu si mergand prin padurea Apateu pana la lac sau baraj cum i se mai spune,de aia vi-am spus aceste lucruri fiindca stiu ca sunteti omul lucrului bine facut, si a-ti putea face ceva pentru satele zonei metropolitane Oradea, ca tanar eu sunt de acord cu ideile frumoase pe care le faceti, inclusiv unirea Oradiei cu Sanmartinul, cu Nojoridul, cu Osorheiul, cu toate care apartin ZMO si chiar o sa merg la vot pentru acest lucru…Va rog cand aveti timp trimiteti-mi raspuns pe e-mailul meu.Va multumesc.

 17. Barbalata Anca Loredana a spus:

  Buna ziua, as avea o sugestie in ceea ce priveste locurile de parcare de domiciliu (cu care se fac foarte multe „afaceri” intre asociatia de proprietari si unii locatari), mai faceti locuri de parcare in locurile in care spatiul o permite, adica str. Nufarului 27 A. Va rog sa luati seama si de mesajul meu. Va multumesc si astept un raspuns !

 18. popoviciu cristian a spus:

  D-le. Primar Bolojan ati facut o treaba foarte buna in Oradea de cand sunteti primar si am toata stima si respectul pentru Dvs si v-as ruga daca se poate sa-mi comunicati si mie cand vom avea gaz de la retea in zona gutemberg.
  Va multumesc anticipat!

 19. Florian Eleneș a spus:

  Domnule Primar Bolojan Sânt un orădean încă.am construit o casă în Nojorid(soția e din Nojo).văd că aveți un surplus de bani in proiectul Aparegio.Sa introdus canalizare în Nojorid mai puțin pe trei străzi printre care și strada mea am rămas fără . Nu a-ți putea o colaborare o sugestie cu D-nul Crainic tot de la PNL,apropo de România lucrului bine făcut,poate s-ar putea face lucrul până la capăt și aș avea și eu și ceilalți locuitori canalizare în sec. 20. Vă mulțumesc pt tot ce a-ți făcut și faceți pt Oradea,cel mai tare primar de la revoluție încoace.Tot Respectul D-nule Primar Bolojan

 20. Buna ziua ,Cand se baga autobus in Grigorescu ?multumesc

 21. Locatar AN-21 a spus:

  Bună ziua
  Aş dori să ştiu de ce nu se poate realiza parcare în dreptul blocului AN-21 şi AN-19 de pe Strada Corneliu Coposu nr. 15. S-a făcut parcare până în dreptul blocului AN-21 iar în faţa acestor blocuri s-au pus borduri şi doar atât. Am maşină şi îs locatar al acestui bloc şi doresc o astfel de parcare, fiind dispus să plătesc şi locul de parcare. Unde voi primi loc de parcare? E mai importantă o grădină cu buruieni decât o parcare?
  Aştept răspunsul dumneavoastră!

 22. bogdan a spus:

  Buna d-le primar.A-ti facut foarte multe pentru acest oras,aveti respectul meu!V-as intreba de ce nu au loc noi chriasi in anl-urile din decebal,in conditiile in care acolo din ce am aflat au fost repartizati tigani care stau de peste 5 ani acolo si care nu platesc chirie,si altii care platesc taxe si impozite la primarie nu au loc.?

 23. D-le. Primar Bolojan ati facut o treaba foarte buna in Oradea de cand sunteti primar si am toata stima si respectul pentru Dvs. si v-as acorda votul daca ati candida indiferent de partidul din partea caruia ati candida si pentru orice functie ati candida pentru ca sunteti un om de caracter care isi respecta promisiunile dar din pacate pentru partidul din care faceti parte la alegerile pentru parlamentul european nu voi vota candidatul PNL pentru parlamentul european – Monica Nicolai pentru ca nu pot trimite o persoana in parlamentul european care intr-un dispret josnic pentru cei care au trimis-o in Parlamentul Romaniei si-a trimis nepoata in Parlamentul Romaniei sa voteze in locul ei pentru ca dansa a avut nu stiu ce problema personala …
  Va doresc multa sanatate si succes in activitate!

 24. Parcurile industriale cat mai dezvoltate si atunci ne va fi mai bine la toți din oras, sper sa mai facă si unul in nufarul in locul cerului de acolo. Am sa îl votez din nou pe acest primar.

 25. Florian a spus:

  Cel mai bun Primar pe care la avut Oradea din timpurile noastre.Felicitări pentru că încercați să faceți ceva bun din orașul ăsta!!
  Sper să reușiți să duceți la bun sfârșit toate proiectele începute și nu numai.
  Felicitări!!!

  • ADRIAN BUNGAU a spus:

   CEL MAI BUN,; putin spus. ACEST PRIMAR ILIE BOLOJAN pe mine ca si cetatean al acestui oras ma facut sa l respect si sa l sustin din mai multe motive:am dorit spatii verzi le avem am dorit parcari le avem am dorit poduri le avem am dorit parcuri modernizate pt copii le avem am dorit parcuri industriale le avem sau asfaltat cartiere…… am dorit sa vad cartierul ONCEA asfaltat e extra”ordinar tot cartierul e asfaltat ma gindesc ce planuri are acest bun gospodar pt viitor in orasul nostru ORADEA…..ma rog ca D,ZEU sa,i dea sanatate putere si CREDINTA.

  • rada madalina a spus:

   da domnule primar, multumim pt tot ce ati facut si faceti in continuare pt municipiul Oradea; apreciere si sustinere neconditionata

 26. Susman Ioana a spus:

  Buna ziua,dle primar. Locuiesc pe strada Snagovului si as dori sa știu dacă ar fi posibil reamenajarea spatiului. Acum sunt plin de garaje care arată ca după război…nu fac altceva decât sa atragă oamenii străzii care își fac nevoile acolo si tot felul de spargatori de garaje. Nu s- ar putea face locuri de parcare sau spațiu verde de joaca pentru copii cum a fost înainte de apariția acestor ciuperci numite ” garaje”? Va multumesc!

 27. TANTARII !!! a spus:

  d-nule Bolojan ,va rugam derataizati cartierul tineretului si nu numai.
  Santem langa cris si ne mananca tantarii de vii!!!!!!!!!!!!!
  va multumim

 28. buna ziua ma numesc adrian am o singura intrebare de ce in satu Chisirid de langa Nojorid la 14 km de Municipiul Oradea nu se face o soseaua? drumul acela este in ultimul hal iti distrugi toata masina este un sat foarte frumos cu o istorie bogata si este situat linga o padure frumoasa ,suntem in anul 2013 chiar la granita cu Ungaria de ce este uitat satul acela ,chiar asea mare lucru este sa se construiasca o sosea de 2 km??? Dece primarul din Nojorid nu ia nici o masura ce dumnezeu la doar 14 km de Oradea si nu este o sosea carei problema ??adevarata problema este ca nu intereseaza pe nimeni si nu cred ca o sa rezolv ceva cu mesajul meu dar am zis sa incerc in fine traim in Romania si aicea nu intereseaza pe nimeni nimic la revedere

 29. Va dorim spor in toate. Sa va ajute Dumnezeu pe toate planurile. VA RUGAM NU UITATI DE Aeroport si de Parcurile Industriale, ma refer aici la investitori importanti, gen Emerson. Avem nevoie de aceasta plus valoare in mediul economic local. Si va rugam faceti cat mai multe evenimente „made in Bihor” ca sa fie promovate oradenilor si bihorenilor. Doar asa putem proteja si ajuta economia locala. VA RUGAM NU UITATI DE AEROPORT si de INVESTITORI IMPORTANTI IN parcurile industriale. ACESTIA TREBUIE ATRASI si MOTIVATI!

 30. nagy robert sebastian a spus:

  d-le bolojan ,nu crede-ti ca amenda pt un muc de tigara este prea mare de la 5mil la 10 mil ,oamenii sunt saraci si nu au de unde sa plateasca si nu au locuri de munca cred ca amenda este facuta pt bugetu personal al strainilor nu a romanilor oricum nu au de unde sa le plateasca iar politia locala nu le da nici macar avertizment doara iei au nevoie de bani iarna trebe sa-si faca planul si cei care nu au de lucru nu conteaza pt ei ,eu zic ca nu asa se face furi pe cel sarac cu atitia bani plus sunt si oameni incopetenti printre politisti solicita pe srada martori care nici macar nu stiu despre ce e vorba striga dupa ei sa vina martori rusinos vor martori mincinosi si educarea cetateanului nu asa se face
  ginditi-va putin asa il indoctrinati

 31. stimate DL.PRIMAR sunt un cetatean al acestui oras si locuiesc in noul cartier din episcopia mai exact pe STR.PAVILIOANELOR UNDE DEOCAMDATA NU EXISTA CANALIZARE DECAT PE STR. PRINCIPALA SI AS DORI SA STIU CAND SAU IN CARE AN SE VA AJUNGE SA SE ACOPERE GROPILE CARE SUNT PLINE DE APA SI NU MAI VORBESC DE ASFALTARE ;IN SPERANTA CA SE VA SOLUTIONA ACEASTA CERERE ASA CUM IN CAMPANIA ELECTORALA V-AM VOTAT CA UN OM DE INCREDERE CU STIMA SI RESPECT UN CET. AL ACESTUI ORAS .

 32. MIHUT ANA a spus:

  Buna dimineata, doresc sa va felicit d-le primar pentru ca in aceasta dimineata solelele principale ale orasului au fost curatate, desi a nins toata noaptea!

 33. Buna ziua Domnule Primar
  Am 3 rugaminti din partea dumneavoastra
  1 Va rog sa luati masuri de estompare si sau recuperare a datoriilor asociatiilor de proprietari si cercetarea acestora modul de admistrarea/gestionarea lor, consider ca in acest sens este foarte urgent pentru binele proprietarilor asociatiilor cu datorii
  2 Va rog intocmiti lunar sau trimestrial o lista a asociatiilor de proprietari cu datorii indiferent de natura lor si tot odata sa existe o lista completa cu toate blocurile arondate unei asociaitii actualizata la zi, toate acestea pe saitul Primariei
  3 In Carterul Rogerius in sensul girator situata pe centura aproape de str Uzinelor nu este aces auto in cartier in sensul girator facut, consider ca il loc de parcarea amenajata langa sens trebuia facut o alee de acces in cartier cu sens dublu ce sa uneasca str Italiana cu senul girator
  Va multumesc

 34. Domnule primar. Ma adresez dv pentru ca cei de la Petitii-primarie au un limbaj de lemn si de fapt nu comunica un raspuns clar si la obiect.
  Exista o trecere pietonala,pe sub podul peste Cris, din apropierea hotelului Continental. Am incercat in doua randuri sa trec pe acolo insa nu am reusit pentru ca,de fiecare data. erau resturi ale mizeriei umane lasate marturie ca sa stim ca nu toata lumea este civilizata. In acelasi timp, zi de zi vad pe malurile Crisului, o groaza de pescari mai mult sau mai putin nespalati, plini de pungi, sticle si pachetele, cu undita in apa. Nu ar putea politistii comunitari sa se ocupe de amendarea lor pentru faptul ca lasa resturi in urma lor si pentru ca nu au dreptul de a pescui in zone publice? Eventual, daca tot pescuiesc gratuit in zona, sa ii oblige sa fac curatenie sub pod. In eventualitatea ca nu au dovezi ca sa ii pedepseasca, va sugerez ca unii din politaii comunitari care freaca menta pe langa sau in primarie, sa isi faca veacul patruland si avand sub supravheghere zona respectiva pana prind pe acei nemernici care se cred in spatele casei proprii. Sigur ca ar mai fi si varianta ca cineva sa aiba in primire, sa curete,sa controleze periodic si sa dea socoteala despre starea de curatenie a intregii zone pietonale de pe malul Crisului insa….nu cunosc legislatia locala.
  Cu stima, ma bazez, ca de obicei, pe atitudinea dumneavoastra.

 35. Buna ziua,

  As dori sa stiu daca se mai stie ceva de viitori investitori in parcul industrial Eurobusiness. In noiembrie doamna Delia Ungur a anuntat posibili 3 mari investitori pentru Oradea, urmand ca semnarea contractelor sa se faca la finele lunii decembrie. Nu s-a finalizat nici un contract din cele 3?.. Am observat ca orasul Cluj Napoca are parte de un boom in materie de investitii straine. Ar fi pacat sa ramanem in urma foarte mult si sa fim nevoiti sa ne orientam spre orase ca si Cluj sau Timisoara.
  Multumesc,

 36. C. Monika a spus:

  Buna ziua,

  In decembrie ne-am cumparat un apartament pe strada Nufarului, nr. 72. Repede am observat ca sunt probleme cu pompa de la apa calda, dar initial speram sa fie problema la bloc. Am aflat de la administratorul asociatiei ca tot blocul este afectat si practic pot sa zic fara apa calda din anii ’90 incoace, pentru ca nu vine nimeni sa schimbe/repare pompa de la punctul termic de vis-a-vis. Am inteles ca s-au depus nenumerate de petitii si cereri la Primarie si la CET, dar nici macar raspuns nu a primit nimeni. Ce am putea face? La cine sa ne apelam ca vocea noastra sa fie auzita?
  Va multumesc anticipat.
  Cu stima.

 37. dirigintele de santier a spus:

  Buna ziua!
  D-le Primar, poate ne explicati si noua, astora, care nu ne prea pricepem la afaceri, cum este posibil ca o firma infiintata in iunie 2012: S.C. CARPAT DESIGN CONSULTING SRL, J05/890/2012, sa castige o licitatie la cateva luni de la infiintare. Este vorba despre contractul de servicii de asistenta tehnica-dirigentie pentru drumuri, poduri, etc.
  Valoarea contractului este 930.000 lei.
  Cum este posibil ca o firma care nu are experienta, nu are un istoric dovedit, mai precis, nici macar un bilant depus la ANAF, sa primeasca atatia bani publici? Parca pentru asemenea lucrari trebuie sa dovedesti, ca firma, ca ai lucrat bine, ca ai experienta, ca ai gestionat lucrari similare!
  Sunt sigur ca nu d-voastra v-ati ocupat personal, dar ati putea sa ii intrebati pe cei care va cam fac de ras cu astfel de lucruri, care sunt cel putin trase de par, ca sa nu ne exprimam nepoliticos aici, in casa d-voastra!

 38. Chis Dorin a spus:

  Din pacate, pagina Petitii de pe siteul oficial al primariei nu functioneaza. Va rugam sa dispuneti remedierea, ca sa putem comunica.
  Va multumesc.

 39. Dan Pitirici a spus:

  felicitari pt campania ce sa incheiat
  rezultatele sunt cele scontate
  acum ca USL are majoritate in ambele camere(peste 51%) de ce mai e nevoie de UDMR???
  de ce nu au toti coloana ca dvs.
  ati decis simplu ca pe baza votului local USL conduce singur Mun. Oradea sub conducerea dvs.
  s-o pierdut Rusinea d-l Bolojan
  sanatate si sarbatori fericite dvs si familiei dvs.
  o idee practica
  solictati celor ce se ocupa de situl dvs. sa treaca sus ultimele inregistrari de opinii
  sa fie invers tot
  cu respect Dan Pitirici

 40. da faceti sesizari ,asa cum am facut si eu nenumarate, si veti primi numai raspunsuri evazive date de niste incompetenti care te trimit de la un ghiseu la altul.Eu am fost inclusiv in audienta la dvs- -rezolvati-l pe domnul–ati spus .A venit o incompetenta si nici azi nu e rezolvata treaba.Faceti va rog sugestii pe oradea.ro si veti fi rasplatit cu indeferenta . Multumesc

 41. Buna Domnule Primar.Va asteptam cu parcarile de domiciliu incepand cu strada Salcamilor nr. 24 (interior).Este o mare nebunie aici si loc este destul , doar trebuie amenajat.Speram sa veniti si pe la noi…Numai bine si Sarbatori Fericite.

 42. Domnule primar, vă admir onestitatea şi puterea de organizare. Mă întâlnesc în diverse ocazii cu persoane din alte judeţe şi le transmit modul cum aţi organizat derularea serviciilor publice către populaţie. Activitatea dv. ne onorează pe noi, locuitorii acestui oraş. Am observat că în ultimul timp aţi slăbit, sau poate este doar o interpretare a mea. Sunt sigur că munciţi foarte mult, dar o rog pe soţia dumneavoastră să vă monitorizeze pentru că doresc un primar harnic, dar sănătos. Aveţi grijă de dumneavoastră. Sărbători în linişte şi sănătate.

 43. domnule primar va rog ajutati ma uitati va mai sus si veti descoperi durerea mea. parintii au inceput sa devina si violenti si sa vina cu amenintari. eu am schizofrenie si am nevoie de liniste nu de certuri. stiu ca este o problema cu locuintele sociale dar nu cred ca a suferi si mai mult pe langa boala e necesar.

 44. despre satul Chisirid BIHOR va rog sa faceti seva cu satul acela nu este asfalt nici autobuz si multe altele iar primarul din nojorid nu a facut nimic De aceeia apelezi la Dumneavoastra ca cred ca veti face ceva ma multumesc din suflet

 45. Bună ziua!

  Câteva probleme la care aş dori un răspuns.

  1. De ce nu îi amendaţi pe cei care îşi pun geamuri termopane la clădiri din centrul istoric (vezi basarabiei 5).
  2. De ce nu construiti un bloc sau două pentru toţi tiganii şi asistaţii sociali care împânzesc centrul vechi al oraşului(prin vânzarea caselor în care stau); este o ruşine să vezi în centrul oraşului atâţia oameni necivilizaţi.
  3. Semafoarele din nufărul-cantemir nu funcţionează sincronizat, la fel ca şi cele din decebal.
  4. În turbo-giraţie cei care vin dinspre piaţa mare înspre Gojdu intră cu viteză prea mare in sens obligându-i pe cei de pe magheru să încetinească. Dacă s-ar pune niste limitatoare de viteză(gondele cred) imediat după sinele de tramvai, primii ar fi forţati să incetinească şi cei de pe magheru ar intra mai cu curaj in intersectie.

  Vă mulţumesc!
  Spor la treabă!

 46. soleron a spus:

  Fara sa partinim pe nimeni si nici sa umblam cu periuta Mihaela,primarul raspunde de linistea cetatenilor.Faptul acesta adevereste ca Pol.comunitara este la dispozitia primarului.

 47. un oradean a spus:

  Buna ziua !
  Domnule primar, va rugam frumos sa discutati cu cei responsabili, sa nu mai aprobe focuri de artifiicii pentru petreceri particulare. Nu este normal ca cineva care are bani sa deranjeze un oras intreg, pentru simplul motiv ca el are un eveniment, oricare ar fi el. Cred ca un oras civilizat foloseste focul de artificii doar de ,,Anul Nou” si de ,,Ziua Orasului”.
  Va multumesc frumos !

  • Va plangeti degeaba primarului! Am facut-o si eu o data si am fost cautat de politie sa dau explicatii de ce ma deranjeaza birtul (sala de nunti sau ce o fi) din capatul strazii Razboieni langa gara Velenta. In loc sa vina seara atunci cand urla manelele sau cand se arunca cu artificii si vecinii se plang, politistii m-au cautat ziua. Cum nu m-au gasit acasa, mi-au lasat o invitatie la politie, unde am fost tratat cu raceala si reticenta, ca si cum as fi „deranjat”pe cinava. Bineninteles ca nu s-a rezolvat nimic. Primar de 2 bani.

 48. crina sabau a spus:

  Buna ziua domnule primar.Sunt persoana cu handicap si as dori o locuinta sociala sau de tip ANL.Motivul pentru care as dori este ca as dori sa traiesc pe picioarele mele si faptul ca nu ma inteleg cu parintii.Am incercat prin o fundatie, dar raspunsul a fost negativ.Va rog din suflet ajutati-ma pt. ca nu mai suport certurile de acasa.Sunt in varsta si dificili.Pt. orice se enerveaza, totul ii deranjeaza.Ei nu inteleg boala mea, daca stau intinsa in pat cand nu ma simt bine mama spune ca sunt lenesa.Ma injura, ridica mana la mine, este mereu tensiune in casa.Vor sa-mi traiesc viata cum vor ei.Degeaba le explic rational cum ma invatat psihologul ca ei tot nu accepta ca ei sunt cei care gresesc.Ar mai fi multe…Varog ajutati-ma sa-mi gasesc o locuinta decenta cat mai repede.Va multumesc anticipat.

 49. Mihaela a spus:

  Buna ziua doamna Kiss. In primul rand ar trebui sa stiti ca nu primarul trebuie sa va rezolve problemele dvs. 1. Daca sunteti deranjata de cativa huligani trebuie sa sunati la politie si nu la primarie.2. In leg cu asociatia de proprietari, dvs si locatarii blocului dvs, aveti dreptul sa renuntati la vechiul administrator si sa va infintati asociatie pt o singura scara de bloc, va cautati administrator pe alta persoana sau chiar din aceasi scara pe cineva. Nu primaria va pus administrator o anumita persoana. Repet, puteti sa renuntati la el si sa va cautati pe altcineva. Imi pare rau ca acuzati un primar care nu are nici-o legatura cu problemele dvs.
  PS. Nu lucrez la primarie, ca sa nu acuzati ca ii tin partea domnului primar.Sunt un simpu cetatean al orasului Oradea. Mult succes.

  • Multumesc pt. comentariu. Credeti-ma ca de 20 de ani am apelat peste tot! Nu dl. Primar a pus dar dl. primar sustine!Dl. primar trebuie sa rezolve problemele contribuabililor! Mai ales ca am scris si numele delegatei primariei cine a falsificat si procesul verbal impreuna cu inflactorii astea! Dl. primar da ordin sa darima si o afacere de fam. daca are interes pt. locuri de parcare, sau da ordin la politia comunitara sa amendeze pe cei care arunca chistoace de tigari, la intrare blocului nostru mai ales seara dupa 8 este bar de zii sau bufet, stau la gramada cu gura mare cu bere, cu tigari….Cine sustine bancile la intrarile blocurilor? Eu sau primarul? Daca cineva pune o afacere ilegal sau birou sau orice fara semnatura si aprobarea vecinilor si a primariei, este amendat. Excrocul asta de 7-8 ani a pus ilegal asociatia in blocul nostru, stringe pe totii aicia, eu suferi si mai platesc bani frumosi in buzunarul excrolui pt. asociatia ilegala.In tot blocul si cartierul Iosia nu este un destept sa preia asociatia. De fapt a spus si in fata politistului de proximitate ca inchide apa de la noi, daca nu sintem de acord cu el.Si acuma stau cu geamul inchis ca aici joaca fotbal cunostintele lui la intrare de ore intregi.De ce nu duce dl. primar toate banda asta la intrarea casei lui sa terorizeze pe dl. primar cum ma terorizeaza pe mine. Am cerut de nenumarate ori modificarea legii asociatilor de proprietari. Sa faca caserii si scapam de toti hotii!Sa desfiinteze si asociatia proprietarilor din cadrul primariei, ca nu fac nimic pt. noi proprietari, numai pt, inflactorii de la asociatii.

  • Pentru dublarea facturii de la intretinere cine este de vina? Pentru suvaitul ,fluieratul aburului ce lasa CET-ul ore intregi de multe ori inca noaptea la 12 oare eu sint de vina? Doar si CET-ul dl. primar sustine, de-si nu are licenta! Au incasat cu 600.000 mai mult de la noi, nici pina azi nu au dat inapoi!Pt. mirosul de cacat de porci de la crescatorie, pt. ce apelam de ani de zile la primarie, cine este de vina? Ca dimineata la 6 , sau la sfirsit de saptamina sufocam tot Iosia.Mi-e imi plac oamenii cinstiti!!!

 50. Va salut.Am citit mai sus ca sinteti primarul tuturori Oradenilor.De-si eu nu v-am votat, ca si multi altii, nici nu inteleg cum ati ajuns iar primar. Dar daca ziceti ca sinteti si primarul meu , apelez iar la dvs, a zecea oara.Nici o data nu ati facut nimic, nici macar un raspuns nu ati dat. Stiti ca stresul si indiferenta omoara? Am ajuns grav bolnava cardiaca, cu tensiune cu diabet 370 din cauza dvs, si pt. inflactorii pe care aparati.
  Scriu o plingere , si las linga mine, cind intru in coma sau paralizez, sau mor, sa gaseasca cei care o sa ma gaseasca si pe mine moarta. Sa stie totii ca aveti mare parte de vina ca am ajuns in halul asta. Indiferenta dvs. fata de problemele noastre a multor Oradeni, Nu pot sa intru si sa ies din propria mea casa fara sa inconjor mafiotii la intrarea blocului ,unde dvs. obligati bancile, pe ce stau zii de zii cu gura mare :asociatia 211 Mestesugarilor 93 bl. x 189 Iosia, dl. administrator cu a 7-a concubina, pusa tot administratoare, cu fam(baiatul ,nora, nepoata, soacra baiatului,cumnata baiatului, cumnatul si copilul, plus citiva birfitori din bloc).Am scris de n. ori neregulile de la asociatia .Plingerile mele depuse peste tot de zeci de ani.Sint terorizata , stresata zilnic.Eu de ce nu am dreptul sa stau in liniste si pace in propria mea apartament? Spatele blocului nu lasa banca in parculetul aranjat, dar totii stau aici la intrarea blocului.Dl. Bolojan, cum v-ar placea sa nu mai iesiti de 10 ani cel putin, numai dimineata dupa cumparaturi, ca sa nu treceti printre mafiotii, sa nu fiti terorizata si batjocolita, birfita….Cum v-ar placea sa fiti grav bolnava din cauza lor ? Cum v-ar placea sa stati 7 ani linga calea ferata cu copii,cum am stat eu, sa nu auzit gura lor la intrare? Cum v-ar placea sa vi-l ia toate drepturile omenesti? Sa falsifica delegata primariei si procesul verbal? De ce nu duceti in fata casei dvs. sa ascultati dvs. gura lor, ca la bufet, cu berea cu cutia de tigari….Eu de 35 de ani ascult si rabd.De ce nu duceti asociatia 211 , ce este ilegal pus in blocul nostru, in apartamentul lui, pt. ce incaseaza milioane.
  Sa salutam cind intram pe blogul dvs. sa vorbim frumos?Ati meritat dl. Bolojan? Unde este dialogul si mai ales ajutorul primarului meu?( Am uitat sa scriu ca citiva dintre membri fam. lucreaza la primaria, oare de aia fac ce vor?)Schimbati legile asociatilor de proprietari! Sa scapam de toti coruptii si hotii! Faceti caserii ca la curentul electric.

