Campania electorală a ajuns la final. Duminică, alegătorii sunt chemaţi la urne spre a decide cine va fi noul primar al Oradiei. Nu ştiu dacă vor vota în cunoştinţă de cauză sau empiric. Mi-ar plăcea să cred că, în pofida campaniei murdare duse de anumite partide, electoratul nu se va lăsa influenţat de distorsiunile şi minciunile lansate şi va vota conştient, spre binele acestui oraş.

Pe seama mea au fost lansate atâtea minciuni şi calomnii încât nu mi-ar fi ajuns două campanii electorale ca să mă disculp. Am preferat de cele mai multe ori să nu răspund – şi poate am făcut rău. S-a spus despre mine că sunt omul fraţilor Micula, că voi conduce oraşul ca un dictator, că sunt penticostal, că voi anula gratuităţile pentru pensionari, voi alunga vânzătorii din pieţe şi funcţionarii din Primărie – şi câte altele.

Eu nu am aruncat cu lături în nimeni. M-am limitat să prezint programul meu, să le spun orădenilor ce voi face eu pentru ei. Când am avut de criticat pe cineva, am venit cu argumente şi documente, pe care le-am prezentat presei. În schimb, domnul Mihai Groza a continuat chiar şi în ultima dezbatere televizată să facă afirmaţii fără nicio acoperire: că eu aş fi de vină că Primăria n-a putut achiziţiona tramvaie second-hand, fiind nevoită să cumpere în schimb tramvaie foarte scumpe, sau că l-aş fi acuzat că şi-a pus acasă bucsuşi pe banii Primăriei. În schimb, nu a răspuns la niciuna din întrebările mele: de ce a plătit preţuri de şapte ori mai mari decât cele de pe piaţă pentru amenajările peisagistice din centrul Oradiei, sau de ce a vândut un teren de lângă Aeroport cu 4,4 milioane de euro mai ieftin decât preţul de piaţă.

Cu toate mizeriile şi minciunile, eu sper că această campanie nu a fost de natură să-l scârbească pe alegător. Dacă actuala administraţie a oraşului n-a fost în stare să facă treabă, nu înseamnă că alţii nu vor fi capabili. Eu am demonstrat ce ştiu să fac, atât la Prefectură, cât şi ca secretar general al Guvernului. Duminică, orădenii au şansa să facă într-o singură zi ce n-au reuşit alţii în opt ani de când sunt la conducerea Primăriei: să aibă funcţionari corecţi la primărie, care nu iau şpagă şi se află în slujba cetăţeanului, să fie curăţenie în oraş, să poată circula mai uşor şi să găsească locuri de parcare suficiente, cu alte cuvinte să trăiască într-un oraş civilizat, de care să fie mândri.

Sigur, nu le vor obţine într-o singură zi, însă de prezenţa lor la vot depinde ca toate acestea să devină posibile. Eu nu le cer decât un singur lucru: să voteze conştient!

Anunțuri