Etichete

, ,

Pe 10 aprilie s-a împlinit un an de când am început acest blog.  Iniţial, el s-a vrut un blog de campanie, apoi am fost sincer convins că ar putea fi un instrument util pentru a ţine legătura cu orădenii. Trebuie să-mi fac mea culpa: nu m-am ţinut de promisiune. Am promis că voi păstra contactul cu cetăţenii prin intermediul blogului, dar mi-a fost imposibil până acum. Nu îmi caut scuze, dar chiar nu am crezut că nu voi avea timpul necesar. După instalarea în funcţie, mi-am folosit toată energia pentru a pune în practică tot ce am promis orădenilor: ordine la primărie, asigurarea transparenţei decizionale, un oraş mai curat şi mai civilizat, mai multe parcări, spaţii verzi şi multe altele… Nu am reuşit încă să-mi duc la îndeplinire toate promisiunile. Am avut de luptat cu inerţia unui sistem, acumulată de ani de zile, cu practici şi mentalităţi a căror schimbare necesită mult timp şi eforturi susţinute. Dar am simţit mereu că oamenii de bună credinţă mă sprijină în demersurile mele.

În acest răstimp, desigur că am vorbit cu mulţi orădeni, care mi-au spus păsurile lor. De asemenea, prin poşta electronică, am primit numeroase sesizări de la cetăţeni, atât prin intermediul site-ului Primăriei Oradea, cât şi pe adresa mea personală. În cadrul dezbaterilor iniţiate pe marginea unor proiecte de hotărâri ale Consiliul Local, am aflat care sunt părerile oamenilor despre acestea. Sunt aşadar la curent cu problemele, nevoile şi nemulţumirile orădenilor. Dar asta nu înseamnă că nu este loc şi de mai bine. Iată de ce doresc să reiau dialogul cu orădenii şi prin intermediul acestui blog. Voi încerca să pun în discuţie aici cele mai importante iniţiative pe care le-am avut în acest răstimp, dar şi ceea ce urmează să fac în viitor. Ca şi până acum, aştept cu interes intervenţiile orădenilor şi voi încerca să răspund – desigur în limita timpului disponibil.

O primă noutate pe acest blog: în coloana din dreapta am pus un sondaj, privind activitatea mea de până acum. Vă invit să vă exprimaţi opinia, cu precizarea că sistemul permite fiecărui vizitator doar un singur vot.

De asemenea, vă invit să vizitaţi şi site-ul Primăriei Oradea. Veţi putea găsi acolo numeroase informaţii, ştiri şi comunicate ale Primăriei, care v-ar putea fi de folos. Tot acolo se pot posta şi sugestii şi reclamaţii, la care Biroul de Presă al Primăriei, cu concursul Direcţiilor aferente, vă va da răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Închei dorindu-vă Sărbători fericite!

Anunțuri