Etichete

, , , , ,

Era puţin probabil să ne gândim în urmă cu câţiva ani de zile că liberalii vor sta pe aceeaşi scenă cu social-democraţii. Dar vin momente în viaţa noastră, vin momente în politica românească, când trebuie să optăm. Şi astăzi suntem într-un moment când trebuie să optăm. Azi, cu ocazia vizitei lui Mircea Geoană în Oradea, am urcat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, împreună cu colegii mei din PNL, ca să le spun celor prezenţi că Ilie Bolojan îl susţine fără echivoc la funcţia de preşedinte al României pe Mircea Geoană.

Avem mai multe motive pentru a face lucru. În primul rând, este vorba de omul pe care îl votăm. Avem de ales între doi oameni: între un om al dialogului (şi, orice s-ar spune despre domnul Geoană, acest lucru nu i se poate nega), între un diplomat şi un om care de cinci ani provoacă scandal în România – un om care a înjurat pe toată lumea, iar acum ar vrea să-l votăm. Se înşeală! Avem apoi de ales, în calitate de oameni politici, care avem responsabilitate în acest stat, între două opţiuni fundamentale: avem de ales între un guvern stabil, care să facă ceva pentru statul român şi pentru fiecare dintre dumneavoastră, în situaţia dificilă în care ne aflăm, şi o aventură. Aceasta este miza în turul doi. PNL a luat decizia să încheie o alianţă cerebrală pentru un Guvern condus de Klaus Johannis şi care să facă ceea ce trebuie pentru România.

Dacă aveţi un disconfort în faţa acestei alegeri, eliminaţi-l. Eu vă cer să votaţi cu capul. Trebuie să oprim această demagogie, acest populism, pe aceşti farisei, care se anunţă de dreapta, dar care fac totul contra României.

Nu ştiu dacă problema României este un pumn tras cuiva sau trei dezbateri. Ştiu însă că  Spitalul Judeţean din Oradea nu a mai primit de trei luni decât bani de salarii, că nu poate plăti curentul şi salubrizarea. Aceasta este o problemă reală şi va fi responsabilitatea viitorului preşedinte şi a guvernului să repună statul pe linia de plutire.

L-am asigurat pe Mircea Geoană de susţinerea mea, dar i-am atras atenţia că PNL nu are nevoie de contracte de lucrări publice sau de protecţie la dosare. Noi, liberalii, ne punem la bătaie onoarea şi credibilitatea în această campanie. În schimb, îi cer domnului Geoană să acorde Oradiei şi Bihorului respectul cuvenit; nu un tratament favorizant, ci proporţionalitate fondurilor, care să fie îndreptate spre comunităţile locale pe măsura contribuţiilor lor la bugetul statului.

Reclame