Ieri am participat la Castelul Peleş la o festivitate de acordare a unor ordine de către Casa Regală a României. Am fost decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler. E o onoare pentru mine. A fost un moment emoţionant să fii decorat într-o sală în care au lucrat şi au luat decizii regii României Carol I şi Ferdinand şi să fii alături de oameni care au o carieră în spate de-a lungul unei vieţi de muncă, cum sunt doamnele Lucia Hossu Longin sau Margareta Pâslaru.

În brevetul primit, semnat de Maiestatea sa Regele Mihai, sunt trecute motivele pentru care Casa Regală a considerat de cuviinţă să-mi acorde această distincţie: “Pentru activitatea sa politico-administrativă, pusă generos în slujba cetăţenilor Oradiei, în care pune pe primul loc strădania pentru buna guvernare, respectul pentru lucrul temeinic făcut şi nevoile reale ale locuitorilor. Pentru activitatea sa competentă şi responsabilă în cadrul Guvernului României, concretizată în eficientizarea procedurilor administraţiei publice. Pentru promovarea publică a valorilor şi istoriei Familiei Mele în urbea sa.”

Această apreciere este legată de rezultatele obţinute în aceşti ani, rezultate pe care le-am obţinut alături de colegi din Prefectură, Guvern şi Primăria Oradea. Le mulţumesc pentru colaborare şi pentru sprijinul pe care mi l-au acordat. Eu am preluat distincţia şi în numele lor. Este şi o dovadă a respectului şi a legăturii dintre Casa Regală a României şi Municipiul Oradea.

ordin Coroana Romaniei

Anunțuri