Etichete

, , ,

Câteva dintre partidele participante la alegeri au semnat luni o înţelegere pentru a purta o campanie civilizată.  În acest protocol, semnatarii s-au angajat, printre altele, să se abţină de la jigniri şi atacuri la persoană.

Acest protocol părea să fie de bun augur pentru o campanie care se anunţa, după toate semnele, destul de aprigă. Partidele au convenit

„să contribuie activ la desfăşurarea unei campanii civilizate, demonstrând prin aceasta că atât în mass-media cât şi în întâlnirile cu cetăţenii dispun de maturitate politică, iar confruntarea se poate face pe bază de proiecte, idei şi prezentarea celor mai moderne propuneri care să conducă la dezvoltarea edilitară a municipiului şi la prosperitatea cetăţenilor săi”.

Iată însă că, la trei zile după scriptură, PD-L încalcă grosolan acest protocol. În Jurnal bihorean de miercuri, gaşca de la Primărie a ripostat violent la criticile mele din conferinţa de luni. Cum au înţeles ei să răspundă acuzelor?  Prin atacuri la persoană şi jigniri.

În mod hilar, un reprezentant al partidului s-a apărat spunând că ei au respectat înţelegerea, întrucât au atacat un partid care nu se află printre semnatarii protocolului.

În primul rând, eu cred că, atunci când te angajezi în faţa tuturor să duci o campanie civilizată, te comporţi corect faţă de toţi, nu doar faţă de cei cu care te-ai înţeles. 

În al doilea rând, PNL nu a dorit să semneze acest act fiindcă e de părere că nu prin semnarea unei hârtii se obţine o campanie civilizată. Dovada: PD-L l-a semnat, doar ca să-l încalce de îndată.

În al treilea rând, cred că PD-L recurge la astfel de metode fiindcă e disperat. Gaşca din Primărie şi-a dat seama că nu are nicio şansă în această luptă electorală şi recurge la mijloace incorecte. E felul lor de a acţiona – şi au dovedit-o prin tot ceea ce au făcut de-a lungul anilor. Lipsa de transparenţă a licitaţiilor, lipsa de respect faţă de cetăţean, cheltuirea iresponsabilă a banilor publici sunt doar câteva dintre motivele pentru care orădenii nu-i vor mai vota.

Cred că am reuşit să răspund întrebării din titlu, „Cui i-e frică de Ilie Bolojan?”. E evident că găştii din Primărie, nu?

Reclame