 51. Domnule Bolojan,
  Intr-un comentariu pe care vi l-am lasat cu putin timp in urma va sugeram ca ati fi unul din cei mai nimeriti candidati la functia de Presedinte al Romaniei.Continui sa cred acasta si am si solutii practice ipentru realizarea cu succes a acestui deziderat.La comentariul anterior nu mi-ati raspuns de aceea va rog respectuos sa-mi dati un raspuns cum priviti d-voastra aceasta ipoteza mai ales avand in vedere precipitarea isteroida a relatiilor politicienilor de la varful tarii.

 52. bolojane ai promis ca ne scapi de unguroi, asta e motivul principal pt care ai primit voturile, daca nu ti tii promisiunea sa stii ca nu mai pupi alt mandat…………..

 53. soleron a spus:

  Felicitari ptr.reusita in alegeri,la care am contribuit si eu(str.Morii-oradea),ptr.simplu fapt ca ati facut ceva ptr.str.asta..Acum ca ati fost din nou reales si reintegrat cu putere decizionala in Primarie,aduceti-va aminte in continuare de aceasta strada ptr.a termina ceea ce ati inceput:evitarea inundatiilor pe aceasta strada(chiar si acum cind va scriu suntem la un pas de inundatie),devierea colectarii si scurgerii apei din spatele blocurilor de pe str.in jos inspre peta(chiar dvs.si dl. ghilea ati spus ca ve-ti face sa nu mai fie inundatii.Acum,va rog,inca un mic efort.mai trebuie(asta este intr-adevar o problema),scurgerea apei ce se stringe in peta moarta.Totusi discutati si cu cei de la prot.civila.Cel mai bine,la fata locului.Va asteptam!

 54. Andreea Dinu a spus:

  Multumesc d-nule primar Bolojan pentru tot ce a-ti facut pentru Oradea si oradeni!! Succes la alegerile de maine, 10 iunie 2012!!

 55. Teodora Meghesan a spus:

  M-ati facut sa fiu mandra ca locuiesc in Oradea. Dumnezeu sa va ajute .Mult succes in continuare.

 56. Bravo domn primar Ilie Bolojan.Sunteti un am deosebit care ati facut multe pentre Oradea.Sper sa iesiti din nou primar!!!

 57. mircea ardelean a spus:

  andrei nu stiu de ce esti suparat pe viata si pe oamenii mai in varsta si eu am trait comunismul din plin ,si copii am crescut pe aceea vreme n-a fost ceva placut ,eu nu fac nici politica si nici n-am o functie de bugetar ,am incercat sa lucrez cu tineri e cam greu daca n-ai ajutor sigur e greu dar voi sunteti majoritatea si pretentiosi ,pentru asta trebuie sa ai o pregatire buna si sa faci si treba sa-ti castigi si salarul ,asta la privat dar daca ai o functie de bugetari e mai simplu dar vezi ca si acolo sunt deja foarte multi ,potential este poti sa faci orice dar iti trebuie vointa si sprijin ,deja cu astea poti sa-ti faci viitorul !!!

  • O fi vreun frustrat, care nu isi gaseste un rost in viata,probabil ca asteapta ca alti sa faca ceva pt el. Cu toti traim vremuri grele si acesta nu e un motiv de blestem.

 58. andrei a spus:

  Sunteti cel mai mare gunoi voi si toti parlamentari ,sper sa aveti parte numa de cancer si leucemie de acum in colo .. ! tineretu nu poate sa lucreze nicaieri .. si asta e din cauza oamenilor idiioti ca si dumneavoastra sau de varsta dumneavoastra ce ati prins comunismul hotie si va multumiti si cu un os .. ! sa muriti in chinur groaznice !

 59. Domnule Bolojan
  Sunt unul din oamenii care au prezis inca de la anuntul d-voastra ca veti candida la primarie victoria d-voastra si eram sigur ca si la primarie o sa lasati lucrurile puse la punct asa cum le-ati lasat prin orice loc unde ati slujit statul.Sunteti poate unul din putinii oameni din politica romaneasca ,care aveti toate competentele si caracterul sa fiti inalt om de stat.Sunt deasemenea un simpatizant alPNLsi nu pot intelege sub nicio formacum un om de calibrul d-voastra cu o reputatie remarcabia construita pe fapte concrete poate sa fie condus pe linie de partid de un om care nu are nimic cu liberalismul,care nu a facut nimic concret decat o poveste continua si interminabila,care se viseaza presedintele Romaniei desi nu stie cum se conduce o placintarie,un om care in afara de tras sfori,tradare si barfa nu se pricepe la nimic?!(ma refer desigur la crin antonescu)
  Domnule Bolojan ,veti castiga alegerile la Primarie confortabil,dar trebuie sa va ganditi sa candidati la Primaria Romaniei,adica sa candfidati la presedentie si sa-l debarcati pe flecarul asta de antonescu si de la conducerea partidului.Eu zic ca aveti obligatia morala fata de cei ce cred in d-voastra sa nu lasati tara asta pe mana unor papagali care nu se pricep la nimic decat la facut din vorbe.Credeti-ma ca sunteti ultima speranta ca in politica mai exista oameni de onoare care stiu sa faca ceea ce trebuie sa faci cand conduci pe cei care te-au ales.Sunt sigur ca daca o sa candidati la Presedentia Romaniei o sa castigati din primul tur pentru ca o reputatie se construieste din cea ce ai facut nu din ce spui ca o sa faci,ca vorba d-voastra faptele fac diferenta.Prin oameni ca d-voastra putem sa evadam din mlastina vorbelor dambovitene si sa ajungem in parcul natiunilor civilizate si respectate Pentru ca se spune ca fiecare natie are conducatorii pe care ii merita ,iar acum cred ca si Romania ar avea dreptul sa spere la conducatori care merta acest cuvant.Candidati,cred ca a venit vremea normalitatii civilizate!

 60. Vasile Coman a spus:

  Imi place cum puneti problema la „regulile casei”: „Vă rog să folosiţi aplicaţia PETIŢII ONLINE de pe site-ul Primăriei – vă asigur că veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp posibil”:
  Sunteti un MINCINOS sau un Incapabil: in urma cu vreo 3 ani am pus o petitie pe site-ul primariei. Atunci atrageam atentia asupra birtului de pe strada Razboieni, la capatul liniei 10, transformat in restaurant si sala de nunti. Atunci reclamam galagia si muzica data la maxim noapte de noapte… Pentru indrazneala mea am fost „invitat” la politie sa-mi spun pasurile. Nimeni nu s-a deranjat sa vina sa constate daca intr-adevar asa stau lucrurile. Bineinteles ca lucrurile nu s-au rezolvat, manelele urla in continuare in fiecare weekend. O pasarica spunea ca primarul are cunostinta de ce se intampla pe acolo dar inchide ochii… Oare sa va mai votam?

 61. Florian a spus:

  Buna ziua,

  Pe drumul din nordul parcului de copii rogerius exista o parcare care pana mai ieri o foloseam sa ne parcam masinile cei de la blocurile turn cu 10 etaje si care suntem foarte multi locatari. Zilele acestea a aparut un taxator de parcare iar acea parcare se pare ca se doreste sa se faca cu plata. NOI UNDE NE MAI PARCAM MASINILE??? Intre blocuri locurile sunt foarte putini si nu ne ajung, in zona punctului termic unde era un loc mai mare sau facut parcari la domiciliu(deci acolo nu mai putem parca). NU se poate sa se ia toate locurile iar noi locatari de la blocurile turn de pe Corneliu Coposu sa ramanem fara nici un loc. Luati in calcul ca o scara cu 10 etaje are 43 de apartamente cel cu 9 etaje are 39 si sunt mai multe blocuri aici nu 1 nu 2. NU ASA SE REZOLVA PROBLEMA PARCARILOR IN ACEASTA ZONA PUNAND TAXATOARE!
  Platim toti impozit pe masina, bani care se duc pe ce??????????????
  Sper sa nu se puna acel taxator in zona respectiva. Daca se v-a pune vom face poze si vom pune afise la fiecare scara din zona sa nu voteze nimeni pe BOLOJAN. Este inacceptabil ce se intampla! Si noi avem dreptul sa ne parcam masina!

 62. Stimate domnule primar!
  Ma vad nevoit sa apelez la aceasta forma de comunicare, dat fiind faptul ca incerc sa stabilesc o comunicare cu dumneavoastra de cca. 2 ani.
  In urma cu 2 ani mi-am stabilit o audienta cu dumneavoastra. Am avut neplacerea sa ma intalnesc cu un consilier care a reusit sa ma dezamageasca, asociat cu un zambet larg si superior.
  Tema discutiilor era o PROPUNERE catre institutia primariei cu privire la amenajarea spatiilor verzi asociate asociatiilor de proprietari. Pentru aceasta intalnire am pregatit un proiect de amenajare cu toate calculele tehnico-economice necesare realizarii acestui proiect. Mai mult, acest proiect , odata demarat si realizat, reprezenta o „matrita” pentru f multe asociatii de proprietari. Acest proiect urma sa fie extins in tot orasul daca s-ar fi cuprins intr-un program de finantare europeana. Si…..sincer…..ideile curg si se pot dezvolta.
  Am intalnit, in schimb, un zambet larg si superior din partea consilierului, care mi-a aruncat pe masa proiectul, finalizand cu ” – Nu ne intereseaza, aceste spatii s-au dat in custodia asociatiilor.”
  Cu toate acestea, asociatia ( pe care tocmai o reprezint in calitate de presedinte) a demarat lucrarile din fonduri proprii si o vom aduce la stadiul de amenajare dupa acel proiect.
  Si parca nu a fost suficient, astazi am retrait un deja-vu, mult prea mult cunoscut.
  In cursul zilei de astazi, am ajuns la Primarie sa depun o solicitare pentru amenajarea parcarii de pe str. Transilvaniei nr.20 (str. parca uitata de autoritati). Dupa depunerea si inregistrarea solicitarii la ghiseul 15 (cred), am urcat in biroul d-nei Tent sa-i prezint solicitarea si sa o rog sa dea curs acesteia. Doresc sa spun ca am intalnit o atmosfera calma, de intelegere cu discutii de bun simt si amabilitati.
  Mi-am permis sa intreb cum pot ajunge sa discut cu d-nul primat , pentru a-i oferii o idee de amenajare si un proiect, care poate fii de interes general pentru asociatiile de proprietari-asociate cu sprijinul primariei, printr-un fond european , daca este cazul ( vechea mea idee renascuta instantaneu).
  Doresc sa continui prin a va relata ca in acel birou se mai afla un lucrator al primariei (de la spatii verzi – cred) care a devenit f iritat de dorinta mea.
  Am fost dojenit de acesta ca imi permit sa fac ceva pe spatiile verzi fara aprobarea serviciului spatii verzi, etc. Cum imi imaginez ca voi face plantari si pergole fara aprobarea lui, etc…..etc.?
  Sincer, nu-mi venea sa cred ce aud.
  Nu stiu cum sa interpretez aceste cuvinte. Daca nu facem NIMIC , suntem acuzati ca nu ne dam interesul. Daca vrem sa FACEM ceva, nu avem voie fara acordul serviciului. Adica: NOI INVESTIM din fonduri proprii un spatiu al domeniului public si nici asa nu e bine?
  Oare trebuie sa ne simtim vinovati ca dorim sa fie frumos in jurul nostru?
  Oare trebuie sa ne simtit vinovati ca dorim sa punem o pergola in spatiul verde, cu flori, cu spartura de marmura – adica, amenajare in toata regula?
  Ce aprobare trebuie sa cer pentru o amenajare de bun simt, la un standard de normalitate,…….mai cu seama cand se petrece pe investitiile noastre?
  Ma intreb: Oare cati oradeni au o multime de idei stralucite pentru primar dar nu sunt lasati sa ajunga la acesta ?

  Va rog sa reflectati la acest lucru.
  Suntem considerati (noi, cetatenii) o adunatura insignifianta, care nu avem dreptul la pareri si idei?
  Daca este asa…..este foarte grav!!!

  Trebuie sa-mi cer, inca o data, scuze ca am folosit acest spatiu al blogului pentru probleme de serviciu. Cred ca ar trebui sa dea de gandit tuturor daca aceste metode de abordare intre cetacenii care vor ceva pentru comunitatea in care locuiesc si autoritatile care (cica) ne reprezinta, sunt normale si daca acestea nu necesita o nou abordare.

  Sper ca nu am plictisit cu relatarile mele.
  Va multumesc.

 63. Domnule promar,
  consider de atoria noastra, a cetatenilor orasului, sa semnalam eventuale nereguli sau solutii nefericite propuse de primarie. In acest sens am transmis si eu o sesizare (de bun simt zic eu). O redau mai jos spre stiinta dvs cu rugamintea (desigur daca timpul va permite) sa parcurgeti cele solicitate de mine precum si raspunsul primit…

  Aplicaţia ePetitii
  05.03.2012 15:04:09
  Aţi depus online cererea cu numărul 1442
  Va retin atentia cu cateva probleme legate de amenajarea malului Crisului Repede. Am citit in presa despre intentia dvs. de a monta garduri metalice pe latura dinspre Cris a strazii E.M.Chitul. Am inteles ca scopul acestora este de a evita accesul auto pe zona verde amenajata. Consider, si sper sa acceptati punctul meu de vedere, ca un gard de 50-70 cm inaltime, robust, poate indeplini acest rol cu brio. Intelegeti va rog ca este frustrant sa te plimbi pe malul Crisului si sa vezi apa printe zabrele . Nici macar alinierea gardului nu a fost facuta corespunzator asa ca avem un gard valurit . Vreau sa cred ca macar partea dintre Podul Decebal si inceputul str. E.M: Chitul va scapa de acest gard inalt. Daca nu, va propun sa scoateti bancile de pe alee sau , macar , sa le orientati cu spatele la Cris sa putem vedea si noi altceva decat gardul cu pricina. Va multumesc si sper sa luati decizii si in favoarea noastra a cetatenilor nu doar a celor interesati sa castige bani din cantitate (vezi numarul cosurilor de gunoi din zona amintita…)

  Raspunsul primit este acesta:

  Cererea dumneavoastra cu numarul 36534/06.03.2012 din registrul intern a fost solutionata in data de 13.03.2012 cu raspunsul :
  Stimate domn Eugen Vant, Va multumim pentru sugestie, dar consideram ca un gard cu inaltimea de doar 50 cm nu ar putea asigura protectia necesara pentru a se evita deteriorarea zonei verzi amenajate si a biciclistilor care ruleaza pe pista amenajata in acest scop. Cu respect, Consilier Stoica Viorela Serviciul Relatii cu Publicul.

  Poate va convingeti colaboratorii sa raspunda totusi la cele sesizate si nu sa incropeasca raspunsuri stereotipe.
  Va multumesc

 64. Domnule Bolojan
  va rog sa ne scutiti cu „vrajelile” de prin presa, ce ati facut dvs asa mult in Oradea in 4 ani, iar daca s-a facut ceva v-ati facut datoria!!
  problema cea mai mare si la asta trebuia sa va ganditi tot mandatul!
  Acuma citesc ca in februarie factura va fi mai mare cu 14% decat in ianuarie!!Asta pe langa faptul ca in ianuarie a fost o factura record!
  Nu ne mai mintiti cu Cet-ul pe gaz, stiti bine ca vom depinde de altii, mai ales de rusi, gazul e f scump si se tot scumpeste!!Se poate face si pe carbuni daca se doteaza cum trebuie si ar fi mai bine decat pe gaz, costul gigacaloriei ar fi mai mic in acest caz.
  Oricum dupa iarna asta , sa nu veniti si sa cereti sa va votam din nou, v ati batut joc de noi in aceasta iarna , cu intreruperi constante de apa calda si caldura (iar reumplerea conductelor tot noi o platim), facturi exorbitante la intretinere, deszapezire varza. Dupa iarna aceasta se poate vedea cat de bun gospodar sunteti!
  ce sa mai zicem de haita de la Politia Locala, care te pandeste sa poata sa scoata bani de la tine, ca doar au directive de sus, pentru adus bani la buget…
  Tot mandatul ati adunat cat de multi bani de la populatie, constanta foame de bani.
  Cu ce va laudati , cu sensuri giratorii, cu parcari de domiciliu ( care ar trebui sa fie gratis)?
  Oricum m am saturat de dvs dupa iarna aceasta, a pus capac cum se spune.
  Din partea mea si a multora, nu veti fi votat!

  Nu astept nici un raspuns din partea dvs ( ca doar am mai scris de 3-4 ori aici), sunt pur si simplu revoltat pe dvs dupa iarna aceasta si inclusiv tot mandatul dvs!

  Multumesc.

 65. asi avea o propunere.locatari din blocuri care folosesc spatii in beciurile blocurilor sa fie impozitati in functie de sup. ocupata deoarece beneficiaza de comfort in plus fata de ceilalti.ar iesiun banut in plus pt bugetul local

 66. asi avea o propunere.locatarii din blocurile care folosesc spetii in beciurile blocului sa plateasca in functie de suprafata ocupata deoarice beneficiaza de confort in plus fata de ceilalti locatari din bl.respectiv.ar aduce un banut in plus labugetul municipiului.

 67. Buna ziua as avea si eu o intrebare si va rog sa imi trimiteti un raspuns …
  Se poate oficia la primarie cununia civila intre 2 frati cu doua surori??? Daca eu vreau sa ma casatoresc cu fratele cumnatului meu este acesta un impediment la cununia civila??? Va rog sa imi raspundeti! Va multumesc !

 68. buna ziua am urmarit cu interes activitatile dv.în general sunt multumit.dar cum ajutati persoanele defavorizate+cele cu dizabilitati sîn total nemultumi.am sunt invalid gr.2 în urma unui accident rutier,medicii au hotarât amputarea piciorului drept am cerere la ASCO pt.un carut de 6 ani am primit raspuns ca de la venrea dv.ca primar,ati dispus sa nu se mai de carucioare?locuesc pe str.Bul.Stefan cel Mare 13 bl.ANL sc.C ap.5 Legea 359 ma scutit chiria la 350l platesc 108l.dece?osa facem greva foamei la Prim

 69. szetyanszki florian a spus:

  Buna ziua!
  Domnule primar,ma numesc Florin si am un loc de casa in episcopia ,pe care trece strada Ion Alexi. Va intreb cum e posibil asa ceva ? Am fost in primarie de 10 ori la toate birourile posibile si imposibile ,am facut petitie online etc.; nimeni nu are curajul sau nimeni nu e responsabil sa ia masuri.Se poate si asa.??!!
  Multumesc,

 70. ilie draguta a spus:

  ce sa mai comentez cand nu mi-ati raspuns la nici un comentariu(ilieeli)????

 71. Domnule Primar,

  Post-urile 18- si 182 sunt tot din partea mea.
  Nu v ati sinchisit sa raspundeti.

  Revin la problema parcarilor vizavi de piata Decebal.
  Acuma ati pus zona limitata de parcare, doar 2 ore, netinand cont de locatarii care au masini.
  Ne am mutat cu masinile in spatele blocului, iar astazi „Politia” Locala ( daca pot fi numiti asa) ne a pus tot felul de somatii, ca nu mai putem parca acolo etc…
  O nesimtire curata din partea lor, pe langa ca nu avem loc de parcare , sa nu mai putem parca nici in spate!!!!
  Daca nu ma duc la servici si masina ramane la bloc, spuneti-mi unde sa parchez? in fata nu( doar 2 ore), in spate nu!!!! Sa ne vindem masinile , cu asta sperati sa scapati de problema masinilor , torturandu-i pe proprietari, sa nu aiba unde sa parcheze!!!
  Daca nu ma duc la serviciu intr-o zi , trebuie sa mut tot timpul masina , pe tot parcursul zilei? Plus ca daca o las in fata platesc nu stiu cati euro/zi!
  Acuma o sa spuneti ca avem la dispozitie vrajeala de licitatie la parcari de domiciliu, iar acolo nu se poate aplica asa ceva, dovada ca nu s-a facut nimic in sensul asta!
  daca nici in spate nu mai putem parca, ce locuri de parcare vreti sa ne vindeti?
  Nu tineti cont de situatia din zona respectiva, una f aglomerata, iar locatarii sunt tratati ca niste oameni care tranziteaza zona pietei!! Vi se pare corect?

  Multumim pentru sprijin domnule primar!
  Se vede ca va cititi blogul.
  Eu unul nu o sa va votez si voi indemna pe multi sa faca asemenea mie!

  Vom vedea peste 1-2 cum scoateti camasa cu facturile la caldura, pe care multi nu o sa le poate plati!

 72. Carbunaru Etelca a spus:

  Domnule primar, ma numesc Carbunaru Etelca si am lucrat ca si asistenta medicala la Spitalul de Neurologie si Psihiatrie, am fost azi la spital in vizita la o cunostinta la sectia de recuperare si am vazut ca cunostinta mea care are diabet avea in meniu si supa cu cartofi si macaroane , meniu total contraindicat unei persoane diabetice si am intrebat rudenia mea daca s-a mai intamplat asa ceva sau e doar un accident si mi-a spus ca in cursul saptamanii , ea fiind internata de Miercuri este a 3 a oara cand se intampla, atunci am luat legatura cu asistentele de la cabinet si ele au confirmat ca de vreo 1 luna s-a schimbat ceva in meniuri si vin pe deandoaselea dar ele nu au ce face ca doctorita sefa de sectie nu le lasa sa comenteze nimic dar nici ea nu ia vreo masura. Mi-au mai povestit ca le e frica ca oricand pot fi sanctionate. asa s-a intamplat cu 1 din ele : a inventat sanepidul o reclamatie si a venit in control impreuna cu directoare de ingrijiri, directoare care n-a schitat nici un gest pentru a salva angajata, nu stiu ce directori ati pus acolo dar directorii stiu ca isi ajuta angajatii in fata altor controale de dinafara chiar daca apoi ii mustruluiesc bine , cel putin asa se intampla cand eu lucram acolo si aveam alti sefi. V-am scris acest mesaj pentru ca stiu ca dumneavoastra nu lasati lucrurile nerezolvate si aveti grija de pacienti sa nu se imbolnaveasca mai rau . Imi pare rau ca trebuie sa va scriu dumneavoastra asemenea mesaje dar dumneavoastra ati zis ca e bine sa fie spitalele la primarie ca problemele sa se rezolve rapid, sper ca cunostinta mea diabetica sa nu intre cumva in coma din cauza dietei spitalicesti.

 73. draguta ilie a spus:

  D-le Primar,cand se vor lua cele 2 tuburi de beton de pe str.morii?A trecut aproape 1 an de cand zac aici,in loc sa se faca 4 locuri de parcare.multumiri ptr.implicare.

 74. Buna ziua, nu mai locuiesc in Oradea de cateva luni, dar vin destul de des in vizita, Doar atat doresc sa spun: aici bate intr-adevar „the wind of changes”! Sunt foarte multumita.
  Domnule Bolojan am avut incredere si v-am votat, am incredere si acum in tot ceea ce intreprindeti, si va sustin in continuare!
  Multumim pentru implicarea pe care o aveti si pentru inteligenta cu care lucrati la dezvoltarea orasului.

  Spor la munca in continuare!

 75. cetatianul verde a spus:

  Buna ziua, d-ule Primar!

  Va rugam frumos, comunicati celor indreptatiti sa taie copacii din oras, sa nu-i taie ce cei sanatosi, pe ascuns, cate unul, pe furis, pentru a nu observa. Va dau cateva exemple: trei copaci din P-ta Unirii. Pe malul drept al Crisului, pe taluzul consolidat cu piatra se taie copacii, se scot radacinile odata cu piatra si se deterioreaza taluzul. Cu siguranta ca ve-ti solicita in consiliu, sa se mai aprobe niste bani pentru refacerea acestui taluz. Stim din contracte ca acele firme au interesul sa taie cati mai multi copaci, doar sunt platiti la bucata. Asa ca, taie cu nerusinare, pe ascuns, unul cate unul, sa nu obsrvam si vin cu factura la plata, aproximativ 100 euro per copac taiat!
  D-ul Primar, in acest oras nu v-au votat numai prostii! Asa ca avem dreptul sa observam, sa va comunicam si sa va rugam sa nu va bateti joc de copiii si nepotii orasului, care nu se vor mai putea bucura de verdeata!
  Stim, ca oradeanul va voteaza daca faceti parcari! Doar nu-si va misca fundul decat cu masina, ca atat stie si atat poate! Copiii si tinerii incep sa observe ca ceva nu este in regula cu spatiul verde: dispare incet incet si apar parcari.

 76. Coroban Maria a spus:

  Domnule primar, se pare ca in orasul pe care il conduci, numai oamenii cinstiti si romanii platesc taxele , de ce spun asta? In parcarea Spitalului 6, de 3 zile s-au instalat 3 masini de tigani cu nr. de Cj. si Ab. care nu platesc parcare si nu ii amendeaza nimeni, iar noaptea isi desfac cortul pe spatiul verde de langa statia de autobuz din apropiere.

 77. dan oradeanul a spus:

  erata: desigur, e vorba de anul 2012!

 78. dan oradeanul a spus:

  V-as ruga sa comentati afirmatia facuta de Marcel Ioan Bolos in Bihoreanul in care spunea(citez):”….amenajarea peisagistică din Piaţa Unirii a constituit una din temele de campanie care a dus atunci la înfrângerea candidatului PDL, Mihai Groza. Rămâne de văzut dacă istoria se va repeta.”. Este vorba de o nostalgie dupa Mihai Groza? este o dorinta pentru 2018? Dvs. ce credeti?

 79. Domnule Primar,

  Se apropie iarna, peste tot citesc ( ziare, media) cu cat se va scumpi gigacaloria…
  Ati facut mai multe gafe in mandat, dar cea mai mare mi se pare trecerea abonatilor la caldura furnizata de Transgex in curte la CET! ( si nu, nu stau in Iosia, nu sunt subiectiv)
  Pentru ce s-a facut treaba asta>? Ca cei de la CET sa fure la mult?
  Am sa vedem dupa iarna aceasta, pe unde „scoateti camasa” ca sa iesiti cu fata curata…
  Din toate actiunile dvs, nu faceti altceva decat sa ii protejati pe cei de la CET, asa ca nu veniti in fata noastra si spuneti altceva, cand faptele dvs vorbesc de la sine!
  Si daca ii protejati, ma gandesc ca exista si un interes,!
  Degeaba va laudati cu realizari dvs, cand la iarna intretinerea la bloc, va costa cu vreo 30-40 % mai mult, va spun eu ca se va uita de toate asa zisele dvs ” realizari”, in vara urmatoare nu veti fi votat de nimeni!
  Ne veti arde la buzunar pe toti oradenii si veti fi raspunzator pentru asta, cel putin in fata mea!
  Toate astea ca altii sa poata fura mai mult !

  Tarifele sunt exorbitante la gigacalorie, trebuia sa fie prioritatea dvs nr 1 la inceputul mandatului, sa-l modernizati complet, cu tot cu distributia!
  Mai mult in plina vara, CET-ul ne sufoca pe toti cu fumul gros pe care il scoate pentru a incalzi apa calda, in timp ce altii iau comisioane pe carbunele de proasta calitate ( pamant). E o nesimtire ca in plina vara sa fim sufocati !
  Nu ati facut nimic in acest sens, i-ati protejat si ii protejati in continuare!
  Iar oradenii platesc mai mult de la an la an , ca si fraierii.
  Iar dvs veti veni anul viitor in fata noastra sa mai cereti un mandat!
  Nu fac parte din nici un partid,
  Noi inca platim intretinerea din iarna trecuta ( inca suntem in spate) si muncim pe rupte .
  Daca la iarna vom avea din nou scumpiri nesimtite la gigacalorie, fiti sigur ca nu veti mai primi inca un mandat la Oradea, oradenii nu va vor mai vota!

  Multumesc.

 80. Domnule primar va rog sa ne dati un raspuns referitor la parcelele din cartierul tineretului.Cand urmeaza sa dati urmatoarea transa?Merita sa mai asteptam? cate parcele urmeaza sa dati?Trebue sa prezentam o suma de bani?
  Va rugam sa ne dati o informatie sa stim .
  Va multumim

 81. Pacat dl.primar v-am votat impreuna cu familia si multi angajati OTL aceeasi Marie cu alta palarie .considerati ca e legal sau moral ca o familie sa detina multe locuri cheie din conducerea OTL doar pt ca stiu sa pupe-n…in cazul de fata subalternul dvs dl dir.adj..pacat!

 82. Ciulpanescu a spus:

  Domnule Primar. Proiectul de reconstructie a Pietii Rogeris trebuie de urgenta regandit. Este inadmisil, avand in vedere cresterea numarului de autovehicule, ca in aceasta perioada sa construim obiective de interes general, in interiorul orasului, fara parcari. Exact cum deasupra se prevede un spatiu verde asa si la subsol este nevoie de o parcare. Au trecut vremurile cu planificari si proiecte la termen…repede, repede…Nu! …aveti tot timpul pana in 2016 sa faceti lucrurile perfect functionale. Iar acest lucru ar trebui sa fie o regula. Cine construieste in interiorul orasului obiective de interes general, indiferent cine este, sa aiba prevazuta o parcare sub/supraterana.

 83. ALEXANDRU a spus:

  Bună ziua,

  Poate pentru dumneavoastră este o zi bună dar pentru locatarii din Dragoş-Vodă NU.
  Din pozele pe care le voi trimite veţi vedea modul în care a fost spălat trotuarul de zoaiele infecte provenite de la autospeciala care în data de 16 august 2011 a ridicat deşeurile menajere.
  Atunci când s-a finalizat lucrarea cu parcările de domiciliu domnul primar BOLOJAN ne-a cerut să avem grijă să păstrăm curăţenia şi să îngrijim spaţiile verzi. Daca locatarii acestei zone ar fi lăsat aceste zoaie infestate sigur cineva s-ar fi sesizat şi ar fi aplicat amenzi.
  Societatea RER ECOLOGIC SERVICE chiar nu are o procedură de intervenţie atunci când se produc astfel de poluări. RER-ul nu a descoperit încă detergentul şi mătura şi consideră că este suficient un duş cu apă chioară.
  Poate cei de la Garda de mediu, Protecţia consumatorilor sau Direcţia sanitar veterinară vor afişa o altă atitudine faţă de dezinteresul societăţii RER ECOLOGIC SERVICE.
  Dumneavoastră, domnule primar, ce atitudine adoptaţi? Păcat că nu puteţi vedea pozele.

  Vă doresc tuturor un oraş mai curat.

 84. D-le Primar, ce părere aveţi despre situaţia în care un funcţionar public(cu funcţie de răspundere)îşi postează pe net C.V.-ul în care sare peste câţiva ani(care probabil nu-i convin!)? Nu credeţi că suntem în faţa unei minciuni prin omisiune?

 85. ALEXANDRU a spus:

  În data de 16 august 2011 am solicitat de două ori telefonic celor de la RER ECOLOGIC SERVICE ORADEA să intervină în zona Dragoş – Vodă, în spatele blocurilor P7, P8 şi P9 deoarece din autospeciala care a preluat deşeurile menajere de la rampa de gunoi (care se află în spatele celor trei blocuri) s-a scurs pe asfalt o cantitate apreciabilă de „zeamă” care în scurt timp a început să emane un puternic miros de hoit.
  Domnul de la RER care se ocupă cu primirea reclamaţiilor şi sesizărilor mi-a promis că v-a remedia problema dar nici la această oră (18).
  Domnule BOLOJAN, nu înţeleg de ce, chiar atunci când sunt sesizaţi, cei de la RER nu intervin de urgenţă pentru a înlătura petele imense de poluare biologică pe care le-au produs.
  De ce suntem obligaţi să suportăm mizeria lăsată chiar de către societatea de salubrizare care se laudă chiar cu colectarea selectivă a deşeurilor.

 86. Trimite-ti sa se faca o poza copacilor ca altfel va vor spune ca nici nu au existat, asa cum s-a intamplat si pe Sucevei. Mutumesc.

 87. Buna ziua Domnule Ilie Bolojan. Este inadmisibil ca pe strada Mihai Eminescu din Oradea in curtea Inspectoratului Scolar, Directia De Sport sa propuna sa defriseze spatiul verde cu tei si nuci pentru a face ziduri de beton. Cine le da aprobare? Va rog sa luati masuri. Va multumesc anticipat in numele grupului nostru care v-am ales.

 88. Locuiesc in cart.Dragos Voda la bloc.In general sun fericit mai ales ca avem si parcari amenajate de primarie,facute cum trebuie. Problema mea:in luna iulie, am stat o saptamana fara apa calda. In fiecare an se repeta situatia. Incepand cu 01 august din nou nu am apa calda. Am cautat pe net ceva anunturi: nimic. Vecinii nu stiu nimic. Pe site Primariei si Electrocentrale – nimic. In final am sunat la Electrocentrale unde mi s-a zis ca in perioada 01-17 august nu va fi apa calda in cartierul meu. Eu rezist sa fac dus cu apa rece; cred ca si dumneavoastra ati putea. Cu nevestele si copii cred ca e mai dificil. Oare ganditorii de la Electrocentrale ar putea? Dar nefericitii care iau adus pe lume, nevestele si progeniturile lor? Credeti ca le-ar fi asa greu sa faca un plan de lucru anual in care sa cuprinda modernizarile, intretinerile si reparatiile iar acel plan sail puna pe site lor si sa il publice in massmedia? Astfel, ar sti lumea ca in perioada x nu ar fi apa calda si ar putea sa plece in concediu, de ex. Nu am vazut nici o graba in lucrari la apa prin oras. Sunt convins ca nu lucreaza nici in schimburi si nici in weekend pentru a grabi terminarea lucrarilor si pentru a ne reda confortul pentru care platim.
  Cred ca nu ar fi rea nici ideea de a fi obligati angajatii de la Electrocentrale sa lipeasca cate un afis pe usile blocurilor afectate de lucrarile respective. Cred ca as avea dreptul de a fi informat.
  As vrea sa va rog ne ajutati pentru ca sa se miste mai repede si mai bine lucrurile in ograda celor de la Electrocentrale.

 89. mircea a spus:

  cosmine,eu unu prin politia locala nu inteleg numai amenzi de parcare si parcari si ascunzisuri din partea lor.e o parte din politia locala raspunzatoare cu aceste aspecte.nu toata politia locala e pe rutiera,sunt mai multe compartimente.parerea mea.stima

 90. Cosmin a spus:

  Domnule Bolojan

  Raspundeti-ne (locuitorilor Oradiei) pana la ce ora au voie sa ne amendeze(blocheze rotile) Politia Locala pentru ca parcam pe locuri de handicapati?( valabil pentru toate parcarile din Oradea)
  la Piata Decebal de ex, nu avem locuri de parcare efectiv, nici in fata la piata, nici in spatele blocului.
  Pe linia pietei nu este loc , din cauza samsarilor din piata care lasa masinile acolo toata ziua, la fel si noaptea!

  Ei( Politia Locala) ne-au raspuns ca pana la ora 21. Vi se pare normal in aceasta situatie de mai sus?
  Masina o las undeva pe str Doinei, chiar pe sensul de mers( nu exista loc) , iar cand se mai elibereaza loc o mut in fata pe la ora 19.
  De ce trebuie sa fim amendati la ora aceea? Nu perturbam traficul..

 91. mircea a spus:

  domnule primar.as avea o intrebare la adresa dumneavoastra:cand se vor putea scoate locurile vacante la concurs de la politia locala?sau in ce stadiu se afla cererea depusa la guvern privind ordonanta cu blocarea posturilor?
  va multumesc anticipat,
  cu stima

  • Cosmin a spus:

   @Mircea ne lasi bre cu Politia Locala…
   Nici nu ar trebui sa existe asa ceva…Doar domnul primar a inventat-o, sa stranga cat mai multi bani la bugetul local, atata tot..
   Vrei sa faci parte si tu la stat la panda si blocat rotile rapid?
   E o masura abuziva, puteti da amenda, dar nu blocati rotile!
   Mai ales ca la Piata Decebal stau si dupa ora 19!!!!!Este posibil asa ceva? Nu exista loc de parcare acolo, toti cei din piata folosesc parcarea zi si noapte, lasa masinile , nici nu le misca, depoziteaza fructele si legumele in ele.
   Cand trebuie sa parchez acasa, trebuie sa mi gasesc loc vis-a vis de liceul Brancusi!
   Parcarile nici macar nu sunt marcate , ne vindeti un rahat pe bat!
   Mai sunt 2 locuri pentru handicapati , care acuma sunt supravegheate non stop, inclusiv si pe la ora 20, nu putem parca pe ele.
   Pentru ce sa fie lasate goale? Mai vine cineva la piata la ora aceea? Nu mai e nimeni in piata la ora 20!
   iar Politistii stau bagati si ei in parcare( inspre Brancusi), ocupa spatiul de parcare pentru locatari ca sa stea la panda!
   Nu avem locuri de parcare efectiv, sa lasam si locurile acelea 2 goale ca sa o vina cineva la ora 20-21 sa parcheze acolo!
   Tot mandatul dvs a fost o constanta foame de bani din partea autoritatilor locale( Politia Locala, Finante, Sectia Impozite si taxe etc)
   -in Centru nu apuci sa cumperi bilet de parcare, cand te intorci inapoi e si amenda pe parbriz, daca ii arati ca ai mers dupa tichet, nu-l ia in considerare, pentru ca e trecut cu 1 min fata de ce a scris el acolo in procesul verbal!!!
   Degeaba platim parcarea la Piata Decebal, efectiv nu avem loc, iar cand se mai elibereaza seara cele 2 locuri de parcare pentru handicapati , imediat ni se blocheaza rotile ca vezi Doamne am parcat la ora 20 acolo!

   Se trimit la jjumatatea anului in curs, somatii de plata pentru impozitul pe anul acesta+ penalizari( enorme de altfel (0.5%) .pana acuma se putea plati impozitul pana in septembrie fara penalizari…
   Cereti multe si faceti putine, colectati multi bani si se „scrug” din buget la fel de multi!

 92. ALEXANDRU a spus:

  Din data de 15 iulie 2011 O.T.L. a luat decizia unilateră de a mări frecvența în minute, în weekend-uri, a autobuzelor care circulă pe linia 16. Susțin că decizia este unilaterală deoarece nici pe site-ul societății O.T.L. și nici pe cel al Primăriei Oradea nu apare vreo informare în acest sens și am convingerea că nici dumneavoastră nu ați fost înștiințat deoarece sigur nu ați fi fost de acord nici măcar cu un experiment.
  Dacă ieri, 15 iulie, până la ora 16 autobuzele au circulat după programul normal de weekend, afișat în toate stațiile, cu o frecvență de 20 de minute, după ora 16 a fost început experimentul. Astfel după o așteptare de 40 de minute fica mea a renunțat să mai aștepte în stația de la parcul 1 Decembrie și a venit pe jos pâna în Dragoș-Vodă ( menționez ca toți membri familiei dețin abonamente lunare). La fel au făcut și ceilalți călători, clienți ai O.T.L. desigur fără a fi informați în vreun fel.
  Pentru a afla ce se întâmplă am discutat cu dispecerul de serviciu care a avut “amabilitatea’’ de a-mi furniza noul program de weekend al liniei de autobuz 16. Astfel până la ora 16 frecvența alternează între 20, 40 și 60 de minute iar după ora 16 frecvența este de……………………….80 de minute. Dispecerul a afirmat că aceasta este decizia conducerii OT.L. și nu știa dacă această decizie a fost comunicată clienților.
  Sunt convins că dumneavoastră cunoașteți prea bine cerințele, funcțiile și utilitatea transportului în comun într-o urbe din U.E. prin care se urmărește reducerea utilizării autoturismelor proprietate personală și mă surprinde faptul că tocmai societatea care ar trebui să satisfacă așteptările clienților în multe ocazii a dat dovadă de amatorism prin deciziile luate de șefi (manageri nu pot fi numiți). Chiar am constatat cu surprinde faptul că O.T.L. nu are implementat sistemul de management al calității cel care pune în prim plan clientul iar activitatea organizației, fie ea și prestatoare de servicii, se mulează pe așteptările și cerințele clienților. Acest mod de luare a deciziilor pe care îl aplică conducerea O.T.L. (și nu este singular) este străin într-o societate care se vrea a deveni civilizată.
  Sunt convins că dumneavoastră veți interveni în interesul cetățenilor în rezolvarea disfuncționalităților de acest fel.

 93. carmen a spus:

  buna ziua , nu stiu daca e de competenta d-voastra dar poate ne ajuta-ti : pe c. coposu , dacia si moldovei de ani de zile cum se incalzeste vremea un pic , seara apar motociclistii ! cu motoare turate la maxim de iti sare inima din piept cind le auzi , un zgomot care devine insuportabil mai ales noaptea cind linistea e deplina . am sunat de citeva ori la politie si „militianul ” de servici mi-a cerut sa dau nr. de inmatriculare al motoretelor !?!?!?! credeti ca sa poate totusi rezolva intr-un fel ? cu multumiri , a zi buna

  • Da, daca tot te deranjeaza poti sa retii numerele de inmatriculare si atunci cand faci o reclamatie sa oferi si informatii politiei sa sa-i depisteze mai usor pe cei care incalca legile. De ce ti se pare asa de !!??.

 94. cetatianul de la gara a spus:

  Buna ziua!

  D-le Primar, cum va explicati ca dirigintia de santier pentru reabilitare pasaj Theodor Nes se face de firma sotiei celui care face executia (firma sotului mascata, prin intermediari, doar el e CFR-ist)?!
  Numai asa se poate explica, cum poti urmari cu simt de raspundere si competenta o lucrare de asemenea amploare pentru o suma de numai 900 euro, cu factura si taxe incluse!
  Cum iti poti asuma o asemenea raspundere pe bani de nimic?

  Sa fim seriosi, astia sunt banii de tigari de fumat pe santier!!!
  Nicio firma serioasa nu poate urmari lucrarea cateva luni pe bani de nimic sau vreti sa ne spuneti, ca aici se face economie? E clar, ca pe dirigintele de santier nu il intereseaza banii. Il intereseaza ca pe constructor sa il verifice cineva din familie!

  Cu respect, pentru d-voastra ca primar, dar mai intrebati-i si pe ai mai mici din primarie, care rezolva tot….

 95. Buna ziua,domnule primar,
  Nu sunt oradeanca,insa Oradea este un oras foarte aproape de sufletul meu.Ma bucur ca sunteti aproape de oameni prin intermediul acestui blog.Nu prea sunt de acord cu expresia ,, scuipatului pe jos”,chiar daca este o metafora-este una scarboasa pentru o casa civilizata.Imi place insa ca in casa dvs.este respectat omul,chiar daca apartine unei minoritati.Va doresc numai bine,nu uitati ca suntem cu totii oameni ,indiferent de functia ocupata,indiferent de limba vorbita.Avem cu totii aspiratii spre mai bine,sper ca veti incerca sa aduceti multa lumina in viata oradenilor.

 96. elvira cotro a spus:

  Domnule Primar
  Sunt o oradeanca amarata si locuiesc si eu la bloc ca alti multi saraci ai acestui oras frumos pe care il iubesc mult.
  Am o intrebare si o rugaminte , ce se intampla cu aceste nenorocite de asociatii de proprietari care ne fura cu nerusinare?
  Nu s-ar putea face contracte individuale ca la curent? daca tot suntem contorizati si sa-l intereseze si pe furnizor cine-i plateste serviciile si cine nu.
  Nu avem nici un fel de aparare in fata noilor HOTI care au aparut in persoanelor administratorilor , casierilor, presedintilor, cenzorilor, proprietarilor cu mai multe locuinte si inchiriaza rauplatnicilor pe care toti acestia de mai sus ii protejeaza.
  Casiera-administrator unde stau a furat 26.000 lei, de ani de zile dosarul este plimbat de la politie si tribunal , noi platim aceasta frauda si doamna casiera sta bine merci , cu chirie la aprtamentul 12, Bl. RL52, pe strada Morii nr.10, ea ne sfideaza si stam neputinciosi si platim ce-a furat aceasta femeie.
  Noua administratie ne baga tot felul de cheltuieli gospodaresti dar scara este infecta, cu banii adunati luna de luna fac ce vor.
  Rugamintea mea, AJUTATINE DOMNULE PRIMAR, trebuie sa fie o solutie pentru a ne putea plati cheltuielile fara acesti intermediari care sunt asociatiile de proprietari care sunt mana in mana cu rauplatnici.
  Mentionez Domnule Primar ca de cand s-a dat noua lege a asociatiilor , ne impovareaza pe bietii platitori de servicii enorm de mult deoarece trebuie sa le platim salariul plus dublu contributiile catre finante. Asociatia Astra strada Morii, nr.10, bl. RL 52.

  Va multumesc.

 97. carmen a spus:

  buna seara d-ule primar , m-ati intristat cind ati plecat la bucuresti dar m-am bucurat cind v-ati intors . am auzit ca nu mai vreti sa candidati pt. primarie ? ma intristati din nou !!! ati reusit sa faceti atit de multe pt.oradea incit chiar daca din „91 votez cu pd-ul v-am votat pe d-voastra -omul- chiar daca erati la pnl , ” stiu ca omul sfinteste locul si vreau sa cred ca veti raspunde rugamintii mele si poate a inca citeva mii de oradeni de a nu ne lasa iar in bataia vintului.
  cu tot dragul si respectul , carmen

 98. Maria a spus:

  Buna ziua,

  As avea si eu o nelamurire legata de amenzile date aproape zilnic de politistii comunitari, pentru zonele neamenajate din imprejurimile blocurilor. Nu zic sa nu se dea daca nu arata aranjate cat de cat zonele respective, dar cand un om s’a chinuit ani de zile sa faca o gradina, inaltand un mic gardulet pentru a nu o calca copii si trecatorii in picioare, e de’a dreptul ilar.
  Mi se pare nesimtire faptul ca autoritatiile sa te amendeze pentru simplu fapt ca ai indraznit sa pui un gardulet pentru a’ti proteja investitia facuta atatia ani de zile in amenajarea acelei palme de pamant.
  V’as ruga frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face ca esti amendat pentru ca ai facut un lucru bun?Iar legat de politistii comunitari, acestia par sa aiba un orar fix stabilit sa se prezinte absolut in fiecare zi a saptamani, in intervalul acelorasi ore si sa imparta amenzi usturatoare.
  Chiar atata pomana se cere pentru bugetul local, incat am ajuns sa ne luam painea unul de la gura altuia?
  Personal, sunt dezamagita total de aceasta masura a autoritatiilor.

  Va multumesc anticipat pentru o eventuala lamurire.

 99. Attila a spus:

  Multumim pentru parcarile de domiciliu.

 100. diana a spus:

  Buna Ziua.
  In speranta ca veti citi acest mail si veti lua masuri vin cu rugamintea de a se construi un parc pt copii ( balansoar , topogan , piata pt. biciclete si role ) in cartierul Oncea.
  Cred ca este singurul cartier din Oradea fara nici un parc si sunt foarte multi copii , iar pe strazi nu se pot da cu bicicleta , rolele ca sunt neasfaltate , pline de gropi si noroi, iar in curtea scolii nu au nici spatiu nici acces.
  Am depus nenumarate petitii in ultimii 2 ani in acest sens pe saitul Primariei si inca nu s-a intamplat nimic.
  Asteptam si noi in speranta ca ne va lua cineva in seama.
  Multumesc.

 101. Szabo Iosif a spus:

  Cele mai sincere respecte D-lui Primar !
  Cu toate ca sunt de alta natoinalitate am o deosebita stima pt. munca care o depuneti la serviciul pe care aveti. Nu este o declaratie de linguseala,nu am de ce sa fac asa ceva,pur si simplu din respect pt. cea ce faceti pt.urbea noastra in care traim.Tin sa va anunt ca nu am votat cu udmr-este o uniune prea murdara sa merite votul meu.Tinti-o tot asa si mult succes la viitoarele alegeri locale.
  Cu multa stima!

 102. copil teofil a spus:

  Buna ziua D-nu Bolojan
  Ma numar printe alegatorii dvs.Jmi place ce faceti in Oradea,
  sii eu sunt oradean si locuiesc in cart.Nufarul,Vad cu ochii mei
  o gramada de proiecte realizate si altele in curs de finalizare etc.
  Ma rog de multe ori pt dvs,asa cum Binlia ne indeamna ca sa ne rugam pt mai MArii nostri,asesati in dregatorii.
  Eu,personal as avea o mare dorinta legata de construirea unui teren de baschet in cartierul Nufarul.,si cred ca ar fi indicat in parcul Seleus de langa Lotus.Ar fi frumos sa aiba 2 panouri moderne facute din materiale care sa nu provoace durerii acustive.sa fie cu marcaje albe si la nivelul solului sa aiba un dtat de material caucicat care amelioreaza socul la sarituri,iar pragul fonic produs de baterea mingii de baschet e foarte redus-minimal.De asemea fasia de cauciuc reduce stresul mecanic al articulatiilor,in special al genunchilor.Ar fi frumos sa
  existe atat pe o parte cat si pe alta cate 2 stalpi de ilumonat-nocturna,fiecare cu cate 3 reflectoare.De asemenea in jurul terenului sa fie amplasate cateva banci pt spectatori-fie ei si prietenii din zona-ca ideea sportiva sa fie completa.IN loc de banci ar pute fi chiar 2 banci de semii inaltime facute din piatra-beton-asemenea unor lespezi-si cate una pe fiecare a terenului.
  V-am scris lucrurile astea pt ca sun un fan al sportului si in mod particular am ca hobby printre altele si baschetul…nu sunnt singur,alaturi de mine sunt cel putin 20 de tineri care foaca baschet amator frecvent in cartier.
  Va multumesc pt blog.si ar fi o bucurie sa aflu ca veti face ceva in acest sens….Fiti binecuvantat si Dumnezeu sa va dea in
  continuare sanatate,chibzuinta si intelepciune
  ,Sunt incabtat ca sunteti primarul orasului meu.Oradea.

 103. Buna ziua, domnule Primar

  O intrebare, daca imi permiteti: care este pozitia dvs. oficiala fata de eutanasierea cainilor fara stapan?

  Va multumesc,

  Laura

 104. Panaitescu Alexandru a spus:

  „copia xerox a paginii din carnetul de elev cu viza la zi pentru anul şcolar în curs, prin aplicarea în clar a ştampilei rotunde a unităţii/instituţiei de învăţământ şi a semnăturilor autorizate şi a paginii cu poza titularului carnetului şi şcoala emitentă, având în mod obligatoriu la rubrica „Şcoala …… „, menţiunea „curs de zi” pe care trebuie să fie aplicată ştampila şcolii şi semnătura conducătorului unităţii şcolare sau a persoanei împuternicite de acesta”
  Domnule director al OTL trebuie cat mai urgent, ca si conducator al acestei societati, sa reveniti urgent cu picioarele pe sol deoarece prin regulile pe care le impuneti sau prin modul de comportare neprofesionala al angajatilor uitati ca trebuie sa veniti in intampinarea clientilor (calatorilor).
  OTL-ul nu reprezinta feuda personala iar noi, calatorii, nu suntem in niciun caz sclavii dumneavoastra.
  Poate ca sunteti in urma cu legislatia si cu situatia pe plan local dar va informez ca invatamantul obligatoriu in ROMANIA este pana in clasa a zecea. Deci un elev care nu a implinit 16 ani nu are cum sa urmeze alte cursuri decat cele de „zi”. Poate imi spuneti dumneavoastra cate licee din Oradea au invatamant seral. Nu mai puneti elevii pe drumuri pentru simplul fapt ca in carnetul de elev nu este trecuta mentiunea „CURS DE ZI” asa cum a procedat angajata dumneavoastra KISS IBOLYA in data de 9 aprilie 2011, cu fiica mea de 15 ani. La aceasta varsta dovedita cu copia dupa cartea de identitate ce cursuri ar putea urma???????? S-au poate daca are sub 16 ani o puteti angaja la societatea pe care o conduceti, de fapt incercati sa o conduceti.
  O alta hotarare descriminatorie pe care ati luat-o se refera la faptul ca „tichetele lunare se vor elibera cu valabilitate din ziua următoare achiziţionării în vederea asigurării continuităţii acestora. Valabilitatea abonamentelor de o zi şi a celor săptămânale începe din momentul emiterii acestora” astfel acei care in mod traditional isi achizitioneaza abonamente lunare si care din anumite motive nu reusesc sa-si reinnoiasca abonamentul cu o zi inaite de expirare sa fie obligati ca in ziua respectiva sa circule cu bilete. RUSINOS!!!!!!!
  Ati achizitionat noile autobuze SOLARIS dar nu ati facut o formare cu soferii, astfel luni de-a randul mai ales soferii mai in varsta s-au crezut la raliu cand au condus aceste autobuze puternice. Demararile si franarile puteau cu greu fi suportate de catre pasagerii aflati in picioare.
  Sunt convins ca societatea a investit o suma apreciabila pentru a realiza studiul privind traficul in ORADEA iar finalitatea acestui studiu a fost stabilirea orarului de circulatie pentru autobuze sau a frecventei in cazul tramvaielor.
  Angajatii dumneavoastra de pe autobuze se cred stapanii propriilor mijloace de transport si-si permit sa nu respecte orarul stabilit astfel la primele ore sau in timpul weekend-urilor vin si cu pana la trei minute mai repede in statii. Poate ca ei se simt mandrii de recordurile stabilite dar eu, ca si calator platitor, nu agreez aceasta stare de fapt. Nu ma deranjeaza atunci cand autobuzul intarzie un minut sau doua deoarece pot apare diverse probleme dar este inacceptabil sa soseasca mai repede si cu trei minute. Ma intreb ce rost a mai avut sa platiti studiul daca nu-i puteti convinge pe soferi sa respecte programul. Au fost situatii cand acestia nu opresc la orele tarzii in statii. Poate se gandesc la economia de combustibil dar noi nu platim pentru asa ceva.
  Cred ca preconizata scumpire ar trebui sa mai astepte deoarece tarifele pe care le practicati raportate la lungimea anumitor trasee nu se justifica. Exista destule zone in oras intre care pentru a te putea deplasa trebuie utilizate chiar si trei mijloace de transport iar in cazul unei familii formate din trei persoane este mai economic sa apeleze la un taxi.
  Cine va aprobat ca pe anumite trasee sa nu alocati autobuze noi motivand ca in zonele in care acestea ajung sunt vandalizate de catre rromi. Noi ceilalti cu ce suntem vinovati sau credeti ca noua ne convine sa mergem in autobuze cu mirosuri „mirifice”. Societatea trebuie sa gaseasca solutii dar nu prin a discrimina pe calatorii onesti.
  Domnule primar ILIE BOLOJAN va rog sa solicitati conducerii OTL clarificarea acestor probleme si sa nu mai permiteti ca aceste societati de interes local sa fie slab manageriate.
  Cu deosebita stima.

 105. ilieeli a spus:

  scurt pe doi:de ce si in ce tara din lumea asta.asistentul social al persoanei cu handicap 1(real),este pus somer 3 luni,apoi.Dumnezeu cu mila?????Se pare ca dvs.sunteti autorul acestei propuneri care din pacate se materializeaza.RUSINE,d-le primar,care candva am fost putin timp colegi de o anumita scoala.Nu uita:blestemul intemeiat trece asupra aceluia ce face rau.De ce nu-ti donezi salariul 1 an,adl-ului?De ce nu dai d-le afara din alte locuri?Intr-un cuvint:esti pdl-ist sau pnl-ist mister ilie?Nu dati someri si afara asemenea persoane,va veti atrage BLESTEM asupra casei si asupra casei tatalui dvs.Nu neglijati acest sfat.Cititi ceeace vi-am scris si reabilitati-va.DUMNEZEU E VIU si rasplateste intr-un fel sau altul:cumk ai facut asa ti se va face.Cititi cap.28 deuteronom si tot ce este legat de blestem.

 106. Buna ziua.

  Domnule primar,am o intrebare referitor la parcelele gratuite din Cartierul tineretului:
  Cand se va atribui urmatoarea transa de parcele?De fiecare data s-au dat doar in prag de campanie electorala.De ce?Am dosarul depus din 2003 si nici in zi de azi nu am primit teren.Spre ca macar de data asta sa se tina ordinea la dosare!!!

 107. Dan Cepreaga a spus:

  Buna ziua,

  Imi cer scuze pentru ca postez o sesizare pe acest blog, dar in urma petitiei online pe site-ul Primariei am primit doar un raspuns evaziv.
  Petitia are numarul 217 si a fost inregistrata in registru cu numarul 199600 /30.07.2010 iar subiectul se referea la inundatiile repetate de pe str. Olimpiadei care sunt tot mai dese odata cu trecerea anilor.
  Dupa o luna am primit raspuns ca problema mea a fost transmisa Companiei de Apa si va fi inclusa in programul de
  lucrari in regim de urgenta.
  Facand abstractie de faptul ca pentru a transmite problema mentionata altora a fost nevoie de 33 zile, eu tot nu am aflat ce se va rezolva si cand.
  Vrand sa aflu totusi un raspuns mai exact am solicitat amanunte de la Compania de Apa prin biroul de relatii cu publicul. Raspunsul a fost ca se va „incerca” redirectionarea retelei de canal si pluviale ale strazilor din zona reabilitate in ultimii ani pe un alt traseu. Pana aici totul parea oarecum promitator insa surpriza nu putea sa lipseasca caci lucrarea va fi promovata in primavara 2011 dupa care urmeaza licitatia si contestatiile inerente iar lucrarea poate incepe cel mai devrema in toamna 2011.
  In concluzie va urma inca o vara cu apa din belsug pe strada noastra.
  Cu speranta ca nu v-am rapit prea mult timp cu problema mea, as dori sa aflu parerea Dumneavoastra despre aceasta situatie.

  Va multumesc.

 108. DI. PRIMAR
  Calitatea pe care o aveti as avea un comentariu. Am facut nenumerate sesizari la primarie si la politie ca sa reduceti viteza si oprirea interzisa zona plastor – calea clujului nu inteleg asteptati sa fie mai multii morti ,azi de exempul au fost 3 .Am vrut sa ne inscriem la audienta si ni sa spus ca nu se mai face audinte la primar, atunci la cine sa mai facem plingere, poate ne indrumati dumneavoastra.Daca doriti naparat sa fi 70 la ora faceti o pasarela pe calea clujului ca sa fim siguri cind traversam sodeaua.

 109. Lazar Daniel a spus:

  Buna ziua! Va rog faceti ceva in privinta O.T.L. E BATAIE DE JOC CE SE INTAMPLA.PLATIM DEGEABA ACELE ABONAMENTE.

 110. Burian Felician a spus:

  Buna ziua,
  Ma bucur ca exista un blog personal al Dvs., Dle Primar, unde noi, cetateni ai acestui oras, avem posibilitatea de a Va adresa direct Dvs..
  Sunt nascut in Oradea, aici traiesc de aproape 60 de ani, in zona centrala a urbei. Am facut aceste precizari, ca sa Va arat pe scurt, cat de atasat sunt de acest oras.
  Ma bucura extrem de mult, ca in 2011 se continua si modernizarea strazilor. Dar din lista de 80 de strazi, am gasit abia 3 stradute care sunt localizate central. Sunt de acord: strazile care inca nu dispun de un carosabil modern, au mare nevoie de lucrari de reabilitare. Dar tot la fel de adevarat este ca oglinda unui oras, mai ales al nostru, este centrul acestuia. Pe cand preconizati ca se vor reabilita (nu numai plomba) strazile din centrul urbei, cum este de ex. str. Eminescu? Am dat acest exemplu, nu numai din cauza amplasarii apropiate acesteia de locuinta mea, ci mai ales din cauza starii tehnice precare a carosabilului, a trotuarelor.
  O alta problema. Sunt printre acei norocosi, care dispun de o proprietate imobiliara amplasata central. Platesc impozite aferente zonei 0. Ce primim in plus fata de cei care au o casa sa zicem in Iorga, si au de platit mai putin? Casa mea este amplasata pe o straduta, ce leaga Eminescu cu Ciorogariu. De ex. maturatorii de strada de ce nu au program de lucru si pe stradutele mai mici? De ce aceasta diferentiere in servicii?
  Va multumesc anticipat, si Va doresc succes in continuare.

 111. Va salut! Nu comentez, ca blogul asta nu este pt. comentari si plingeri. Va informez ca dupa 30 de ani de dat banii pt. acoperis (viza-vid cu intrarea din liceu Transilvania), in sfirsit avem si noi acoperis!Frumos. Ca pt. lucru bun ,trebuie timp. Pentru lucru rau, si mai mult timp.Daca va opriti la coltul liceului, si va uitati sus pe acoperisul nostru, vedeti un litera S. Asa drept este.Bautura bat-o vina, nu lasa sa fie bine. Si lucru la negru, oameni nepriceputi! Dar nu conteaza. Nici ca au lasat un bloc intreg, locatarii, fara banii de sarbatori. Nu au asteptat sa se stringa banii, au inceput si ne-a stresat ca ne da in judecata daca nu dam fiecare ultimii 6-7 mil. imediat!Dl. Bolojan, primaria amendeaza pe locatarii care au reabilitat apartamentele, sa nu le fie frig, si sa nu dea in loc de 28? mil. in loc de 10 cit a costat asa fara asociatie.Dar ca un excroc de la asociatie de ani de zile , de o viata intreaga bate joc de noi, si nimeni nimic nu face, oriunde apelez….Degeaba fortati sa faca sedinta pina in martie, ca din 170 fam. merg cel mult 21 fam. din care 3 este seful asociatiei, 5 este membru de comitet, unu este delegata primariei, cine falsifica procesul verbal …si ei voteaza salarile pt. cele 10-16 ore lucrati, premile pt. toti,ne obliga sa platim factura de telefon al lor, plus CAS, pe linga pensii de boala….Multumesc dl. primar, stiu ca macar citeste cineva si asta.Propun inca o data, a zecea oare, sa faceti CASERII, ca la curentul electric, citesc cit am consumat, si platesc atitea, si am scapat de toti hotii.Si am dreptul si eu sa intru si sa ies din apartamentul meu, fara sa le inconjor, si sa ascult gura lor la intrarea blocului. Fiecare bloc are si spate, ce este inchis. De ce? De ce trebuie sa suportam de 5-6 ani sa fie asociatia ilegal in blocul nostru?

 112. Naghi Dan a spus:

  Am urmarit stirile de la protv si am fost incantat sa aflu ca pot sa-mi rezerv data casatoriei pe siteul dvs fara sa ajung in tara.

  Va multumesc
  Naghi Dan
  http://stirileprotv.ro/stiri/social/un-click-in-loc-de-cozi-casatoriile-se-pot-programa-pe-internet.html

 113. In legatura cu NOUL Spital de Urgenta pe care-l renovati dumneavoastra. Ca angajat al Spitalului Judetean am DOAR OBLIGATII la salarile mizerabile pe care le primim. In legatura cu sectile nou renovate noi NU AVEM absolut nici un spatiu pentru personal inafara de toaleta. Vi se pare normal sa lucram 12 ore sau 8 ore si sa nu avem 5 minute unde sa stam jos ?!?!? Va rugam sa veniti NU cu surle si trambite cum a venit domn ministru’ (toate au fost roz). Veniti sa vedeti si conditile pe care le au si angajatii nu doar doctorii.

 114. Domnule Primar, azi dimineata la ora 7 si 10 era afara noros, ploua si becurile de la iluminatul stradal erau stinse , de ce n-avem dreptul la electricitate pe strada dimineata atunci cand e noros sau ploua? D-vtra poate veniti de la Alesd mai tarziu si nu va dati seama ce greu e sa conduci in oras cand ploua noaptea fara electricitate, si mai ales in sensul giratoriu din centrul civic la atatea treceri de pietoni si atat de lungi, efectiv, nu vezi si reduci foarte mult viteza si circulatia se opreste chiar daca nu e nimeni pe trecere, astfel circulatia prin giratie nu mai e fluenta. Scz. ptr. deranj. MULTUMESC!

 115. un investitor a spus:

  Buna ziua!
  Suntem reprezentatii unui investitor serios din Germania.
  Inainte de a investi, ne-am informat cu privire la derularea activitatii pana in aceasta faza in parcul industrial.
  Am constatat printre alte nereguli, ca pentru a eluda legea, contractul de proiectare in valoare totala de 373000 lei+TVA, a fost impartit in doua etape (225000 si 148000 lei), pentru a nu depasi valoarea prevazuta de lege si pentru a evita organizarea licitatiei.
  Ambele contracte (pentru etapa 1 si etapa 2) sunt semnate in aceeasi zi: 02.08.2010 si de d-voastra , date aceleasi firme: SC BIHOR PROIECT SA , se deruleaza in aceeasi perioada, au acelasi continut, pana si anunturile pentru organizarea de procedura pentru amandoua etape sunt la aceeasi data : 22.06.2010, publicate la diferenta de 2 minute pe internet 12:29 si 12:31).

  Va rugam insistent a ne raspunde public pe blogul d-voastra, cum este posibil acest lucru?
  In cazul in care nu ne veti da un raspuns public aici, ne vedem obligati a aorganiza o conferinta de presa pe aceasta tema.

  Va multumim!

 116. Un batran arhitect a spus:

  Eu vreau sa il intreb pe tanarul nostru arhitect, de ce nu ai pregatit tu un proiect mult prea talentate tinere?

  Dar din cate vad tu ai talent la scris pe blogul Primarului, pe Bihon si prin alte locuri. Cred ca ti-ai gresit vocatia, ca jurnalist la un ziar de scandal aveai mai mare succes.

  Domnule primar, bravo pentru tot ce faceti. Sunteti om mai faceti si greseli dar in mod sigur a-ti facut mai multe decat alti primari.

  • Aveti dreptate,e si domnul primar om pana la urma ,a facut foarte multe pt acest oras,daca ar fi sa ne luam dupa necesitatile acestui oras,ar trebui sa fie alocate toate fondurile numai pt orasul nostru,dar eu cred ca se procedeaza corect.Asa cred ca se face si in casa fiecaruia,incepi intr-un colt si faci pana termini.

   Oricum, felicitari domnule primar.

 117. arhitectul de serviciu a spus:

  Buna ziua!

  Domnule Primar, ati facut si lucruri bune pentru acest oras minunat si unic in tara prin stilul sau arhitectonic!

  Poate ar trebui sa cercetati ce oameni din primarie impart lucrarile si primesc …….legal si prin firme intermediare si paraintermediare bani din banii public!i

  Domnule Primar, ne intrebam de ce toate lucrarile de proiectare din bani publici sunt date cu dedicatie catorva firme de casa fara licitatie cu asa-zisa „incredintare directa”???

  Exemple:
  Piata Unirii- Piata Ferdinand
  Parcarea de langa statuia Eminescu
  Parcul Industrial
  etc…….date cu dedicatie la PROIECT BIHOR S.A.!!!
  si apoi mai departe, la arhitectii de casa: PAFKA, EMODI, MAKAR si alte nume „romanesti”….
  D-ule Primar, gasiti si cativa cetateni carora le place propunerea d-voastra de pavare a „iesirii de primarie”, care arata ca „o livada de uscaciuni” sau ca un cimitir, la fel ca si uscaciunea din fata Bisericii cu Luna!

  D-ule Primar, chiar nu va intereseaza ce isi doresc cetateniii acestui oras? Numai ce isi doresc acesti arhitecti, care nu au nicio lucrare serioasa proiectata de la A la Z, decat niste refatadizari, care arata bine, datorita predecesorilor!

  La urmatoarele alegeri, va vor vota cativa arhitecti de casa si personalul de la PROIECT BIHOR S.A., AQUA CONS S.R.L. , SELINA,AQUA PROIECT & Co!

  Cu stima,
  Un tanar arhitect

 118. Arhitectul de serviciu a spus:

  Buna ziua!

  Domnule Primar, ati facut si lucruri bune pentru acest oras minunat si unic in tara prin stilul sau arhitectonic!

  Poate ar trebui sa cercetati ce oameni din primarie impart lucrarile si primesc …….legal si prin firme intermediare si paraintermediare baani din banii public!i

  Domnule Primar, ne intrebam de ce toate lucrarile de proiectare din bani publici sunt date cu dedicatie catorva firme de casa fara licitatie cu asa-zisa „incredintare directa”???

  Exemple:
  Piata Unirii- Piata Ferdinand
  Parcarea de langa statuia Eminescu
  Parcul Industrial
  etc…….date cu dedicatie la PROIECT BIHOR S.A.!!!
  si apoi mai departe, la arhitectii de casa: PAFKA, EMODI, MAKAR si alte nume „romanesti”….
  D-ule Primar, gasiti si cativa cetaten,i carora le place propunerea d-voastra de pavare a „iesirii de primarie”, care arata ca „o livada de uscaciuni” sau ca un cimitir, la fel ca si uscaciunea din fata Bisericii cu Luna!

  D-ule Primar, chiar nu va intereseaza ce isi doresc cetateniii acestui oras? Numai ce isi doresc acesti arhitecti, care nu au nicio lucrare serioasa proiectata de la A la Z, decat niste refatadizari, care arata bine, datorita predecesorilor!

  La urmatoarele alegeri, va vor vota cativa arhitecti de casa si personalul de la PROIECT BIHOR S.A., AQUA CONS S.R.L. , SELINA,AQUA PROIECT & Co!

  Cu stima,
  Un tanar arhitect

 119. Adi Galiger a spus:

  Felicitari pentru postarea „De ce sunt liberal”!
  E nevoie asa de mare in Romania de oameni care au o orientare politica bazata pe principii, inainte de a avea o apartenenta la un anume partid, acesta fiind, asa de des, o urmare a unor beneficii si nu a unui set de valori.
  E de apreciat sa vedem un primar cu valori declarate, cu un ideal politic si cu principii care-i ghideaza deciziile, fie ele chiar si politice.
  Sa va dea Dumnezeu sanatate si consecventa!

 120. Intamplator am gasit blogul domnului Bolojan. Desi nu sunt din Oradea, m-a impresonat modul in care intelegeti sa fit alaturi de oameni. Va felicit.

 121. NU INTELEG DE CE DISPAR COMENTARIILE MELE,CHIAR DACA RESPECT REGULILE CASEI!SPER CA NU VA SUPARA ADEVARUL?UDMR SE DEZICE DE TODOR SI DE CIUCUR.RAMAN PE CAPUL LUI VOLOSENIUC.AR FI BINE SA SE SPELE PE CAP!

 122. Marius Petrila a spus:

  D-zeu sa va ajute. Sunteti cel mai bun primar pe care l-a avut Oradea in ultimul secol. Chiar se vede o schimbare.Multa putere de munca si sa va tina D-zeu elanul acesta inca multi ani de acum- incolo

 123. buna ziua , d-l primar , am o rugaminte ca tot incercam sa ne adresam cuiva si nu ne aude nimeni , ba mai mult ne cer si martori . Avem unele probleme legate de locurile de parcare de pe str. Feldioarei , vis a vis de gradinita 46 si in fata gradinitei ca doar a ajuns parc auto , sunt masini care in curand va crste iarba pe ele sau le vor intra rotile in asfalt., dar nu intereseaza pe nimeni ca doar in Romania suntem . am sunat la politia comunitara si ne-a cerut martori si sa le specificam marca masinii si nr. de inmatriculare la masinile ”fara stapan” ca doar nu se vede ca nu-s miscate de luni de zile si noi ne certam in fiecare dimineata cu cei care isi aduc copii la gradinita ca nu sunt locuri de parcare si blocheza portile la cele 3 case care se afla vis a vis de gradinita ,pana nu de curand ni se urcau in parcurile din fata casei si nu -i interesa pt. ca se grabesc si nu sunt locuri de parcare, asta este replica fiecarui parinte care vine dimineata sa-si aduca copilul la gradinita, dar nu-i nici o problema ca acele” masini de lux ”ocupa cateva locuri de parcare care si asa sunt putine. Tot odata as dori sa va mai rog sa ne spuneti daca se vor face candva locuri de parcare pe malul Petei pt ca locatarii de la acele blocurii isi lasa masinile unde apuca si isi cultiva legume,si au cosruit garaje pe care le folosesc pe post de terase pt. vara, si noi ne chinuim sa garam masinile in curte sau sa iesim din curte ca doar noi avem unde sa ne parcam masinile.Mai este o strada care parca am fi la in fundul padurii , nu-mai a strada nu arata, si nu este nici macar pietruita. Si mai sunt spatii cara ar pute fi valorificate ca locuri de parcare dar se depoziteaza gunoiul ca romanii asa stiu cai mai bine sa ne etalam mizeriile nu bunul simt si responsabilitatea.

  • Buna ziu tuturor .Stai linistita iubita,ca nu se rezolva nimic,totul merge pe pile desi asta se spune ca se incearca sa se elimine,PILELE, sunt puse pe liber persoanele care lucreaza cinstit de zeci de ani si raman persoane care ,ca, sa m-ai castige fraudulos niste bani de la stat sa pensionat de boala si are drept de lucru cu 4 ore ,am specificat ,FRAUDULOS,pt ca e sanatoasa ,dar ma rog avem sot CONSILIER si de ce sa nu profitam de treaba asta? Am incercat sa dau de gandit CUIVA .Va respect domnu primar si daca tot spuneti ca sunteti cinstit, fiti pana la capat.Va doresc toate cele bune.

 124. D-le Bolojan! D-na Anca Sas s-a exprimat in cursul zilei de azi in sensul ca PMO are probleme mai importante decat cea a tablitelor ilegale amplasate(iata, acum stim cu exactitate, sub directa indrumare a D-lui Vasile). Eu consider ca este una importanta totusi(si se pare ca si altii gandesc ca mine, a se vedea comentariile de pe bihon si bihoreanul). NIMENI nu are dreptul sa incalce Legea, nici Basescu, nici Roberta, nici Vasile. Am totusi satisfactia ca PMO a dat curs pana la urma sesizarii mele si a facut ceea ce trebuia sa faca. Eu unul pot insa sa fiu extrem de insistent si la nevoie voi depune cate o sesizare in fiecare zi, pana la rezolvarea definitiva a problemei. Nu am nici o problema cu denumirile traduse in limba maghiara, aprobate de CLO. Nu sunt de acord cu folosirea unor denumiri de trista amintire si nici cu traducerea numelor proprii. Atata timp cat va fi afisata tablita „Kalvin Janos” si eu voi folosi urmatoarele nume asa cum gasesc de cuviinta sa le traduc: Stefan Gutosu(OTL), Vasile Dovlecel/Capital(istul), Petru Lacatus, Honosius Chelemen, Petru Ekstein Covaci, Odon Sabau, Alexandru Micu. A scris teodor58 sau dan oradeanul

 125. Mihai Mos a spus:

  D-nule Bolojan toata stima pentru eforturile depuse in legatura cu inverzirea orasului. Trebuie sa zic ca tocmai ce am venit din Cluj si parca nu au atata verdeata prin centru cat are Oradea. Insa am o nelamurire. Ei au gradina botanica chit ca nu au apa termala. Noua oare nu ne-ar strica o mini gradina botanica cu apa termala? Ce ziceti? Nu de alta dar cred ca ar deveni un punct atractiv atat pentru oradeni cat si pentru straini.

 126. PENTRU INFRUMUSETAREA ORASULUI PROPUN intarirea malurilor Crisului Repede si realizarea unei zone de promenada si a unei piste de jogging. Consider ca printr-o investitie minima se poate lati zona de circulatie de pe malurile Crisului dintre Podul Decebal si Podul de pe Centura orasului, se pot amplasa instalatii de iluminat stradal, iar apoi se poate si profita de aceasta zona prin inchirierea de spatii comerciale ambulante (de ce nu sub forma unor locuinte lacustre). In final oradenii se pot bucura de o noua zona modernizata in Oradea, iar dumneavoastra va veti bucura de mai multe voturi la urmatoarele alegeri.

 127. dan oradeanul a spus:

  am fost politicos, nu am calomniat, cu atat mai putin nu am injurat
  (ar fi si culmea sa injur persoana pe care am sustinut-o din tot sufletul si pe care am votat-o!), am ridicat intr-un stil e drept acid 5 probleme legate de actuala autoritate locala, dezvoltatorul IMPACT, lipsa de respect a juristilor din PMO(care nu se prezinta in salile de judecata pentru a sustine cauzele Primariei, respectiv Consiliului)fata de contribuabili si problema unor tablite care indica denumiri de strazi neoficiale si pe cale de consecinta in contradictie cu prevederile Legii 215/2001. Constat ca aceste comentarii nici nu au fost postate. Multumesc pentru asta!

 128. Cetatean Oradea a spus:

  Domnule primar, cand v-am votat chiar credeam ca sunteti un om harnic si destept. De cand cu trecerea spitalelor la autoritatile locale, nu inteleg de ce primaria trebuie sa cheltuiasca cu maternitatea, TBC, infectioasele, psihiatria. Nu sunt astea ale intregului judet? Nu vin in atceste spitale oameni care au si ei impozitele lor si spitalele lor? Chiar credeti ca cetatenii municipiului sunt dispusi sa sustinet aceste spitale din taxele pe care la adunati de la ei ? Chiar credeti ca ati facut tot ce se poate in orasul asta si va permiteti sa fiti „salvatorul” spitalelor judetului? Chiar va convine asta sau faceti doar jocurile unui doctor ratat paranoic ?

 129. ALEXANDRU a spus:

  Buna ziua,

  Locuiesc in zona Dragos-Voda si sincer m-am bucurat atunci cand am auzit faptul ca si in aceasta zona se vor amenaja parcari, alei si spatii verzi. Am spus ca m-am bucurat deoarece acum, la mai bine de doua luni de la inceperea lucrarilor, sunt dezamagit de modul in care se executa lucrarile si de faptul ca unul din scopurile acestei investitii si anume: amenajarea spatiilor verzi in vederea imbunatatirii mediului prin reducerea noxelor si a poluarii sonore ( a se vedea Nota de fundamentare din cadrul Raportului de specialitate nr. 146.204/ 18.12.2009 intocmit de Directia Tehnica / Compartimentul Investitii si Avizare Lucrari din cadrul primariei municipiului ORADEA) nu mai poate fi realizat. Spatiile verzi neintretinute au fost incluse in parcari astfel incat nu mai putem vorbi de refacerea acestora. Mai mult din cate am inteles se doreste realizarea unei alei asfaltate cu o latime de aproximativ cinci metri care sa faca legatura intre strada Barierei si trecerea de pietoni semaforizata din Dragos-Voda. Aceasta alee poate fi realizata doar prin ” sacrificarea ” a altor sute de metrii patrati de spatii verzi care sunt foarte bine intretinute (amenajate). Nu poate fi invocat motivul fluidizarii circulatiei aceasta putand fi asigurata prin imbunatatirea caii de acces deja existenta si utilizata in zona dinspre fosta Arta Crisana fara a mai fi nevoie de distrugerea spatiilor verzi dar si prin amenajarea celei deja existente si utilizata de atatia ani . Planul de situatie prezentat presedintilor asociatiilor de propietari, si pentru care acestia si-au dat acordul, a suferit modificari ulterioare una dintre aceste modificari fiind chiar aleea mentionata anterior. Unele dintre aleile de acces noi sunt impracticabile deoarece sunt ocupate spatial de catre masinile parcate. Sunt dezamagit de erorile de executie dublate si de lipsa controlului din partea proiectantului si a beneficiarului chiar daca lucrarea nu a fost inca finalizata. Astfel: cablurile electrice de tensiune medie au fost sectionate de trei ori, mai mult patul de caramizi care acoperea acesste cabluri a fost desfiintat iar cabririle au fost acoperite cu nisip; o canalizare nou realizata a creat probleme deoarece nu a fost asigurata o panta corespunzatoare, tijele exterioare ale vanelor de apa rece au fost indoite si ingropate; peste tunelul care protejeaza tevile de apa calda si de termoficare s-a trecut cu compactorul de asfalt astfel partea superioara a peretilor laterali ai tunelului sau rupt si au aparut gauri in capacul tunelului (din cate mi-am dat seama cota de nivel este sub nivelul superior al tunelului de aceea executantul a incercat sa taseze „terenul” ). Dintr-o discutie cu unul dintre inginerii cere reprezinta executantul am inteles ca in proiectul realizat da catre proiectant nu figura acest tunel. Ma intreb oare, in momentul in care vor fi necesare interventii sau reparatii la aceste tevi, cine va plati toate lucrarile tanand cont ca peste acest tunel se realizeaza parcarea. Poate ca daca li s-ar cere consultanta celor de la Termocentrale s-ar ajunge la o alta solutie tehnica care sa protejeze acest tunel.
  Domnule primar aceste nemultumiri va sunt adresate,acum, dumnevoastra si spun acum deoarece in data de 27 august, intr-o discutie telefonica, am incercat sa port un dialog cu un angajat de-al primariei PATCAS LEONTIN iar in momentul cand am facut niste afirmatii pertinente acesta a intrat in rezonanta amplitudinea acesteia fiind data de limbajul suburban utilizat. Am incercat sa-l temperez si i-am explicat ca dumnealui trebuie sa lucreze in folosul comunitatii deoarece salariul este sustinut si prin taxale si impozitele pe care cu totii le platim. Au urmat alte injurii si intr-un final, probabil sufocat de propriile cuvinte mi-a inchis telefonul.
  Nu cred ca acest individ va poate reprezenta domnule primar si sper ca in agenda dumneavoastra incarcata sa inserati, cat mai curand si o vizita in cartierul Dragos-Voda si sa solicitati- ascultati parerile si nemultumirile cetatenilor (proprietarilor).

  Cu deosebit respect,
  Alexandru

 130. un bihorean a spus:

  Domnule primar…o rusine mare peste fata Oradiei este gradina zoologica.Ar trebui sa fie una dintre prioritati transformarea ei intr-o zona de agrement…pacat de ea,ar putea fi o importanta atractie turistica pentru oras,si e lasata in paragina de atata timp.Sper sa luati masuri in transformarea ei intr-un adevarat obiectiv turistic…cat mai repede.

 131. Ovidiu Katai a spus:

  Felicitari pt amenajarea Bd Dacia, arata f bine si plus e prima carte de vizita a orasului si a tarii in care intra strainii; totusi tin sa semnalez 3 MARI probleme ca locuitor al acestei strazi:
  1.din pacate inca se traverseaza neregulamentar strada, bai mai mult si-au facut si carari in dreptul caselor de schimb valutar (o posibila s…olutie ar fi amenajarea unui gard)
  2.existenta caselor de schimb valutar face ca fluxul de oameni sa fie f mare si putinele si micile cosuri de gunoi nu fac fata (o posibila solutie ar fi amenjarea mai multor cosuuri de gunoi,eventual de marimi mai mari)
  3.existena acelorasi case de schimb face ca gangul de intrare in curte sa fie folosit de concetatenii nostri intorsi din Euopa de Vest ca WC-uri publice (posibilia solutie ar fi amenajare a 2 Wc-uri ecologice)
  S-a dovedit ca prezenta agentilor Politie Comunitare/Rutiere sa nu faca fata 100% acestor probleme; asteptam deci solutii concrete si inca o data Felicitari!!!

 132. Victoria P. a spus:

  Buna ziua domnule Primar! Va multumesc pentru ajutorul acordat.Pacat ca dispozitia dvs. nu a fost respectata intocmai, datorita haosului din evidentele celor ce raspund de spatii.Inca odata multumiri, va meritati functia in care ati fost ales de oradeni.Daca tara noastra ar avea mai multi conducatori ca dvs, competenti, corecti, hotarati, poate ca nu ajungeam in situatia in care ne aflam. Incercati sa scapati de „lichele”. Mult succes in tot ce intreprindeti.

 133. teodor dume a spus:

  domnule primar!
  am o nedumerire şi doresc să o lămuriţi.
  sunt un orădean care a construit pentru oradea cinste, omenie , respect şi am contribuit la cultura judeţului bihor prin editarea a trei cărţi şi altele 4 în pregătire şi totuşi nu pricep de ce poliţia comnuitară îşi permite să lase notificări ( să nu spun ameninţări) în cutia poştală a orădenilor, sub semnătura lui leucea crăciun, referitoare la obligativitatea cetăţenilor de a cosi iarba de pe domeniul public. aici mă refer la porţiunile verzi dintre trotuar şi şosea. având în vedere că acea porţiune e domeniu public şi niciun cetăţean nu are dreptul de a o folosiacea sau a o bloca, tot aşa nu are dreptul de a o ciopârţi. obligaţia de drept o are RER-ul care are contract cu primăria pentru întreţinerea spaţiilor verzi. şi totuşi dacă noi cetăţenii din oradea cosim acele porţiuni, atunci RER-ul ce mai face? de ce RER-ul ia bani pentru o muncă pe care nu o prestează?
  poliţia comunitară sunt agenţi de *colectare* a banilor pentru o firmă privată? cu ce drept deranjează cetăţenii cu astfel de aberaţii? de ce plătim impozit pentru ca aceşti oameni din poliţia comunitară să-şi ia salarii? la fel aţi procedat şi cu încheierea contractelor de salubritate cu RER-ul.a fost foarte ruşinos să vezi 2-3 poliţişti de la poliţia comunitară bătând din poartă în poartă şi ameninţând cetăţenii să meargă la RER pentru a încheia contracte de salubritate pentru că în caz contrar se lasă cu amenzi usturătoare. cu ce drept amenintă aceşti oameni pe care noi îi plătim din impozite?de când poliţia comunitară prestează servicii de constrângere a cetăţenilor în vederea rotungirii veniturilor unei firme private?de când poliţia comunitară se ocupă de gunoaiele oraşului şi nu firma cu care s-a încheiat un contract în acest sens?
  rog folosiţi poliţia comunitară în scopul în care a fost creată şi nu pentru intimidări şi pentru a favoriza firmele private care *cotizează* la buzunarele unora din primărie.
  aştept un răspuns responsabil şi în spiritul reglementărilor în vigoare.
  dacă o să-mi răspundeţi invocând o hotărâre a consiliului municipal prin care cetăţeanul este obligat să măture în stradă şi să taie iarba,atun icu rog respectos reziliaţi contractele cu RER-ul care are aceeaşi obligaţie.

  desigur că apreciez şi respect efortul depus al primarului pentru bunul mers în comunitate, dar am pretenţia la primul om al oraşului de a se debarasa de lichele şi lingăi, de aberaţii şi de alte gesturi care nu faccinste oraşului, şi evident nici individului ca atare.

  cu mult respect,
  t.dume

 134. Va salut! dupa mine respectul trebuie meritat! Dupa dvs. coruptii merita respect? Sau cine nu ma respecta? Respect sa fiu respectat1

 135. o intrebare respectul depinde de orgoliu sau demnitate? va multumesc astept o opinie deschisa.

 136. Filip Alina a spus:

  In atentia donului primar,

  Buna ziua. Locuiesc intr-o garsoniera de pe strada Poienitei, (fostele camine Infratirea), cu vedere spre ceea ce este acum santier Selina. Am inteles ca se construieste o noua sosea. Supararea mea cea mai mare, pe langa poluarea fonica ingrozitoarea (in fiecare dimineata incepand cu ora 7), este la aflarea vestii ca cei cativa copaci aflati in imediata vecinatate a geamurilor noastre si care sunt singurul paravan in calea celei mai calduroase veri din ultimii zeci de ani ce se anunta a fi in acest an, vor fi taiati. Oare noi cei care locuim in aceasta zona, chiar nu meritam putina intelegere? Suportam cu stoicism zgomotele utilajelor care sfredelesc creierii, strada Poienitei este groaznica, se feresc de ea si soferii de taxi. Va rugam, lasati-ne macar umbra!
  Va rog sa ma anuntati daca e nevoie sa facem o plangere sau o sesizare pentru ca sa ne pastram cei cativa pomi salvatori!
  V utumesc

 137. Lucian a spus:

  Buna ziua Domnule Primar
  Sincer nu va cunosc personal , dar as vrea sa va cunosc . Citesc hotarare in ochii dumneavoastra , as vrea sa cred ca puteti face ordine in acest oras care m-a adoptat. Eu sunt de loc din Brasov , am plecat de acolo acum 14 ani si , de cate ori ma intorc acasa vad schimbari majore facute in Brasov , in sosele , in fluentizarea circulatiei , in amenjarea si ingrijirea spatiilor verzi in intretinerea acestora . Aici d-voastra incercati poate sa faceti ceee ce n-au facut altii in ultimii 10 ani , dar … nu puteti , sau nu sunteti lasat sa puteti . Poate ca cer prea mult si de la oamenii din orasul nostru sa fie mai civilizati , mai intreprinzatori , mai grijulii cu bunurile urbei , dar …. degeaba . Ne lipsesc multi ani de civilizatie . Mult succes domunule primar si …. NU VA LASATI DOBORAT DE ALTII SI DE INTERESE OBSCURE

  Cu respect

  • Mihaela a spus:

   Buna Lucian, daca vrei sa-l intalnesti pe d-nul primar, esti invitat in fiecare Luni a saptamani de la ora 17 la sediul PNL,unde are loc ,,Clubul Liberalilor” dar sunt invitati toti cei care doresc sa participe.Acolo poti sa primesti foarte multe informatii referitor la ce se mai intampla in oras.

 138. gale sorin a spus:

  Domnule Bolojan cu regret constat ca mi-am facut sperante desarte votanduva crezand ca veti face in calitate de primar ce ati facut in calitae de prefect am sa ma explic; in luna dec 2009 am ajuns somer atunci mi-am zis ca solutia la aceasta situatie sa fac ceva pe cont propriu intetionand sa imi deschid un mic magazin din termopan la mine in curte in frumosul nostru oras guvernat de dumneavoastra speranta in mai bine a tuturor oradenilor care vau votat va aduc la cunostinta ca din luna februarie acestui an duc o adevarata lupta de cucerire al acestei redute numita primaria Oradea nu pot sa va explic cate bete in roate i se baga unui viitor intreprinzator de catre subordonati dumneavoastra platiti de catre noi daca de atata timp nu reusec ninci pe departe sa imi finalizez actele premegatoare optineri autorizatiei de constructie a chiosculi de 15 metri patrati am bagat pana acuma foarte multi bani numai in acte care s-au” inpotmolit” va spun inca o data ca sunt somer si nu doresc aceasta situatie deloc placuta eu nu pot sa inteleg de ce este atat de stufoasa si complicata optinerea unei autorizati de constructie mai ales la cazul meu intro alta tara europeana lucram de cel putin 2 luni metionez ca actele mi-au fost intocmite de PROIECT BIHOR institutie de specialitate in domeniu care nu reuseste sa le intre in voie ”expertilor primariei”va rog sfatuitima ce sa fac ca nu vad deloc capatul acestui tunel tenebros cu stima Gale Sorin din ORADEA de pe str BRASOVULUI nr 13 platitor de taxe si inpozite fara restante va multumesc anticipat

 139. Naghi Ioana a spus:

  Buna ziua, Domnule Primar

  Ma numesc Naghi Ioana si sunt studenta in anul I la Facultatea de Istorie, Geografie, si Relatii Internationale. M-am gandit sa va cer parerea in legatura cu un proiect de amenajare a Splaiului Crisanei la care lucrez in prezent: avand in vedere faptul ca aceasta zona este un spatiu pietonal deschis foarte aglomerat, cu insuficiente locuri de parcare si zone verzi, proiectul meu propune urmatoarele:
  -separarea traficului auto de cel pietonel prin crearea unei platforme la nivelul coramentului digului pana la nivelul trotuarului ce margineste strada
  -pastrarea fluxului auto existent pe sub aceasta structura si amenajarea unor spatii de parcare pe toata partea dreapta a strazii
  -amenajarea unor accese in dreptul fiecarui bloc
  -amenajarea corespunzatoare a spatiului liber de deasupra pentru circulatia ietonala si pentru recreere
  V-as ruga sa analizati sau sa-mi dati o idee in acest sens din punct de vedere functional si estetic, mai degraba decat financiar; si daca puteti sa-mi spuneti daca zona este inclusa intr-un anumit proiect de dezvoltare.

  Va multumesc

 140. Victoria P. a spus:

  SARBATORI FERICITE!

 141. Marea problema din tara asta MIhaela, este ca nu se investeste in nou…..in ceva ce ar putea sa aduca numai beneficii tarii. Ca de exemplu …..anumite institute de cercetare in diferite domeniii si de aici din cunostintele „culese” la fabrici…ca doar ce e mai ieftin si de calitate e mai cautat. Astfel cu siguranta am avea locuri de munca si bani de autostrazi…Nu sunt bani pt asa ceva???…poi tocmai am luat bani de la FMI …aia unde sunt?..in
  pensii si salarii??…..parca banii nu erau pentru asa ceva…:-?….dar eu nu am dreptul sa merg la d-nul Boc sa ii cer chitantele…nu?….Tara noastra cu marii economisti e doar o batranica cu o pensie (PIB-ul) de toata „splendoarea” care are cheltuieli mai mari decat veniturile… de unde sa isi puna si ea saraca o perdea noua sau un covoras nou?…daca ar fi sa ii dau un sfat i-as zice sa se puna pe crosetat sau la maturat scari…sau menajera la vreo vecina …..stiu eu??…sunt solutii. Problema e ca ea asteapta sa ii creasca pensia..iar asa ceva nu se va intampla prea curand si chiar daca se va intampla cresterea nu va fi mare deloc si banii tot nu or sa ii ajunga.
  Eu am 21 de ani…nu prea stiu e multe despre economie dar matematica e la fel peste tot in lume. Parerea mea e ca PRIVATIZAREA ne-a vandut tara.
  Recunosc ca democratia e buna….si e chiar ok sa putem spune ce vrem ( in limita legii)… sa putem sa alegem si sa decidem pt noi, pt copii nostri doar ca la conducere e prea multa democratie. Eu consider ca daca cineva a castigat alegerile poi lasa-l frate sa isi faca treaba ( te pui sa votezi impotriva doar pt ca nu e din partidul tau…sau alte mentalitati asemanatoare). Astfel tara e guvernata in permanenta de aceeasi oameni doar intr-o proportie diferita de la mandat la mandat.(e si vina noastra pe undeva–nu stim sa votam , ex: „Mi-a zis sa votez cu trandafirii”).
  Ar fi multe de spus dar astept comentarii de la cei pregatiti si formati sa imi raspunda.

 142. Daniel (comm. 104) a spus:

  Buna MIhaela, iti multumesc pt „sustinere” si te astept sa mai discutam…dar… asa cum i-am promis dnu-lui Bolojan, am revenit la discutii. Sincer mi-ar fi placut un comment din partea dinsului. ….saptamana asta au fost zile frumoase cu soare …si am decis sa ies la o plimbare cu bicicleta dupa cursuri. Ajung in parcul 1 Decembrie si ghici ce vad…:-/ …o masina a politiei comunitare pe care scria „Politia comunitara”…..etc..etc..(nu retin exact)….dar scria si in maghiara. M-a surprins sa vad asta….sincer. Si mi-am adus aminte de ce ii promisesem dnu-lui primar si iata-ma aici . De data aceasta am o intrebare care nu i se adreseaza in special dnu-lui primar(daca dinsul este amabil, m-as bucura sa imi raspunda) ci oricarui vizitator….intrebarea suna cam asa: De ce noi romanii platim scoala elevilor din romania(cetateni romani) sa studieze in limba maghiara (exemple licee oradene)? Eu stiu ca in anumite tari daca se doreste predarea in alta limba, se dau bani din partea guvernelor din tarile de origine ale elevilor.( exemplu: sa se predea la o scoala din Germania in limba romana–-adica la mai multe scoli de pe tot teritoriul Germaniei). Eu zic ca ar fi mai ieftin ( pe termen lung) pe viitor daca am face o campanie de a promova invatarea limbii romane la noi in tara. As avea inca multe de spus dar mie imi place sa fiu scurt si la subiect , in special aceasta sectiune sa se transforme intr-un frumos dialog …..nu sa ramana un monolog.
  Am vazut ca dnu-l primar ne avertiza sa nu mai folosim aceasta sectiune pt discutii. Domnule primar ajutati-ne cu un link la pagina unde putem discuta…va multumim.

  Am sa revin asa cum am sa o fac de fiecare data. Va multumesc ca imi cititi comentariile.

  • Mihaela a spus:

   Buna Daniel, buna intrebarea pe care ai pus-o la general,din pacate tot sistemul de invatamant de la noi este la pamant, sunt scarbita (iarta-ma ca folosesc un astfel de cuvant)de ce se intampla in scoala noastra, in fiecare an cei care ajung la putere vin cu tot felul de proiecte, chiar nu m-ai inteleg nimic, ce o sa inteleaga copii pana la urma din tot tambalaul asta, din pacate ei , copii, sunt cei care sufera, si cei care sunt la putere se joaca cu viata lor.Dar se pare ca nu asta e important, educatia copiilor,e important doar buzunarul lor.

 143. Victoria P. a spus:

  Buna ziua domnule Primar,
  Incerc de mult timp sa merg la dvs. in audienta, dar de fiecare data sunteti inlocuit de altcineva, care va aduce la cunostinta doar ceeace considera dansii ca este important.Eu doresc sa va intreb cum e posibil ca o Dispozitie data si semnata de dvs., sa nu fie adusa la indeplinire? Ma refer la cele cu nr.7348 din 18.11.2009 si nr.8149 din 31.12.2009.Stiu ca sunteti un om onest, lucru care nu este pe placul tuturor, mai ales si pentru faptul ca nu va inhaitati cu escrocii si interlopii. Apropo de interlopi! Zilele trecute a aparut in ziarul Crisana un articol scris de exconsilierul Orlando Balas, care critica decizia luata de Primarie in ce priveste construirea podului de langa sala sportului. Am scris si eu un comentariu, unde in termeni civilizati, fara sa folosesc cuvinte jignitoare sau triviale, mi-am exprimat opinia, care nu era conforma cu cea a semnatarului acestui articol, spunand ca podul este o necesitate, etc.Dupa cateva zeci de minute, comentariul a fost sters, la fel si al altora care aveau aceeasi opinie cu mine.Nu stiu daca aceste lucruri se intampla cu permisiunea redactorului sef, dar oricum ar fi, este un lucru grav, semana cu „bagatul pumnului in gura”, de care credeam ca am scapat. Am hotarat ca nu voi mai citi aceasta publicatie!

 144. BUNA ZIUA!
  LOCUIESC DE 6 LUNI PE SOVATA, bl. C20, CU FATA SPRE CRIS.
  NU SINT ORADEANCA , AM 4 ANI DE CIND LOCUIESC AICI SI CIND MI-AM LUAT LOCUINTA MOTIVUL PENTRU CARE AM ALES ACEASTA ZONA A FOST APROPIEREA MAI MARE DE NATURA, IDEEA CA BAIETELUL MEU DE 2 ANI VA AVEA UN LOC DE JOACA LINISTIT, CA NU VOM FI ASA DE INCORSETATI DE BETOANELE BLOCURILOR VECINE. DAR CE DEZAMAGIRE !!!!!
  SPATIUL VERDE E NEINGRIJIT, MASINILE PARCHEZA NESTINGHERITE CHIAR PE MAL (POATE AR TREBUI PUSE OBSTACOLE MECANICE PENTRU A-I IMPIEDICA PE NESIMTITI SA CALCE IARBA), CELE CITEVA LEAGANE SINT IN PARAGINA, BANCILE SINT RUPTE, COSURI DE GUNOI NU EXISTA, IAR SEARA TI-E FRICA PTR. CA STILPUL DE ILUMINAT A FOST LASAT NEMONTAT SI ACUM ESTA INTINS PE IARBA SI ZACE UITAT. CE SA MAI SPUN DESPRE TEAMA CA NU CUMVA COPILUL SA SE APROPIE DE APA DIN CAUZA CA GARDUL DE PROTECTIE MAI ARE PE ALOCURI CITEVA URME CA A EXISTAT?
  IN CONCLUZIE VA ROG SA-MI SPUNETI CE SE POATE FACE CONCRET SI RAPID IN LEGATURA CU CEEA CE V-AM RELATAT?
  VA MULTUMESC ANTICIPAT.

 145. Mihaela a spus:

  LA MULTI ANI !!! domnu Primar.

 146. Domnule Bolojan, am citit regulile casei si de accea indraznesc sa va intreb de ce pe Primaria Oradea in fiecare an este trecut „La multi ani ” si in limba maghiara?…Va intreb asta deoarece „problema” maghiarilor din Harghita si Covasna a luat amploare…iar eu sunt roman 100 % de cel putin 4 generatii si din partea mamei si din partea tatalui.
  Daca tot considerati necesara postarea in limba maghiara as dori sa va intreb de ce in limba engleza nu se „ureaza” nimic?…pot spune ca sunt foarte multi studenti la medicina (va asigur ca se straduiesc sa invete romaneste) care stiu doar engleza si multi altii care ne viziteaza orasul…. .
  As dori un raspuns la aceasta postare a mea, pe e-mail sau chiar pe blog-ul dvs. Deasemenea nu ma derajeaza alte postari de la unii oameni referitoare la ce am scris eu aici.
  Am sa revin pe blogul-dvs sa dezbatem aceastsa problema.
  Va multumesc. ,Daniel.

  • Mihaela a spus:

   Buna Daniel, foarte interesant ce ai spus, ai perfecta dreptate, chiar nu am nimic cu maghiari de la noi,am prieteni maghiari, dar asa cum ai spus sunt multi studenti straini care vb engleza si se straduie saraci sa invete limba romana si multi chiar se si stabilesc la noi , dar din pacate foarte multi maghiari care locuiesc aici si au varste destul de inaintate nu se sinchisesc sa vb deloc romana,pe astia ii urasc.Am vazut zilele astea un interviu pe un post de televiziune in care un maghiar era ofticat ca de ce nu sarbatorim si noi romani de ziua lor a maghiarilor,ca doar ei sarbatoresc ziua noastra a romanilor, dar stai putin, suntem cumva pe teritoriul Ungariei si eu inca nu stiu?
   Mihaela.

 147. Am batut si mi s-a zis sa intru, am dat Buna ziua! mi-am dat jos clopul si va multumesc de ceai.
  Dar acum a venit vremea sa va spun si eu ce cred.
  Cred ca ar trebui domnule Bolojan sa aveti mai mult curaj asa cum aratai in afisul electoral. Sa fiti mai fioros si mai sigur pe puterea pe care o aveti in maini.
  Sunt convinsa ca va e destul de greu, si ca sacalii abia asteapta sa va linseze, dar daca avem o viata scurta, macar sa facem ceva cu ea. sa lasam ceva in urma.
  Am o intrebare. Ce ati face daca ati stii ca mai aveti o singura luna de trait?
  Eu sunt de parere ca treburile trebuiesc rezolvate cu prima ocazie. Adica azi.
  Va urez succes, si daca vreodata o sa aveti nevoie de ajutor si sugestii incercati sa vorbiti si cu viitorii specialisti, viitorii oameni mari, viitorii……..pate chiar cu copii dumneavostra.
  S-ar putea sa ramaneti uimit de solutiile pe care copii sunt in stare sa le dea problemelor.

 148. Domnule primar stiai ca ai o slujba la discretzia oricarui,chiar daca acesta este un derbedeu,excroc,ratacit mintal sau vreun-ul care se crede cineva sau si mai rau dumnezeu ???
  Pentru asa ceva nu te invidiez.Am fost unul din votantzi si nu imi pare rau,chiar daca de ex.in taxarea aceea de noapte nu cred ca este just.Sectorul privat este sufocat de tot felul de taxe si nu mai este nevoie sa instituim altele,mai ales in perioada de criza.Ceea ce trebuie sa faca organele statului trebuie sa scoata la lumina piatza neagra si piatza gri,unde zac mii de miliarde.
  Dar intre a fi de acord sau nu cu cineva nu inseamna ca oricine care se crede buricul pamantului sa aiba dreptul sa incerce macar sa nesocoteasca vointza covarsitoarei majoritatzi care va votat.
  Iata ca,un avocat pe nume TRIF AUREL nu stiu cu ce drept sau in numele cui,s-a apucat sa imparta tabele prin oras prin care se solicita sa validezi sau invalidezi mandatul de primar al d-lui Bolojan.
  Chiar asa am ajuns ? Ca orice poate sa fac sau sa desfaca ce au votat locuitorii ? Asta este democratzie sau anarhie?Cum isi permite mucea asta sa i sa nazareasca sau sa viseze urat si sa-l apuce dorul sa schimbe primarul ? Sau a cui unealta este individul asta ? Poate ar trebui sa stim din ce partid face parte ? Sau sa ne punem intrebarea cum se explica ca in RO. numai avocatzi nu platesc CAS ? Pai astia pe ce lume traiesc ?

 149. Sper sa umpleti gropile de pe Lacul rosu si Stefan cel Mare (si nu numai, dar acestea in special) cu banii din taxa aceea impusa localurilor ce vor fi deschise dupa 12 noaptea!
  Luminare profunda!

 150. bacos floare a spus:

  Dle Primar, va spun La multi Ani si doresc sa supun atentiei Dvs urmatoarea problema pe str.St.Zweig unde am domiciliul,datorita dezvoltarii zonei din punct de vedere comercial si a spatiului de birouri ,traficul si parcarea auto ridica probleme in zona,devenind uneori greoaie,si deranjand riveranii,drept urmare propun amenajarea de catre Prim Oradea a unei parcari pe partea nr.cu sot(de la 4 la 1o) cu costuri minime,cu parcare prin SMS ,rulajul pe ora si beneficiu ar fi mult mai mare decat sa dati spre concesionare .Cu respect,in speranta ca voi gasi intelegere,Bacos F.

 151. MIHAELA DEAC a spus:

  D-LE PRIMAR. IN URMA CU 20 DE ANI SE DADEA STINGEREA LA ORA 21, DUPA TELEJURNALUL CU ELENA SI CU NICU.IN ANUL 2010 AM AJUNS SA NE DATI STINGEREA D-VOASTRA LA ORA 23.DE CE NOI OAMENII DE RAND,LOCUITORI AI ACESTUI ORAS NU NE PUTEM PERMITE CA MACAR IN ACESTE ZILE PRETINSE DE DEMOCRATIE SA NU NE PERMITEM SA IESIM CU FAMILIA DUPA ORELE DE PROGRAM LA UN SUC SAU SA SERVIM MASA LA UN LOCAL .NU ASTA NE-ATI PROMIS IN CAMPANIA ELECTORALA, CI CU TOTUL ALTCEVA.
  TOTUSI SPERAM SA VA ANALIZATI SI SA VA SCHIMBATI.
  DOAMNE AJUTA.

  • Mihaela a spus:

   Scuza-ma Mihaela dar parerea mea este ca daca vrei sa dai randament la munca a doua zi , nu ai ce cauta in localuri dupa ora 10 seara,sunt de parerea ca ar trebui inchise total dupa ora 10 in cursul saptamani, da in week-end da , sa functioneze pana dimineata,din pacate sunt prea multi copii care frecventeaza acele localuri si nu sunt de acord cu asta.

 152. domnule Bolojan eu te respect si iti respect deciziile dar vreau sa-ti pun 2 intrebari daca se poate sa-mi raspunzi ar fi foarte bine
  1. Ce apreciezi la oameni cu care lucrezi, care iti sunt in subordine sinceritatea s-au minciuna.
  2. Care e criteriu dupa care faci disponibilizarile , faptul ca ti-ai pus pata pe cineva care a avut curajul sa spuna adevarul si sa nu minta.

 153. Va doresc in anul 2010″La Multi Ani pentru dumneavoastra,Dl. Primari si la familia domneavoastra,La Multi Ani pentru oredenii si LA MULTI ANI LA TOTI OAMENILOR DIN TARA MEA.Sa nu uitat asa oameni,asa tara,asa pamint NU EGZISTA PE GLOBUL PAMINTULUI.
  Monica din America

 154. Domnule Bolojan ! Ati facut langa Hotelul Continental , cu ceva ani in urma (2-3) , in Parcul Muncitoresc 2 terenuri sintetice de fotbal , si 1 de baschet.Dar , din propria constactare , acestea sunt nesuficiente , sunt aproximativ 30-40 de copii pe un teren care astept sa le vina randul . Este inadmisibil ! Cand veti face alte terenuri , la fel ca acelea , si in ce zone daca veti face ! Va Multumesc , astept un raspuns……

  • Mihaela a spus:

   Buna d-nule Oradean,o sa se faca locuri de joaca langa Lotus ,sper si eu sa fie gata cat de curand acel spatiu,si eu am doi baieti care asteapta cu nerabdare.

 155. si inca un lucru cum se face ca pe masinile politiei comunitare scrie in doua limbi?este legal?este constitutional?chiar atatia maghiar sunt in oradea ?

 156. as fi curios de politia comunitara dc sunt asa de putini si m-ar mai interesa ce salarii au acesti agenti ?ma intereseaza si cateva din atributiile lor . as putea primi un raspuns pe aceste intrebari?

 157. VA SALUT. SINT KISS AURORA BATRINA CARE DE 17 ANI APELEAZA LA PRIMARIA ORADEA,PENTRU NEREGULILE DE LA ASOCIATII DE PROPRIETARI DE LA ASOCIATIA 211 IOSIA , VIZ A VID CU INTRAREA DE LA LICEU TRANSILVANIA.
  DVS .TOT TMPUL MA INDRUMATI LA CEI CARE DE 17 ANI BATE JOC DE NOI ,PROPRIETAR.A DISPARUT A DOUA COMENTARE CE AM SCRIS. DE CE NU LASATI ,SA STIE TOT ORASUL ORADEA CE MERGE LA PRIMARIA.MAI INTREB O DATA ; A FOST STATUTAR SEDINTA PT LOCATARII ,PROPRIETARI DE APARTAMENTE,DE LA ASOCIATIA 211 ,IOSIA ,DIN DATA DE 30 OCTOMBRIE 2009 TINUT LA LICEU TRANSILVANIA ,IN PREZENTA DELEGATEI DE LA PRIMARIA?DIN TOTAL 30 PERS. IN SEMN DE PROTEST NEAM RIDICAT SI AM IESIT DIN SEDINTA , NU AM VOTAT , CHIAR NU AM FOST DE ACORD SA PLATIM ;ADMINISTRATOR ,ADMINISTRATOARE(CONCUBINA ADMINISTRATORULUI)SI CENZORA. PLUS 6 MEMBRI DE COMITET ,ALES DE DL.ADMINISTRATOR ,SUNT APARATORII LUI,PLATITI DE NOI.MU SINTEM DE ACORD SA FIE ASOCIATIA IN BLOCUL NOSTRU UNDE DE 4 ANI A PUS DL.ADMINISTRATOR ILEGAL.,LUIND 1 MILION SI PT. ASTA ,SI SALARI BUNE PT. CELE 16 ORE LUCRATI. NU SINT DE ACORD SA PLATESC LUNAR PESTE 400 MII LEI PT. TELEFONUL LOR.POATE DATA VIITOARE NE PUNE SA PLATIM SI BUGYIGAI CONCUBINEI?NU SINT DE ACORD CA DE 30 DE ANI STRINGEM PT. ACOPERIS SI TEVI DIN BECI ,SI NICI PINA AZI NU AVEM.DUPA CE A RISIPIT BANI NOSTRI PRIMESTE PREMII PT.MERITUL LUI.DUPA CE AM IESIT DIN SEDINTA ,A DOUA ZII AM AFLAT CA ELE 11 PERS. AU VOTAT INCONTINUARE TOATE PT. ELE IN PREZENTA DN.DIN PRIMARIA. NEAPARAT VRETI SA DAM IN JUDECATA SI PRIMARIA ,FIINDCA DE 17 ANI APELEZ PT. HOTIA ,SI PRIMARIA NU FACE NIMICA.A LUAT IN 1994 CU O ADMINISTRATOARE 4,5 MIL.LEI SI A PUS PE O ALTA ADMINISTRATOARE ,CINE A FOST CONDAMNATA. PRIMARIA NU A FACUT NIMIC.NOI SINTEM NEVOITI SA SUPORTAM PE EXCROCUL FIINCA NIMEN NU VREA SA PREIA ASOCIATIA.AM PROPUS DE N.ORI SA FACA CASERIA CA SI LA CURENT ELECTRIC .CIT AM FOLOSIT ATITA PLATIM SI AM SCAPAT DE HOTII.EXACT ATITA A FACUT SI CEILALTI CA DVS. DOMNULE BOLOJAN.NIMIC!!!AUDENTA PE BLOG , UNDE RASPUNS NU PRIMESC, ASTEPT PESTE O LUNA SI DISPARE DE PE BLOG CE SCRIU.

 158. Domnule Primar, de ce ne judecam cu primaria (statul roman) pentru dreptul la lucru? Il castigam prin instanta cu toate acestea nu il acordati, desi constitutia tarii ne da acest drept odata cu nasterea noastra in aceasta tara. Avem copii de crescut si de educat, avem banci de platit. Astept raspunsul dumneavoastra

 159. buna ziua
  dle primar ati fost de curand pe strada Depoului acea strada cu cratere imese unde masina se va scufunda in curand, unde se circula mai mult pe trotuar,va sugerez sa incercati.
  spre capatul strazii la intersectia cu strada Ecaterina Teodoroiu este o biserica penticostala (cred dar nu conteaza ce fel de biserica este) partea buna este ca aici vin foarte multi oameni, partea foarte proasta este ca toti isi parcheaza masinile in aceasta intersectie si de o parte si cealalta a strazilor mentionate,
  sa fiu foarte bine inteleasa fiecare are dreptul sa mearga la biserica dar putin respect pentru ceilalti ar trebui sa existe, nu se poate sa parcheze si pe o parte si cealalta celor doua strazi fara sa le pese ca pe strada nu mai pot trece doua masini sa nu mai vorbim de intersectia strazilor Depoului cu Ec. Teodoroiu, unde parcheaza cu nerusinare.

 160. Buna ziua Dl.Primar Ilie Bolojan,va scriu din Statele Unite Ale Americii.Sint jumatate rominca si jumatate unguroica.I-m place introducerea si Regulile casei sinteti un om adevarat,cine stie si respecta regulile strabunilor nostri.Sper ca in viitor pot sa va vizitez pe dumneavostra in Oradea,si va duc o sticla de vin din California.Am o firma http://www.monicareagency6658.com si va zic
  viitorul,cred in reincarnare si va spun unde si cind ne-am intilnit in
  vietiile noastre anterioare.
  Va doresc cele mai bune din tot sufletul meu pentru familia dumneavoastra.Sarbatori fericite,multi colindas.si LA MULT ANI FERICIT…2010-2050…va meritati.

 161. locuitor Cartierul Soarelui a spus:

  Buna ziua.
  As dori sa va retin atentia asupra starii dezastruoase in care se afla strada Ioan Paun Pincio, calea de acces a celor cateva zeci de familii din Cartierul Soarelui si nu numai. Acum aproximativ un an de zile s-a convocat o sedinta a asociatiei de proprietari din Cartier, unde au participat inclusiv personalitati aflate in acest moment la nivel de varf in conducerea Primariei. La acel moment s-a promis ca se va abilita acel drum odata cu sosirea verii cand conditile meteo sunt prielnice, ba chiar mai mult se va introduce si mijloc de transport in comun care sa deserveasca Cartierul Soarelui. Normal ca au fost niste promisiuni electorale, praf in ochii cetatenilor de rand, care s-au materializat prin aruncarea de pietris si molozuri pe acest drum (daca se poate numi drum). Stau si ma intreb de ce trebuie eu ca cetatean al acestui oras sa platesc o gramada de taxe, daca nici macar drumul de acces inspre locuinte nu-l avem cat de cat practicabil. Si in plus mai trebuie sa suport si
  costurile cu reparatia masinii, defectiuni cauzate de acest drum dezastruos in momentul de fata. Sau iar mai trebuie sa asteptam pana la vara? Intrebarea este vara carui an? Si atunci iar se vor pune moluzuri si putin pietris si dupa prima ploaie trebuie sa strabatem din nou „transeele” ca sa ajungem acasa?
  Am facut sesizare la Primarie, se pare ca nu sunt interesati sa raspunda solicitarii, de asta am hotarat sa va aduc si d-voastra in mod direct atentia asupra problemei.

 162. Buna ziua, domnule Primar.
  Am si eu o intrebare :
  Pe cand asfaltarea drumului catre blocul 37C strada Aluminei, nr. 37C ?
  Este un bloc de garsoniere in curtea din spatele magazinului Profi. Asociatia de locatari „George Calinescu” a facut mai multe sesizari in legatura cu acest subiect dar fara niciun raspuns, fara niciun rezultat. E un bloc izolat, parca uitat de lume, cu imagini din sec XVI , desi acum traim in sec XXI . Cand ploua este un noroi de nedescris, nici nu poti sa iesi din bloc ca noroiul „te invaluie” . Nici taxiurile nu vor sa intre pana in fata blocului, spunand ca e prea mare noroiul si isi muradresc masina, spun asta pt ca am patit-o de mai multe ori. Oare chiar nimeni nu a fost sa vada cum arata drumul catre acest bloc, nu a vazut mizeria din jurul lui ? O sa incerc sa fac niste poze, dupa ce va ploua putin si-apoi sa le postez aici sa vedeti imaginile din jurul blocului. Va multumesc si astept un raspuns.

 163. Bostaca Alexandru a spus:

  Stimate domnule Ilie Bolojan,va respect si apreciez tot ce ati facut si inca mai faceti pentru a indrepta cate ceva in aceasta tara,in vederea descentralizarii,debirocratizarii,si simplificarii modului de rezolvare a problemelor rele ale cetatenilor.Dupa parerea mea cred ca ar fi bine daca ar fi oameni ca dumneavoastra cel putin cate unul in fiecare judet.Toata consideratia si tot respectul.

 164. vancea viorel a spus:

  Stimate Domnule Ilie Bolojan as dori sa va intreb ce se va intampla cu clubul Fc Bihor pemntru ca pana acun se astepta un investitor strain si se tot vorbea de un colaps financiar.
  M-ar interesa daca Fc Bihor risca un faliment?
  Acest investitor italian se va mai intoarce la oradea?

 165. Sunt unul dintre cei care v-au votat, domnule Bolojan, cred ca datorita dumneavoastra, in Bihor, nu numai in Oradea, PNL, a obtinut acel frumos scor electoral anul trecut. O sa va votez si peste e ani, e firesc ca primarul municipiului Oradea sa fie un fiu al Bihorului, nu un venetic.
  Toate bune si frumoase cu parcarile in municipiu, dar tare ma tem ca, daca vine o iarna grea, o sa aveti surprize neplacute. Reteaua de distributie secundara la termoficare e partial DISTRUSA, va fi un adevarat cosmar sa NU SA O MENTINEM LA PARAMETRII DE AVARIE, CE EFECTIV S-O PUNEM IN FUNCTIUNE.
  In primavara, ne rugam sa vina caldura pentru ca nu mai puteam sa o mentinem in functiune la parametrii cit de cit normali, in speranta ca vom reusii sa remediem portiunile distruse, in reparatiile de vara.
  In loc de reparatii,CIRPELI sau NIMIC. Acum,” tovarasul” director al termoficarii Szabo, ne anunta prin intermediul coordonatorilor de zona ca, “sa ne pregatim ca vom dormii la serviciu”, pentru a reusii sa mentinem in functie, sistemul de distributie secundar de incalzire. Ma rog, poate spune el ce vrea, cu AER, nu remediezi nimic.
  Din pacate, datorita indolentei operatorilor rondieri(mecanicii de punct termic), parerea cetatenilor despre lucratorii sectiei de termoficare e proasta. Dar noi, instalatorii si lacatusii, vom fi cei care vom trage ponoasele neefectuarii operatiilor minime de reparatii ale retelelor de incalzire inpreuna cu dumneavoastra domnule Bolojan, cetatenii acestui municipiu nu vor crede in lacrimi daca , Domne fereste, in plin inghet, o parte dintre ei vor ramine in frig.
  Poate ar fi fost oportuna o intilnire cu cei care intretin EFECTIV reteaua de distributie a incalzirii si a apei calde, ati afla lucruri pe care conducerea nu stiu daca vi le-a spus.( Bine stam, daca am ajuns sa ne cheltuim uneori, din retributia si asa cam mica 8-900 de lei, nu povesti cum scrie in presa, citeva zeci de lei, pentru a putea remedia unele defectiuni, cumparind materiale de care avem nevoie.)
  Eu va doresc in continuare sa fiti sanatos.

 166. POP MIRCEA a spus:

  Buna ziua

  As dori sa ridic problema ‘ fetitelor ‘ care zilnic isi fac veacul pe linga drumauri orasenesti,uamt,simcor etc. de pe str.uzinelor.
  ieri era o fata in chiloto si sutien ziua in amiaza mare.
  Dumneavostra ce a-ti face cand v-ar intreba copilul zilnic ce e cu fetele astea dezbracate?
  Si inca ceva…Zilele trecute trenul a lovit un tir plin cu sticla.
  Cine ar trebui sa curete sticla sparta de pe marginea drumului?
  Ar trebui anuntati cei de la mediu sau garda de mediu cumva?

  Astept un raspuns din partea dvs.

  Multumesc

 167. Chirila Viorica a spus:

  Stimate Domnule Primar,

  Locuiesc pe str.Postavarului nr.2,in centrul orasului Oradea de 21 de ani si modul de incazire a locuintei este intocmai epocii de piatra(cu lemne),nici macar la apa calda nu suntem racordati.Aici nu vorbesc despre o casa privata ,ci de un imobil cu 18 familii.

  Cu respect,
  Chirila VIorica!

 168. Szeghalmi Eva a spus:

  Stimate Domnul Primar!
  Sunt una din cei 109 membrii al Composesoratului Spicul Oradea Episcopia.
  .Aven un teren in intersectia drumului comunal Santau cu drumul lui Satu -Mare, chiar langa drum. In data de 24.sept a.c. s-a pornit realizarea unui trotuar/pista ciclisti spre Real 2 pe terenul nostru, primit si intabulat anul trecut.
  Am predat imediat sesizarea in scris, rugind, sa opreasca lucrarile.Ieri, 28.sept m-am interesat de ecoul sesizarii, la care am primit raspunsul cinic de la serv. Investitii, ca lucrarile se vor finaliza, noi avem dreptul, sa dam Primaria in judecata, care proces se va intinde cinci ani, iar intre timp Primaria ne va lua aceasta fisie, fiind drum public.
  Stimate Domnul Primar! Va stiu. ca sunteti om cinstit, si drept, se poate intimpla asa ceva, ca pe timpul raposatului?
  Printre membrii Composesoratului vechiculeaza idea, ca Realul poate aranja ori ce cu edilii orasului.Sa fie tocmai asa? As dori. sa nu cred
  Cu respect

 169. Adrian Szoke a spus:

  Dl. Primar,
  Alocatia de hrana inseamna alocatie de hrana deci nu alte cheltuieli cum precizati dumneavoastra in mesajul anterior. Si spre stiinta dumneavoastra pentru ca nu ajung fondurile alocate de primarie, ca si parinti platim separat pentru detergenti de curatenie si chiar reparatii la cladirile gestionate de primarie -amenajari de curti interioare etc.
  De ce nu introduceti taxe si la scoala (si acolo sunt cheltuieli curente- apa, curent, incalzire etc. – sub forma de contributie la programul „cornul si laptele”)?
  Probabil a trecut mult de cand ati avut copii la gradinita, dar a frecventa gradinita nu este o activitate complementara si optionala gen curs de judo etc. (cum s-a exprimat un colaborator de-al dumneavoastra). Invatamantul totusi inca este gratuit. Deci nu ar trebui sa existe contributii pentru incalzire, apa etc.
  Corect ar fi fost sa mariti suma contributiei alocatiei pe zi decat sa veniti cu masuri gen suma minimala…

  Va adresez cateva intrebari:
  1. De ce publicati hotararile (de ex. pe site s-a afisat doar in in 23/09/09 HCL 707 (la Gradinite nu s-a afisat, Monitorul Oficial al judetului Bihor nu este usor de gasit) mult dupa ce sunt adoptate. Pentru transparenta ar fi bine sa publicati chiar proiectele de hotarari astfel sa fie aduse spre cunostinta locuitorilor orasului si sa poata fi aduse modificari din timp, in eventualitatea ca, consilierii voteaza in unanimitate de voturi -doar pentru ca li se servesc hotararile la pachet si ei vor acasa…
  2. Dumneavoastra cand iesiti in oras la vreun local platiti si pizza ce o veti consuma peste 2 – 3 saptamani…. Asta referitor la faptul ca din banii ramasi din alocatia de hrana li se vor asigura copiilor pachetele de Craciun, 1 Iunie etc.
  3. Sa desconsideri un act oficial ca si o adeverinta medicala eliberata de un cabinet medical mi se pare straniu. Cate concedii medicale ati refuzat sa semnati la plata in Primarie pe motiv ca poate se elibereaza usor.
  4. Va rog sa nu ii uitati pe consilierii care vau sfatuit si au eliberat acest proiect de Hotarare de la fondul de premiere (pentru ca nu cumva sindicatul functionarilor sa va dea in judecata).
  Va doresc sanatate si astept raspunsul sau reactia dumneavoastra cu interes.
  P.S. Va rog frumos astept un raspuns si nu sa imi stergeti mesajul.

 170. Doru Constantin a spus:

  As dori sa gasesc o persoana responsabila din partea Primariei Oradea care sa fie capabila sa asculte problemele chiriasilor din blocul ANL de pe b-dul Stefan cel Mare. Daca traiam intr-o alta tara, probabil oricare in afara de Romania, discutam cu proprietarul. In Oradea asa ceva este imposibil. Incercam de ani de zile sa rezolvam problemele legate de pierderile de apa rece, pentru care fiecare familie plateste, lunar, suplimentar, o suma variind intre 10-24 Ron. Inmultit cu 125 de familii, este o suma. Cauza probabila o constituie contoarele care nu mai corespund metrologic, deoarece au trecut 6 ani de la instalarea lor. In ciuda numeroaselor solicitari de a ni se da o solutie tehnica sau de interventie a proprietarului de drept, respectiv Primaria Oradea, in remedierea acestei probleme, nu s-a gasit nici o metoda de a o rezolva. Motivul pentru care va scriu este faptul ca v-am observat in campania electorala cum ati trecut pe strazi si le-ati promis oamenilor ca le veti rezolva problemele. Cu toate ca ceea ce am aratat mai sus a fost mediatizat de nenumarate ori, nu a starnit nici o reactie, un impuls al vreunui angajat al PMO, o chestie barbateasca pana la urma in care cineva sa exclame: hai sa vedem care e problema si cum se poate rezolva ! Asemenea expresii nu sunt cunoscute in institutia d-voastra. Se stiu vehicula preturi (in sensul ca un apartament construit cu 10800 Euro se umfla brusc si ajunge la 36000), raspunsurile date unui umil numar de 500-600 persoane, platitori de impozite si taxe locale este unul foarte sec, detasat complet de problema in sine, in sensul ca nu se poate, ca altcineva trebuie sa rezolve de fapt, etc. Chiar nu aveti in PMO o persoana capabila sa se ocupe de problemele chiriasilor PMO? Este asa de greu ? Ca parte a unui contract, PMO nu stie decat sa incasese perioadic chiria si ATAT? Obligatiile sunt numai pentru chiriasi ? Proprietarul nu are decat drepturi ? Este posibil ca in conditiile imobiliare actuale sa fie pastrate locuinte goale de 6 luni si sa se intample ca tot familii de rromi sa beneficieze de ele ?
  MAI EXISTA PERSOANE RESPONSABILE IN INSTITUTIA PE CARE O CONDUCETI ?
  V-am invita sa ne aflati problemele si sa ne cunoasteti, sa vedeti cati copii locuiesc in acest bloc plin de igrasie dar stim ca politicienii nu mai au timp de problemele oamenilor decat in campanie electorala si d-voastra in mod special nu agreati copii, in speta cei de gradinita…Daca v-am suparat cu ceva, imi cer scuze. Noi, muritorii de rand, mai avem frustrari si aceste supape ne tin sa nu iesim in strada pentru a cere socoteala acelor care ne mint de fiecare data. Insa niciodata nu e prea tarziu….

 171. cetateanul a spus:

  Tot respectul pt dv. Domnule primar.Inteleg ca va este f greu sa multumiti pe toata lumea .Dar as acea o rugaminte la Dv . sa iesiti fara ca cineva sa stie la o plimbare prin cartierul Rogerius zona oraselul copiilor Carrefur,parcul recent amenajat derivatie din cimitir,fra masina si la ore tirzii,sa va minunati de cini pisici si alte animale de companie >poate asa reusiti sa aflati dece o data ridicati cini reapar iar la locul lor . sesizare catre primarie au fost dar Nica domnule primar.si mai vedeti cite unul care creste 15-20 pisici maidaneze .Caci daca intri la el in bloc iti muta nasul mirosul pestiletial si de purici etc;nu mai vorbim. Ceea ce ati facut prin iosia cu garajele cind nu a-ti avut loc unde sa parcati si aiceea in zona ati putea face .Iar chestii cu oraselul copiilor Ehhh am sa mai revin (daca doriti se pot si filma si poza) cum doriti.Astept o luminita .Va multumesc pt atentia acordata .Si multa bafta si-n viitor . Cetateanul

 172. parinte bulversat a spus:

  Va multumesc ca ati raspuns. Nu este ceea ce asteptam dar ati raspuns.
  Tin sa va spun totusi ca in conformitate cu „Legea invatamantului” in vigoare , invătământul de stat este gratuit.(art.7 -1) In ceea ce priveste finantarea nu aveti dreptate.Salariile angajatilor si cheltuielile de baza nu sunt platite din contributia parintilor (art.167-1,3,5-legea invatamantului)
  D-le primar va multumesc inca o data pentru ca v-ati facut timp sa cititi si sa raspundeti.Nu astept de aceasta data un raspuns.Vom plati si …asta e!
  A! Inca ceva :ART. 180
  (1) Părintele sau tutorele legal instituit are dreptul de a alege forma de învătământ si felul educatiei copilului minor.
  Gradinitele particulare nu costa prea mult.Costa peste limita bunului simt intr-o tara in care cineva care munceste de dimineata pana seara abia reuseste sa faca fata cheltuielilor zilnice.”Cine-i harnic si munceste, ori e prost, ori nu gandeste!”

 173. Am avut neplacerea de a face o reclamaţie la instituţia pe care o conduceţi şi vă înştiinţam şi pe site-ul domnuleprimar.ro dar vad că rezultatul este acelaşi raspunsuri evazive şi făra nici un temei legal . vă apreciez şi va stimez dar încet încep să cred că veţi fi la fel ca restul … încă mai este timp şi ma gîndesc că veţi dori ca lumea sa va vorbească de bine nu să mergeţi şi dv-stră pe principiul nu poţi mulţumi pe toată lumea. Nu mulţumiri vrea lumea să vadă , ci corectitudine şi respectarea legii. Eu vă anunţam în urmă cu ceva vreme multe probleme la care puteaţi să raspundeţi macar şi din acest motiv încep să î-mi pun semnul întrbarii în ceea ce priveşte calitatea dvs ca edil al acestui oraş . Mulţumirile nu îşi mai au locul.

 174. oradean convins a spus:

  As incepe cu un BUNA ZIUA si cu urarea „la cat mai multe realizari ” urbei noastre dragi ( chiar i-mi este draga) si stiu ca e greu in aceste momente de seceta financiara , dar parerea mea este ca a opri motoarele dezvoltarii economice ar fi identica cu sinuciderea economica .

 175. parinte bulversat a spus:

  D-le primar,
  Am avut nefericita idee sa merg la gradinita fetitei saptamana trecuta sa vad cum se procedeaza cu inscrierea, analizele… Spun „nefericita idee” pt ca de atunci tot acolo imi sta gandul. As dori sa inteleg de ce trebuie sa platesc 90 de lei pe luna indiferent de cate zile merge copilul la gradinita in luna respectiva. Ce platim noi parintii de fapt? Nu hrana copilului? Ce se intampla cu restul banilor? Intra in fondurile gradinitelor? Mi s-a spus ca nu. Vor fi virati la primarie? Daca da, de ce parintiii sunt taxati in plus? Suntem mai oradeni decat altii? Sau e o „pedeapsa ” din partea primariei pentru ca suntem parinti? La fel de neinteles este si ideea conform careia un copil care lipseste 2/3 din semestru pierde locul in gradinita. Daca vii motivat medical e clar ca acel copil a avut probleme de sanatate…Si atunci? Hai sa-i mai tragem una in cap ca nu i-a ajuns!
  Imi cer scuze dar sunt foarte dezamagita de acea hotarare si de felul in care suntem tratati. Probabil va bazati pe faptul ca nu avem alternative (gradinitele particulare nu sunt o alternativa) si orice minune dureaza trei zile. Vom striga, ne vom revolta si pana la urma …vom plati. La dumneavoastra e cutitul !

  • Nu eu am facut regulile dupa care sunt administrate gradinitele, dar totusi am sa incerc sa va raspund. Cred ca aveti o perspectiva gresita asupra problemei. Cei 90 de lei pe care ii platiti nu sunt destinati doar hranei, care e doar o parte a costurilor, ci si platii salariilor angajatilor, intretinerea imobilului (apa, curent, incalzire etc) precum si alte cheltuieli. Deci nu e vorba de nicio taxare suplimentara. Probabil ca nu stiti ca acei bani pe care ii dati nu acopera nici pe departe aceste cheltuieli, deci nu raman bani in plus. Chiar, de ce spuneti ca gradinitele particulare nu sunt o alternativa? Nu cumva pentru ca costa mult mai mult?

 176. stelian a spus:

  Domnule Primar! V-as ruga sa verificati calitatea lucrarilor se infrastructura. Azi se asfalteaza, maine se sparge din nou! Se lucreaza uneori „iresponsabil”. Care e garantia lucrarilor?

  • Va rog sa dati exemple concrete, daca se poate. Intr-adevar, uneori se lucreaza „iresponsabil”, iar cei care verifica asfaltarile sunt nevoiti sa dispuna masuri de corectie. Alteori, din cauza sistemului de canalizare invechit, sunt nevoiti sa sparga asfaltul. Cel mai adesea, se sparge asfaltul proaspat turnat pentru a ridica gurile de canal la nivelul soselei, ceea ce este o procedura normala, neexistand alta.

 177. lazar ioan a spus:

  Buna ziua sunt un cetatean al acestui oras si locuiesc in Iosia pe strada Greierului si doresc sa ma interesez can va intra in proiectul de ASFALTARE aceasta strada pentru ca traim in secolul 21 si inaintea erei noastre iar daca vine o ploaie pe linga barci avem nevoie si de cizme de cauciuc iar canalizarea lasa de dorit si cand nu ploua praful ne intra in case fapt pentru care nu putem sa ne lasam geamurile deschiser.
  Va multumesc.

 178. Buna seara domnule primar ! Daca ati putea sa faceti ceva in legatura cu oameni care arunca mizeriile pe jos si nu in cosurile de gunoi , daca ati putea face sa nu se mai arunce mizerii pe jos oradea ar straluci ca si o stea ! va multumesc la revedere !

 179. andreea a spus:

  …parcul 22 decembrie..:)o zi placuta!

 180. andreea a spus:

  Buna ziua domnule primar.In primul rand va felicit pentru munca pe care depuneti si pentru ceea ce reprezentati Dvs. ca si om.As avea si eu o rugaminte,as vrea sa puteti rezolva problema strazilor neasfaltate si pline de gropi din orasul nostru.eu stau in zona parcului 21 decembrie si strada vaporului,e singura strada neasfaltata si plina de gropi,restu din jur sunt asfaltate..sper sa rezolvati aceasta problema.va doresc multa bafta in continuare si sa faceti cat mai multe pt orasul nostru.o zi buna!

 181. mircea ardelean a spus:

  LA MULTI ANI DOMNULE PRIMAR si a-m dori si noi oradenii sa puteti face minuni si sa ne faceti cel mai frumos, curat si cel mai disciplinat oras.

 182. mircea ardelean a spus:

  Buna ziua domnule primar ,as dori sa stiu daca primaria sau prefectura au facut demersuri pentru casa verde ,si daca au facut eu stau la casa particulara si doresc sa stiu daca am vreo sansa sa-mi incalzesc locuinta sau sa am apa calda fara sa poluez adica energie solara ,eoliana sau cu apa geotermala care o avem din belsug ,ne-ar usura viata si a-m putea arata si noi mai civilizati,din pacate in zona care stau eu zaresc si acuma vara cosuri care fumega sa-si incalzeasca oamenii apa pentru baie.Multumesc .
  cu respect Mircea Ardelean

 183. VA ROG SA NU MAI POSTATI COMENTARII IN ACEASTA PAGINA si sa utilizati rubrica de comentarii de la fiecare noua postare de-a mea.
  Va multumesc!

  • stelian a spus:

   Care este garantia lucrarilor de infrastructura? Se lucreaza uneori iresponsabil doar pt. a respecta timpii contractuali. P.E.T-urile „zgaraie” imaginea orasului de aceea inbunatatim colectarea si valorificarea. Spor la treaba si Doamne ajuta!

  • Am rasfoit in treacat blogul, nu stiu unde trebuie sa scriu pentru acest comentariu, dar vreau sa va spun ca apreciez fff mult ‘regulile casei’, toata aprecierea!!!

 184. rubenbudau a spus:

  „Omul vine stă o leacă, mai discută mai şi pleacă” o zicală din bătrâni,
  🙂

 185. Buna ziua domnule primar am o singura intrebare la care as dori sa am si un raspuns.CAND VETI OPRI MASACRUL ACESTUI ORAS IN CEA CE PRIVESTE ACELE COSTRUCTII CARE SE IVESC CA NISTE BUBE LA PARTIERELE BLOCURILOR? ARUNCATI SI DV O PRIVIRE MAI ATENTA SI VETI VEDEA CA NU E FRUMOS .PREFERAM ORASUL MAI MURDAR DAR CU UN ASPECT EDILIC MAI FRUMOS .OPRITI DEGRADUL ACESTA CAT MAI E TIMP .

 186. Buna seara Domnule Primar,

  In primul rand va felicit pentru munca pe care depuneti si pentru ceea ce reprezentati Dvs. ca si om, eu nu sunt din Oradea dar sunt placut impresionat de comentariile cetatenilor la adresa Dvs., pe langa faptul ca orasul mie personal chiar imi ofera tot confortul la nivel profesional si ca si perspectiva de viitor.

  Cu respect,
  Vlad.

 187. violeta a spus:

  buna ziua, tuturor
  am citit toate mesajele postate anterior, mesaje care eu banuiesc ca sunt scrise de persoane adulte… este doar o banuiala s-ar putea sa ma insel, insa.
  cineva scria despre un asa zis „top al celor care iau spaga” (rog sa-mi fie iertata greseala in exprimare daca nu am reprodus cum s-a scris) in care top in frunte s-ar afla „doctorii” si ca dl primar aci de fata are in echipa chiar un „dr”… ei bine, tastatura mea ar fi plans daca literele ei ar fi scris aceasta fraza… in echipa d-lui primar se afla si dl dr. Carp, nu este in nici un caz vorba despre domnia sa! dl Carp este o persoana deosebita, medic eminent, de ce o fi lasat bisturiul pt primarie ?! poate era mult mai bine sa fi ramas la spital sa aline suferintele copiilor, nu l-ar fi vorbit nestiutorii de rau! ii doresc mult succes in primarie…
  am votat aceasta echipa din primaria oradea si cred ca se pot face multe lucruri bune in orasul acesta, doar ca noi, locuitorii, trebuie sa tinem cont de un lucru: toate la timpul lor!
  ar fi trebuit sa tin cont de rugamintea d-lui primar, de a nu posta comentarii, dar …asa suntem noi oamenii trebuie sa incalcam reguli.
  va doresc o vara racoroasa (ne-ar prinde bine niste aparate de aer conditionat pe strazi…)

 188. monica a spus:

  …si azi pute de trazneste cum ar zice romanul,in Rogerius si Iosia;poate
  intr-o promenada nocturna,cind nu va vede nimeni faceti ,domnule primar,
  ,precum Cuza pe vremuri(ce vremuri si ce conducatori) o constatare olfactiva personala a celor semnalate;oare ca sa se intimple ceva trebuie musai ca un potentat al zilei sa locuiasca aici unde pute?;in Iosia s-a pus
  asfalt pentru ca „fostul” Groza avea interese acolo…
  …domnule primar,nu va mutati in Rogerius?…

 189. …clop nu am, dar buna ziua stiu sa dau, de spus vreau sa spun politicos,dar nu stiu daca mai are rost(s-a mai spus si altadata ce voi spune eu),incerc totusi;sa scuip nu-mi sta in fire (poate in sin atunci
  cind vad ca si de data asta am de-a face cu un fel de ptiu’
  drace);injuraturile sint pentru potenta lipsa a intelectului (despre potenta administratiei in problema ce o voi reinnoi nu am ce discuta din moment ce cele anterioare s-au facut ca ploua,adica ca pute-cacofoniile sint permise in cauza de fata-ca oricum pute!);asa ca fara sa-mi fac sperante ca ceva bun se va intimpla macar acum, intreb ca cel ce se afla in treaba
  (poate a altuia),pina cind ,oare,pina in ce guvernare va trebui sa mai astept la fel ca multi locuitori din Iosia si Rogerius cu care „relansati”
  Oradea, sa dispara putoarea facuta de focarul de putoare situat dincolo de
  calea ferata din prelungirea str.Cazaban?Sint tot mai dese zilele cind se simte tot mai accentuat putoarea facuta de mai stiu eu cine si mai ales cum „autorizat” producator de putoare acreditat cred si de Primarie(?) ca altfel nu-mi explic cum intr-un nou „relansat” oras european cica, poate cineva sa creasca „putoare” la citiva metri de primarie.E o intrebare retorica pentru ca la un an de la relansarea promisa nu prea am temeiuri
  sa fie parte intr-un dialog de pasuri si rezolvari .Se pare ca in criza pute tot,dar ferice de ea, putoarea nu e in criza.Scuzati folosirea numelor Bolojan,Groza,Filip ?!!!

 190. miha c a spus:

  Am citit pe adresa dumneavoastra despre discutia care ati purtat-o cu reprezentanti cartierului Rogerius cu privire la parcari,spatii verzi s.a.
  Ma bucur ca incercati sa gasiti soluti cu privire la locurile de parcare insuficiente,locuiesc in cartierul Rogerius pe strada Milcovului si sunt foarte suparata ca uni vecini isi tin masinile cu care nu se mai deplaseaza de multa vreme(sunt pe butuci) de decor in loc ca noi cei care utilizam masinile zilnic sa putem parca;seara daca ajung acasa dupa ora 22 nu am loc pe strada trebuie sa imi caut un loc vreo 15 minute.
  In ceea ce priveste spatiile verzi s-ar putea face destul de multe zic eu. Tot pe strada noastra sunt locuri suficiente intre blocuri unde s-ar putea amenaja frumos ,insa pe acolo domneste nepasarea tuturor.

 191. Maria a spus:

  V-am trimis un mesaj pe adreasa indicata in pagina dv. si care nadajduiesc ca-l veti analiza pentru a ne ajuta in problema descrisa , pentru ca membrii comisiei la care am apelat nu vor sa tina seama de opiniile cetatenilor carora le dauneaza deciziile luate de dinsii.
  Multumesc

 192. Delia Popescu a spus:

  Am platit tx chirie garaj pt anul 2008, 240 lei/an ia anul acesta conf. HCL 606/08 datorez pe anul 2009 ,560 lei/an. Nu aveti impresia ca este totusi o nerusinare din partea celor care ne reperezinta interesele in Consilul Local, sa majoreze in halul asta
  impozitul pt un petic de pamant viran ,amenajat pe banii nostri, in contextul in care situatia parcarilor e depolorabila in municipiu. Va imaginati cumva ca veniturile cetatenilor de rand au crescut de peste doua ori jumate?. Acestea sunt masurile aniticriza implemenatate de specilalistii primariei sub obladuirea consilierilor alesi prin votul cetatenilor. V-ati cam uitat promisiunile din campanie, referitoare la reducerea impozitelor!Pai daca eu demolez acest garaj si voi parca pe carosabil in fata blocului si nu va mai platesc nimic, cu ce se va alege Primaria? In curand vor fi nevoiti multi sa faca si asta. Ore asa arata si concesiunile benzinariilor si altor edificii contruite pe domeniu public, concesionate pe 99 ani?? Uitati un lucru, dl Bolojan, peste 4 ani veti avea din nevoie de voturile noastre si partidul pe care il reprezentati poate chiar mai curand. Atunci ce ne veti mai promite??

 193. pe cand apa- canal *utilitati* in cartierul Grigorescu …

 194. Nu-mi vine sa cred… Am urmarit cu interes evolutia discutiilor pe blogul domnului BOLOJAN si sunt siderat…
  Sa inteleg ca nici nu a trecut anul si lucrurile s-au schimbat in rau? Sunt trist sa constat asta… din respect fata de BOLOJAN – ul pe care l-am cunoscut.

 195. pentru alina de la ISJ: imi pare rau daca am gresit cu ceva, dar cea care calomniaza esti chiar tu. am spus ce am auzit, desi sunt convinsa ca nu este asa. reactia ta mi se pare deplasata si oricum nu doream un raspuns de la tine. nu stiu de ce te bagi…
  doream o confirmare dar nu de la avocata neangajata ci chiar de la domn’ primar. auzi la ea calomnie…esti cam…scuteste/ma de raspunsurile tale, ca nu ti le/am cerut!

 196. Pentru „alina b”: de la cine ai auzit asa ceva? Mai bine zis, nu ti-e rusine sa minti asa? Domnul primar nu numai ca nu ii refuza pe directorii de scoli care il cauta, ci ii cauta el pe ei ca sa le cunoasca problemele. Lucrez la inspectorat si stiu acest lucru pentru ca am fost de fata la o astfel de intalnire, nu vorbesc „din auzite”. Deci rusine sa iti fie pentru aceasta calomnie.

 197. buna ziua, d-le Bolojan!

  am auzit si nu pot sa cred cum ca directorii de scoli din oradea care au deschis usa cabinetului tau au fost primiti cu: primarul nu are timp de scoli!
  am incercat sa ii conving ca nu te caracterizeaza acest raspuns, dar nimeni nu m-a crezut.
  a fost ceea ce secretara a lasat oamenii sa inteleaga.
  poate ca nici ea nu iti face cinste….

 198. Delia Popescu a spus:

  Zvonuri din primarie. Tot ce este bun se indreapta inspre Alesd, asa cum si un proiect care viza fonduri pt un spital oradean a luat drumul Alesdului. Zvonurile sunt zvonuri,dar cum nu iese fum fara foc… Ar trebui sa nu uitati ca sunteti primarul Oradiei si nu al Alesdului.

 199. Delia Popescu a spus:

  Dl. primar , felicitari pt lista de prioritati privind locuintele ANL. Intradevar v-ati tinut de cuvant si ati luat taurul de coarne si astfel, pt prima data in istoria acestui oras s-a intocmit o lista corecta si cinstita, transparenta, asa incat si cei cu adevarat indreptati sa poata beneficia de acest sistem de repartizare. Cred ca este caz unic in tara acest fapt si meritati respectul cuvenit pt acest lucuru.

 200. Paul G. a spus:

  doamna, domnisoara DANA in legatura cu TAXIMETRISTII, parerea mea ca sunt niste TARANI si niste oameni care fug de munca ca dracul de tamaie pt ca sa fim seriosi , a conduce prin oras , a vorbii numai tampenii cu un vocabular mizerabil , a asculta manele cu geamurile deschise si a te fura cat incape asta nu este egal cu un loc de munca .Prostii.Poate aveti in familie taximetristi si atunci va inteleg supararea si imi cer scuze daca va-ti simtit jignita dar pt mine (cu unele mici exceptii) sunt o categorie de oameni pe i-as muta in munti .Sincer este o meserie care face de rusine acesta natie.este inteleasa total gresit.Nu exista nici un criteriu de selectie a asazisilor taximetristi.Poate nu ati fost prin strainatate sa vedeti ce inseamna acesta meserie .Acolo este o mandrie sa fii taximestrist.Aici….o haita care au valoare doar cand dau „ANA ” prin statie.HA HA Auzi …meserie. AIUREA, NASPA , CAM NASOL… BAFTA

 201. Buna ziua. Va rog domule primar sa faceti ceva la Inmatriculari auto, ca acolo unde se dau nr rosii (de 1 luna) si se verifica actele este un singur om si sint foarte multi oamanei care stau la rind si numai pe degeaba ca i-au nr de asteptare si nu le vine rindul in ziua respectiva, ca acel om nu face fata la atitea persoane, iar dincolo in celalalt birou sint 3 oameni. Va rog domnule primar sa verificati aceasta problema. Va multumesc.

 202. DLE BOLOJAN IMI PARE RAU DAR SUNT FFFF DEZAMAGITA
  SUNT ATATIA OAMENI CARE SI-AU PUS INCREDEREA IN DV DAR TOT CE FACETI E SA LE INTOARCETI SPATELE.E POSIBIL OARE?
  DE CE ?PT CA ATI TRECUT DE CAMPANIA ELECTORALA?ATI OBTINUT VOTURILE?SI GATA?
  SA NU UITATI CA DATORITA NOUA OCUPATI ACUMA ACEST FOTOLIU
  AM TOT INCERCAT SA STAM DE VORBA CU DV AM FACUT PROGRAMARI LA AUDIENTE,AM FACUT DEGEABA AM STAT ORE SA PUTEM INTRA LA DV DAR…CAND URMAM DV NU ERATI DE GASIT,DOAR CONSILIERUL DV CARE….
  CE IMI PARE MAI RAU E DE OAMENI IN VARSTA CARE PLANG PE HOLURILE PRIMARIEI.
  CRED CA NICI ACEST MESAJ NU O SA IL CITITI CURAND,SI ACEST BLOG E CA MULTE ALTE PROMISIUNI:DE CAMPANIE
  ASTA E ORADEA,CAPUL SUS

 203. Paul G. a spus:

  Domnule Bolojan, ma intreb oare cand o sa ajunga si bazinul olimpic in atentia dumneavoatra? Sa veniti sa vedeti ce debandada este la acest bazin.Seara pe la ora 20 cand ar fi program cu publicul , vin asa zisii antrenori si acupa 2-3 culoare cu 2-3 grupe de cursanti.Pai este normal ? cand ei au programul lor in timpul zilei.Si noi ca buni platnici (fraieri) dam 170 de ron pe luna sa fim luati peste picior si sa fim inghesuiti in acel bazin care pana la urma pot sa o zic cu mana pe suflet ca este construit din banii nostrii a tuturor oradenilor.De salvamar nici nu mai zic, pacat ca poate o sa trebuiasca sa se intample o nenorocire ca sa se sesizeze cineva.va rog din suflet faceti ceva si incercati sa gasiti un personal competent .ma refer la cei care administreaza si la cei care pazesc acest bazin .Sunt niste bisnitari si niste oameni care se umilesc de fiecare data prin lipsa lor de respect pt oradean si prin dezinteresul pe care il au in pastrarea bazinului la un nivel ridicat.va multumesc si asteptam unele schimbari ….in bine.Multumim

 204. maria magdalena a spus:

  Buna ziua, Domnule Bolojan,inceputul mandatului Dvs. este mai mult decat promitator!!! Multi se intreaba cat veti rezista sa luptati cu caracatita care traieste inca si se zvarcoleste sa-si prelungeasca viata. Sa va dea Dumnezeu putere si intelepciune sa razbateti.Sigur „cei mari ” vor face totul sa va compromita.Nadajduiesc sa rezitati.Stimate DOMNULE BOLOJAN ,cititi/recititi/memorati, cuvantul rostit de Kogalniceanu la Inscaunarea lui Cuza.Dumnezeu sa va binecuvanteze!

 205. cludy a spus:

  Domnule primar,
  Ne-am bucurat de realizarile dumneavoastra in calitate de prefect de Bihor si de secretar de stat si suntem convinsi ca avandu-va ca primar, cat de curand vom simti imbunatatiri privind curatenia, linistea etc.
  In acest sens va aducem in atentie problemele cu care ne confruntam zi de zi parintii copiilor si locatarii din strada Fagarasului numerele 132, 134, 136, zona Dimitrie Cantemir(aval de podul de peste Peta).
  Concret este vorba despre modul de administrare al parcului situat intre stada Dimitrie Cantemir si strada Beiusului:
  -nisipul la locul de joaca al copiilor nu a fost improspatat de circa 5 ani (de la penultima campanie electorala);
  -un cadru de leagane de circa 2 ani ocupa degeaba locul de joaca;
  -in parc exista o gura de canal semideschisa, unde s-au adunat pisici punand in pericol sanatatea copiilor;
  -pentru tot parcul mai exista doar un cos de gunoi;
  -RER cand aduna resturile din parc (din cand in cand) uita sa le ia si pe cele de langa gardul viu, ba mai mult intra cu tractor mare peste spatiul verde;
  -cerem ca persoanele care plimba cainii sa fie obligate (prin lege daca se poate) sa curete excrementele si sa tina cont de avertizarea existenta de a nu-i plimba prin parcul copiilor;
  -la statuia Dimitrie Cantemir a fost distrus garduletul si spatiul verde de catre cei care pun tarabe pentru vanzare de produse, creiind astfel posibilitatea ca pe aleea de langa parc sa circule masini si motociclete (uneori aceasta alee este chiar pista de raliu pentru motoscutere);
  -noaptea, noi locatarii blocurilor vecine parcului suntem deranjati de urletele celor care se aduna in parc si de zgomotul facut de motoscutere;
  -nu se simte prezenta politiei comunitare sau a jandarmeriei;
  -strada Fagarasului (intre scoala Dimitrie Cantemir si blocuri) nu a fost curatata de cel putin 12 ani.
  Fata de cele semnalate, va rugam sa luati masurile ce se impun.

  Va multumim.

 206. Buna ziua domnule primar,
  Am vazut in ziar zilele trecute ca vrreti sa sponzorizati sportul bihorean.
  Cu cel mai mare respect ma bucur enorm dar as dori sa stiu unde a fost lasat RUGBY-ul oradean,care este tot un sport al Oradei.Acest sport exista de 3 ani in Oradea da primaria nu stie ca existam.Cum sa ajungem noi sus dak nici macar primaria nu ne sponsorizeaza.Jucatorii is toti amatori care dupa ce ies de la serviciu vin la antrenamente,pentru ca nu avem banii sa platim profesionistii sa vina la Oradea,si bieninteles nici macar jucatorii pe care ii avem nu sunt platiti,joaca din placere.
  Daca s-ar putea rezolvam cumva sa primi si noi o mica sponsorizare din partea primariei.
  Multumesc mult

 207. Cociuban Virgil a spus:

  Onorate Domn,
  In calitatea pe care o aveti, rog dispuneti verificarile care se impun in ceea ce priveste sistarea apei calde in cartierul Nufarul pe o perioada de 30 de zile, sub motivul repararii magistralei de apa.
  Aum cu asemenea temperaturi ridicate, este o crima sa faci asa ceva.
  Vorbesc in numele a cel putin 300 de persoane, fiind administratorul Asociatiei de proprietari LOTUS-98. Fara nici un averisment macar, in ziua in care a aparut un mic anunt in presa, s-a si sistat apa calda..
  Sper sa nu se confirme zvonurile care circula prin cartier (fara foc nu iese fum), cum ca acesta ‘reparatie” s-ar datora d-lui Mudura de la LOTUS, care ar fi somat s.c.Electrica sa-si mute conducta de apa calda de pe domeniul sau.
  Nu toti au posibilitatea deplasarii la strand, la rude sa faca un dus, o baie. Si asa, faci o data, de doua ori, dar o luna ???
  Dispuneti analiza unei distriburi periodice a acestei ape, dupa un grafic anuntat =si respectat= Cu respect, ing. Virgil COCIUBAN Tf. 0745-396404

 208. cristian a spus:

  Buna ziua domnule primar ma bucur de succesul dumneavoastra si cel al domnului Radu Tarle. In timpul cat ati fost prefect am avut acoazia sa lucrez cu dumneavoastra deoarece am efectuat stagiul de practica la prefectura si stiu ca sunteti un om corect si va ganditi la binele oradenilor. Eu am avut o mica firma de constructii si am ramas foarte surprins sa vad ca, licitatii facute de primaria oradea au fost petru cateva persoane care aveau cunostinte si care cunosteau de la inceput rezultatul licitatiei. Va rog daca se poate sa rezolvati aceasta problema deoarece sunt firme care pot face lucrari de o calitate net superioara fate de cele care sunt conduse de oamenii care au o anumita influenta in institutiile statului. De un lucru imi pare sincer rau, acela ca legea nu este lege pt toata lumea. Daca cineva greseste ii normal sa fie penalizat dar ii ceva anormal sa vezi ca pt aceasi gresala unul ii penalizat iar altul care are cunostinte si relatii nu ii penalizat. Traim vremuri in care se aplica metoda PCR ( pile cunostinte si relatii) va rog daca se poate sa duceti la uitare aceste vremuri ale PCR.
  Multumesc va doresc mult succes si Dumnezeu sa va binecuvanteze

 209. domnule paul g de ce sunt oare taximetristii taranoi? de ce generalizam?daca sunt 10 inseamna ca sunt toti?
  vreau sa va spun numai ca multi dintre ei sunt mai respectabili decat restul oamenilor
  taximetria=loc de munca care e problema dvoastra?
  putin control de limbaj

 210. calin p a spus:

  felicitari pt. juramantul depus.nu cred ca era necesar sa multumiti fostilor,multumiti oradenilor.SUCCES!

 211. Domnule Bolojan va rog din suflet sa faceti ceva cu bazinul Olimpic.Ca sa fiu mai precis am sa va scriu niste nereguli care se petrec zi de zi si sunt revoltatoare atat timp cat platim cel mai scump abonament la un bazin olimpic , din Europa.Avand in vedere ca nu avem nici o conditie mai deosebita.
  1 nu exista un SALVAMAR cea ce este strigator la cer si daca erati acolo saptamana trecuta vedeati o faza care va ridica parul maciuca.un copilas de 8-9 ani era sa se inece sub privirile parintilor pr ca a alunecat in bazin.Domnule primar, ce cauta copii sun 18 ani in bazin .A ajuns Bazinul Olipic strand mucicipal pt neamurile si prietenii paznicilor.
  2 sera vin toti taranoii de taximetristi care il cunosc pe portar ( pe unii) si fac o galagie si o mizerie ca ti-e rusine ca esti roman.
  3 de regulile afisate la intrare nici nu mai spun nimic pt ca daca nu este cine sa le aplice atunci sunt puse degeaba.Va rog sa stati sa va uitati cata lume faca dus inainte de a intrea in bazin , seara cand vin toti manelistii , prieteni cu paznicii , sa vedeti cum se fumeaza in vestiare si cum se bea bere.Strigator la cer.
  4 incercati sa faceti din bazinul olimpic exact bazinul de care are mare nevoie Oradea.Adica un loc in care omul poate merge in cele mai bune conditii sa faca putina miscare fara sa fie nevoit sa isi faca loc printe cei care confunda bazinul cu strandul sau pt acei dobitoci care sfideaza reculile pt simplu fapt ca ei au parcat in fata un Mercedes.Rusine.
  Tipic romanesc, totul de strica destul de repede.Nu stim sa pastram ce avem
  De ce nu se deschide si bazinul celalat?
  Sunt foarte putine orele pt public (accesibile) pt ca in rest toti cei care au o diploma si putine pile fac (dau) ore de inot.Mari si multi antrenori are oradea.Ma si mir de unde.A ajunj o afacere forte profitabila acest bazin Olimpic.oare pt cine?
  Cu toata admiratia si cu speranta va rog domnule Bolojan sa faceti ceva si sa salvati acest bazin de care avem (unii) nevoie.
  Multumesc

 212. FELICITARI!!!!!!!!!Buna ziua d-le primar Bolojan.Cand erati prefect a-ti fost invitat la o emisiune ,la o televiziune locala si am intrat in direct telefonic si v-am intrebat,de ce d-l primar Filip nu aplica HOTARAREA CONSILIULUI LOCAL NR 671 DIN 31 AUGUST 2005 PRIVIND INFIINTAREA INSTITUTIEI PUBLICE DE INTERES LOCAL, CU PERSONALITATE JURIDICA POLITIA COMUNITARA ORADEA , iar in acea perioada a-ti vegheat la aplicarea legii, putandu-l obliga sa aplice acea hotarare, nu sa o tina ascunsa sub presul consiliului local,fara sa-l i-a nimeni la rost, a facut ce a vrut.Raman cu convingerea ,ca dupa ce ve-ti prelua mandatul de primar, si impreuna cu echipa dvs ,alesi de catre noi, cetatenii acestui oras ,veti infiinta aceasta POLITIE A PRIMARIEI ,PT CA SI LA ACEST CAPITOL DE ORDINE SI SIGURANTA A CETATEANULUI,am ramas in urma fata de celelalte orase si municipii resedinta de judet cu mult mai mici decat ORADEA.Vrem sa infiintati acest serviciu in slujba cetateanului cinstit ,iar care incalca legea sa fi pedepsit conform legii ,si mai mult decat atat va fi in subordinea dvs. Trebuie infiintata aceasta POLITIE A PRIMARIEI sa mai prea din acest trafic infernal si sa fie sanctionati acei soferi indisciplinati care parcheaza masinile pe unde apuca , fara sa respecte nici un fel de semn de circulatie,nu mai vorbim de atatia cersatori care ne-a ivadat din toate colturile tarii .De exemplu la BUCURESTI ,CLUJ, TIMISOARA.ma refer la aceste orase care sunt mai dotate ,au aceasta POLITIE COMUNITARA impunadu-si un respect fiind o ordine si disciplina ,sanctionandu-i pe acei care incalca legea. Cred si sunt sigor ca ve-ti infiinta ,aceasta POLITIE A PRIMARIEI si ve-ti face un serviciu in slujba cetateanului ,de fapt cum a-ti facut cu pasapoartele,permisele auto,cazierul si vom fi mandri de dvs ca avem un primar alaturi de cetatenii acestui oras care nu trebuie sa ne lasam mai prejos fata de alte municipii resedinta de judet ,ba mai mult de atat vrem sa avem un oras European.Permiteti-mi va rog sa va felicit pentru functia importanta ,ce o aveti si sa va urez multa,multa ,sanatate ,fericire si indeplinirea tuturor dorintelor ,atat dvs,cat si familiei dvs. Ma retrag, cu convingerea ca veti infiinta aceasta institutie ,in slujba cetateanului.Cu stima si respect!!!!!!!!SUCCES!!!!!!!

 213. GhitaB a spus:

  Foarte bune regulile! 🙂 Succes!

 214. Felicitari ! Am votat omul si echipa lui. Speram sa nu ne dezamagitzi.

 215. Ma bucur ca sunteti primarul nostru. Sper sa ramaneti la fel de hotarat in a va atinge obiectivele propuse in campania electorala. Dumnezeu sa va ajute sa ramaneti cinstit in marile tentatii care le aduce aceasta functie , dar care este si o mare responsabilitate. Am sa ma rog pt Dvoastra si echipa Dvpastra.

 216. Tobias a spus:

  mai multa atentie ca si conducerea precedenta ma refeream… 🙂

 217. Tobias a spus:

  Mult success Domnule Bolojan, sper ca veti da mai multa atentie in a sprijini tinerii casatoriti cu locuinte pentru a le inchiria sau depinde de posibilitati… dar bineinteles daca merita 🙂

 218. FELICITARI!!!!

 219. DLE BOLOJAN FELICITARILE MELE!ACUM NOI AM FACUT CE TINEA DE NOI,SUNTETI PRIMAR,AVEM NEVOIE DE RESPECTAREA PROMISIUNILOR DIN CAMPANIE.CE MA INTERESEAZA E PROBLEMA TAXIMETRISTILOR.ACEI OAMENI CARE DIN CAUZA CORUPTIEI DIN PRIMARIE AU DE SUFERIT.LASATI-II SA LUCREZE EI DOAR ASTA VA CER NU VA CER DE POMANA.PROMISIUNI ATI FACUT,ASTEPT CONCRETIZAREA LOR.

 220. Delia Popescu a spus:

  Va multumesc pt raspunsul concis, dar foarte diplomat, pe de alta parte. Bineinteles ca si acest aspect, ceea ce cred ca dvs de altfel stiti,- RELIGIA-, este de o importanta strategica, avand in vedere ca acest tronson a fost o masa de manevra la toate alegerile. A se vedea in acest sens aliante facute de dl Tarle Radu, pe fondul supunerii neconditionate a enoriasilor cand se prezinta la vot. Oricum eu astazi v-am votat pt. ceea ce ati facut pana acum si nu pt ceea ce sunteti deocamdata. Va doresc, ca prin ceea ce veti intreprinde in intereseul cetateanului de rand, sa va puteti uita cu demnitate in ochiii celor care astazi v-au votat !

 221. Catalin a spus:

  D-le Bolojan, va sustin cu toata increderea, sunt sigur ca aveti planuri mari pentru oradeni. In ceea ce priveste achizitionarea tramvaielor noi, eu sunt profund multumit de acestea, m-am cam saturat de lucruri second-hand si ma bucur cand vad lucrui de calitate in orasul nostru . Sunt sigur ca dumneavoastra nu sunteti un om care sa incurajat activitati de tip second-hand.
  Mult succes dumneavoastra si d-lui Tarle Radu

 222. @ Cori: Evident, acel fluturas e in scop de diversiune. E suficient sa va uitati cine e singurul care figureaza acolo ca ortodox, ca sa va dati seama cine l-a realizat. Puteti gasi amanunte pe blogul meu, http://alexandruseres.wordpress.com sau pe blogul lui Papura Voda ( http://www.papuravoda.ro )

 223. Chiar si eu eram curios in legatura cu religia dumneavoastra ,pentru ca am primit acasa un fluturas cu religia candidatilor si acolo figurati ca fiind penticostal ,cum asa?
  De unde o fi aparut ?Si cu ce scop? Va multumsec .

 224. @ Delia Popescu: Sunt de religie ortodoxa, dar nu cred ca acest lucru are o foarte mare importanta pentru alegatori. Consider ca religia este o problema foarte personala si nu ar trebui sa o amestecam in treburile publice. Primarul se ocupa de administrarea orasului, nu de cea a sufletelor.

 225. Alexandru Olah a spus:

  Bună ziua. Am urmărit aseară emisiunea de pe TTV şi am auzit un răspuns care sfidează orice imaginaţie sau mai mai bine zis d-l Groza „ne sfidează” fără pic de jenă. Este vorba despre amenajarea peisagistică făcută la preţuri mai mari decât preţul pieţei. Aş dori să amintesc răspunsul dat pentru cei care nu s-au hotărât cu cine să voteze : „toul s-a facut legal”. Cu alte cuvinte nu contează dacă se cheltuiesc mai mulţi bani decât este necesar atâta timp cât este legal. Nu sunt nici membru PNL şi nici simpatizant dar pentru cei nehotărâti imi permit să le fac o sugestie ” VOTAŢI-L PE BOLOJAN”, avem şansa să facem o schimbare de MENTALITATE în primărie.

 226. Delia Popescu a spus:

  Stimate Dl. Bolojoan care este apartenenta dvs religioasa?. Nicaieri nu am citit despre asta. Cu consideratie!

 227. Sorin a spus:

  As vrea sa faceti ceva cu parcarile din Oradea. Esti amendat ca nu ai tichet de parcare , dar nu sunt locuri de unde sa cumperi, sau sunt la distanta mare. Nu e corect sa obligi pe cineva sa plateasca, dar nu ii pui la dispozitie si posibilitati pe masura pretentiilor.

 228. ANEMARI a spus:

  Buna ziua , d-ul Bolojan
  ma dezamageste sa vad ca, in campania dumeavostra electorala(si a tuturor candidatilor) va legati de nimicuri, asteptam mai mult de la dumneavoastra si anume:-problema asociatiilor de propietari.Ce aveti de gand sa faceti cu asociatiile de proprietari?????, le veti lasa in continuare sa ne fure????au trecut de la revolutie 18 ani iar nici un demnitar nu a facut nimic…….oare de ce???? oare ce interese se ascunt cu privire la aso. de prop.???? cine le tine spatele acestor nenorociti care se inbogatesc pe spatele omului de rand????.Presa a mai relatata din cand in cand problema aso. de prop., dar tacere………probabil nu erau stiri de larg interes pt guvern cand acei sarmani batrani nu isi cumparau medicament pt a putea plati intretinerea sau mai rau se debransau de la caldura, e dureros sa vezi asa ceva!!! nu credeti???
  Iar despre echipa cu care vreti sa proniti la drum daca veti catsiga alegerile lasa de dorit……..
  in urma cu un an parca, sa facut o statistica cu fruntasi la luat de spaga, iar pe primul loc se aflau DOCTORII iar un echipa d-voastra vad un dr., iar desprre universitatea din Oradea no comment , astea sunt doar cateva din observatile mele , oare nu ar trebui sa va mai ganditi la echipa??? decizia va apartine eu mi-am spus doar o parere
  MULT NOROC SI BAFTA

 229. Vad ca nu ati tinut cont de rugamintea mea de a nu posta aici comentarii. Totusi, sunt nevoit sa raspund la cateva dintre interventiile voastre, ca sa nu fiu acuzat ca refuz dialogul.

  @ Madalin: Daca aveti retineri in privinta celorlalti membri PNL, nu-i votati. Nu e obligatoriu sa puneti stampila pe ei, puteti vota si consilierii altor partide – desi cu asta nu ma ajutati foarte mult. Eu insa am incredere ca voi fi sustinut de restul candidatilor PNL. I-am luat in echipa mea tocmai fiindca am incredere in ei.

  @ Natalia: Expresia „nu scuipati pe jos” era doar o metafora si nu era adresata oamenilor civilizati, ci necioplitilor. Dar daca v-a deranjat exprimarea mea, imi cer scuze, desi nu cred ca am folosit un limbaj necuviincios.

  @ Anca: Din moment ce nu ma credeti, eu nu voi face eforturi doar ca sa va conving. Sigur ca am specialisti de imagine, fara ei este imposibil sa porti o campanie. Dar mesajele imi apartin. Nu tin neaparat sa impresionez, nu e stilul meu. Asadar, nu vă pot determina sa fiti mandra ca sunteti oradeanca prin indemnuri, prin vorbe. Mai importante decat lozincile sunt faptele. Iar la acest capitol, cred ca am aratat si pana acum ce pot, in calitate de prefect si de secretar general al guvernului.

  @ Vera: Problema exprimarii corecte o au si foarte multi vorbitori de nationalitate romana, nu doar maghiarii (asa cum o parte a acestora din urma nu stiu vorbi corect nici in limba lor materna). In ceea ce priveste alianta sau intelegerile cu UDMR, nu fac nicio diferenta intre acesta si celelalte partide. Consider ca atitudinea corecta este de a trata in mod egal toate partidele, atata timp cat ele se arata dornice sa contribuie la binele comunitatii. Insa micile afaceri si intelegeri, cum le numiti dvs., nu pot fi tolerate, mai ales cand unele nu sunt mici deloc… Va asigur ca nu voi face compromisuri cu nimeni, decat in masura in care ele contribuie la binele tuturor, fie ca sunt romani sau maghiari.

 230. buna domnule bolojan!cred ca infrastructura trebuie rezolvata in oradea.daca reusiti cu centura cu 4benzi si parcarile e ok!sunt pt.candidatura d-vooastra.succes.fi-ti binecuvantat de dumnezeu!

 231. Nu stiiu daca e sectiunea potrivita pentru a posta acest comentariu, insa am sa fiu scurt.

  Nu sunt fanul nimanui din politica, chiar nu ma impresioneaza promisiunile si vorbele nici unui candidat, fie din partea unui partid fie el independent. Ce anume vreau sa accentuez este ca daca ne uitam putin peste „gard”, adica la vecinii nostri vom intelege ca noi suntem romani, iar in Romania nu se face treaba, si nici nu se va face in viitorul apropiat, de vina fiind mentalitatea pe care o avem cu toti. Atat timp cat in acest oras vor exista interese ale unor persoane carora putini l-e stiu numele, (fiindca totdeauna altcineva e tapul ispasitor) vom ramane tot cu acel gust amar, si vom continua sa speram intr-o schimbare care tot intarzie sa apara. O persoana care vrea sa candideze la primarie, parerea mea e ca: sau are mult curaj sau…..a gasit „harta comorii”. Eu va urez bafta…..iar daca oradenii au incredere in d’voastra, nu-i dezamagiti!

 232. Doina Nichita a spus:

  Pentru inceput va doresc din suflet SUCCES!!! Candidatura dvs.este singurul motiv pentru a merge la vot.

 233. Fechete Ligia a spus:

  Buna seara stimate dl. Bolojan. Asteptam cu nerabdare candidatura dvs la Primaria Mun Oradea, pt. ca ne punem mari sperante in competenta si abnegatia dvs pusa in slujba cetateanului si aceasta pt. ca in scurta perioada in care v-ati aflat la carma Prefecturii ati facut mult mai mult, decat au facut la un loc, toti prefectii de pana la dvs. Adevarul este ca, atunci cand votezi primarul ,de fapt votezi omul si nu partidul care il promoveaza sau care il sustine. Speram din suflet ca pana la investirea dvs, care este tot mai evidenta, sa nu se finalizeze repartizarea locuintelor ANL din Oradea, pt. ca cei care au aplicat la acesta formula de primire a unei loocuinte sa aiba parte de o repartitie corecta si cinstita si nu asa cum s-a intamplat cu alte ocazii. Succes in campanie si mai ales in ceea ce va urma dupa!

 234. Vera a spus:

  Am o singura problema si anume legata de minoritatea maghiara din Oradea. Raman stupefiata cand vad ca diversi indivizi care in cursul unui discurs oficial !!! nici macar nu stiu da faca un acord in limba romana (nu maghiara …) si totusi detin functii importante la unele dintre cele mai reprezentative institutii de cultura din oras (ai caror angajatii romani sunt practic maziliti,chinuiti si obligati sa invete reprezentatii in limba maghiara); din pacte nu este un caz singular, chiar alti reprezentanti ai etiei respective , mult mai bine cotati nu stiu sa faca acorduri si stalcesc frumosul grai romanesc; ei bine asta banuiesc ca se datoreaza aliantei cu partidul reprezentativ al minoritatii respective …
  asadar, Stimate Domnule Bolojan as dori sa stiu daca se poate, in cazul in care veti reusi sa ajungeti prim gospodar al Oradiei, veti tocmi o alianta cu UDMR-ul si veti permite micile afaceri si intelegeri de care beneficiaza in acest moment?
  Trebuie sa spun ca este foarte frustant cand in calitate de roman, la tine in tara esti marginalizat si din pacate nu ai ce face, cand toate afacerile trec prin mana unor persoane care se gandesc doar la binele minoritatii pe care o reprezinta si la interesul propriu! Vreau sa mentionez ca nu am o problema directa cu niciun reprezentant al acestei etnii, dar nu mi se pare corect ceea ce se intampla. Va multumesc! Cu stima!

 235. Daca v-ati facut blog in primul rand ca sa simtiti pulsul societatii si sa interactionati cu noi, alegatorii, si nu doar in scop electoral, vi l-ati fi facut de mai mult timp, nu doar cu o luna inainte de campania electorala. In al doilea rand, aveti dreptate in privinta respectului pe care ni-l datoram unii altora. Dar cand te calca in mod constant hotii, e greu sa-ti mai pastrezi cumpatul. Asta sunteti voi, politicienii de tinichea din Romania de 18 ani incoace: niste hoti care ne umiliti incontinuu si aveti pretentie sa fiti respectati. Daca va intereseaza parerea unei oradence de rand in ceea ce priveste blogul d-voastra, va informez ca mesajele pe care vreti sa le transmiteti sunt prost transmise, si foarte rigide; se vede ca nu le-ati scris doar d-voastra, ci avind in spate tot felul de „specialisti” in creare de imagine (pt. acolo unde nu e imagine, ea trebuie creata, chiar si artificial), niste fosti tocilari care au citit si ei ceva carti americane.
  Ia scrieti ceva care sa ma impresioneze si pe mine, sa ma faceti sa fiu mandra ca sunt oradeanca si romanca, niste indemnuri mobilizatoare, care sa-i prinda si pe tineri, sa faceti parte cu adevarat din comunitatea noastra, nu doar din clica ciolanarilor scarbosi care sunt politicienii romani in cea mai mare parte a lor. Romanii sunt plini de viata si dornici sa fie angrenati in activitati sociale care sa fie utile tuturor. Problema e ca voi, organizatorii, sunteti pe langa situatie si va doare in c….ot de noi. Asa sa va ajute Dumnezeu!

 236. Cred in ceea ce puteti face pentru oradea si cred in corectitudinea dvs. Dar trebuie sa marturisesc ca expresia „nu scuipati pe jos” atarnata la intrarea pe blogul dvs m-a surprins in mod neplacut. Asta din doua motive. Primul este faptul ca niciodata nu intampinam cu o astfel de precizare oamenii pe care-i consdieram demni de toata stima si respectul nostru. Nici nu am intrat bine pe blogul dvs ca ma pomenesc cu prezumtia de golanism verbal planand asupra mea. Nu cred ca merit acest lucru.
  Al doilea motiv este acela ca un om civilizat, chiar si atunci cand se afla in fata unora care sunt mai putin educati decat el va sti sa vorbeasca elegant si decent. In opinia mea, expresia „sa nu scuipati pe jos” poate fi atarnata la intrarea intr-un cort dar nicidecum la intrarea pe un blog. Ea nu sade bine in gura unui om politic.
  Este adevarat ca Traian Basescu si alti politicieni inflacarati utilizezaza uneori o exprimare nu tocmai cuvincioasa. Dar nu cred ca acestia trebuie luati ca model, sau exprimarea lor generalizata.
  Mult succes in continuare.

 237. Domnule Bolojan eu va voi vota la primarie dar am mari retineri in ceea ce priveste restul membrilo PNL Bihor care candideaza pe celelate posturi. Eu am incredere in persoana dumneavoastra dar nu si in restul filialei PNL Bihor. Ce garantii pot avea ca restul candidatilor PNL Bihor va vor sustine cu adevarat in privinta bunelor dumneavoastra intetii?

  • Buna ziua

   Ma numesc Borz Delia sunt cetatean roman,locuiesc in municipiu Oradea si in urma cu 5 ani am cumparat un teren in zona Apateului-Aeroport identificat prin CF 163958 Numar cadastral 8966/40.La vremea cand am cumparat acel teren in zona aceea se construiau o MULTITUDINE de locuinte.Datorita faptului ca nu am detinut o suma foarte mare de bani am cumparat o parcela de teren in acea zona in ideea ca, peste cativa ani poate o sa reusesc si eu sa construiec o casuta in care sa pot locui.Constienta fiind am cumparat o parcela in regim extravilan repet bugetul nu mi-a permis sa cumpar una care sa aiba avizul de constructie si oricum la vremea respectiva nu am avut posibilitatea sa construiesc.
   Dupa atatia ani observ ca primaria nu a realizat nici un fel de lucrare in acea zona si aici ma refer la : drumuri,apa,canalizare sau ce sa mai spunem de curent specificand faptul ca zona este mult mai aproape de centrul orasului decat alte zone care beneficiaza de aceste utilitati chiar daca sunt mult mai indepartate de oras.
   Nu inteleg de ce PRIMARIA nu vine in sprijinul acestei zone si mai mult in sprijinul proprietarilor din acea zona care fiecare ar dori sa isi construiasca acolo o casa dar din pacate nu sunt drumuri, curent, canalizare.Sunt cazuri concrete asa cum e cazul meu si repet a altor multi alti proprietari din acea zona care aproape saptamanal vin la primarie sa isi spuna doleantele si sunt trimisi de la un ghiseu la altul fara sa li se dea un raspuns fie el pozitiv sau negativ.
   De exemplu eu am depus o cerere pentru un certificat de urbanism in care am spus ca doresc trecerea terenului in intravilan si doresc sa construiesc acolo o casa am asteptat 2 saptamani un raspuns din partea primariei si nu am primit nimic concret decat faptul ca primaria a constatat ca eu am un teren in acea zona si el este extravilan.
   Nu pot sa inteleg lipsa aceasta de interes total sincer nu inteleg.
   Si atunci ce e de facut eu totusi doresc sa construiec acolo ceva pentru ca nu am alta solutie.Locuiesc in chirie nu imi permit sa cumpar un apartament si as dori sa beneficiez si eu de unele facilitati datorita faptului ca sunt proaspata casatorita.
   As dori si eu un raspuns din partea PRIMARIEI ORADEA sa vedem cat mai avem de asteptat daca putem sa o luam pe calea cea buna sau trebuie sa recurgem la modalitati mai anormale,adica mai pe scurt va trebui sa construim o casa fara autorizatie sa ne facem buda ecologica si sa stam la lumina lampii cu petrol asa cum au facut bunicii candva.Poate sunt rea in declaratii dar ne-am saturat de nepasarea asta continua a functionarilor publici si o spun cu tot adevarul nu avem ce face trebuie sa comitem ilegalitati desi nu am vrea si chiar nu am nici un interes sa fac lucrul acesta as vrea sa merg pe calea cea buna dar din pacate suntem impinsi sa facem ilegalitati.Nu pot sa inteleg:suntem tineri avem un loc de munca si nu cerem nimic in plus decat ceea ce ni se cuvine.
   Va rugam sa luati in considerare aceasta cerere si sa ne raspundeti la intrebari domnule primar
   Avem nevoie de unele aprobari din partea directiei urbanistice si nimic mai mult.Daca luati putin in considerare acea zona veti observa ca alti oradeni au reusit sa obtina aprobarile iar noi vecinii lor nu putem sa obtinem nimic.Ba din contra ni se raspunde foarte urat la intrebarile pe care le punem functionarilor primariei.
   Va multumesc!!!!

 238. Interesante reguli, din păcate casele virtuale nu au uşi…

 239. anonimul a spus:

  domnule Bolojan ati ramas singurul care mai poate sa-i „scuture” pe diletantii si incompetentii din interiorul OTL-RA…. ce se intampla acolo este strigator la cer!!!

 240. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  sper ca asta v-a atras suficient atentia 🙂

 241. Nu inchid fereastra de comentarii intrucat comanda de inchidere face sa dispara si comentariile care au fost puse deja aici. Asa ca tineti cont, va rog, de cele spuse mai sus.

 242. Va rog sa nu mai puneti comentarii aici si sa tineti cont de faptul ca fiecare postare are propria fereastra de comentarii. Spun asta intrucat am observat ca unele dintre interventii sunt de fapt la alte postari ale mele, dar le-ati pus la aceste reguli din neatentie.

 243. Succes in alegeri, Domnule Bolojan.

 244. Gabi K2 a spus:

  Buna ziua, domnule viitor primar de Oradea, Ma bucur ca va-ti hotarat sa candidati la postul de primar, sincer pana sa va faceti publica intentia eram ferm hotarat sa nu merg la vot ,neavand pe cine alege.

  Faptele dvs vorbesc destul de clar si eu cred ca oamenii voteaza pe cineva care a facut ceva cand a avut ocazia.

  Cred ca problemele principale ale orasului sunt :infrastructura, investitiile SERIOASE, care automat atrag multe beneficii.
  Cum spunea si Alin, problema aeroportului e una grea, cum credeti ca veti putea dezvolta aeroportul din calitate de primar, stiind ca e in curtea CJ Bihor, cei care nu au facut NIMIC ani de zile. Cred ca stiti foarte bine ca in jurul Oradiei mai toate orasele au investit in aeroporturi AR, CJ, TM si acuma trag foloasele: curse mai multe,trafic mai mare, investitori interesati de oras avand cu ce se deplasa, deci numai beneficii.
  Sunt curios ce solutie gasiti ca PRIMAR de Oradea.

  Eu va urez mult SUCCES si aveti din partea mea votul!

 245. ok am inteles chiar daca respectivul cuvant nu este o injurie ci efectiv reflecta o stare de fapt a unor persoane pe care le cunoasteti(le mai putem spune lingai),deci oricum ma voi concentra sa compun poezia care va face ocolul judetului in data de 2 iunie succes si scuze oricum stiu ca-mi impartasiti ideile poate exprimarea a fost cam dura

 246. Sa speram ca nu sunt vorbe in vant, ci chiar se va face treaba. Eu va voi vota cu toata increderea, primul meu vot se va adresa dumneavoastra. Sper sa conduceti acest oras bine, fara compromisuri, gen aliante cu UDMR sau favoruri magnatilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s